REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

De ce sună unii constănțeni la Ambulanță: pentru resuscitarea câinilor!

De ce sună unii constănțeni la Ambulanță: pentru resuscitarea câinilor!

Replica API 20 iulie 2021 | 14:20 1079

Medicul Ionuț Cealera i-a luat locul lui Laurențiu Bădescu la conducerea Serviciului de Ambulanță Județean Constanța. Acesta a organizat prima conferință de presă, în calitate de șef al SAJ. Astfel, weekendul ce tocmai s-a încheiat a fost cel mai aglomerat în ceea ce privește solicitările și intervențiile. Chiar și așa, iată că există și constănțeni care sună fără a avea o nevoie urgentă. Spre exemplu, o persoană a sunat spunând că este nevoie de resuscitare. Când au ajuns la fața locului, cadrele medicale au constatat că este vorba de un câine.

Weekendul care s-a încheiat, grad de ocupare de 100 %

Întrebat cum a debutat acest sezon estival și care situația în ceea privește intervențiile SAJ, Cealera a răspuns.

”Sezonul estival a debutat destul de târziu. Ocuparea pe litoral, abia în acest weekend, este de 100 %. N-am înregistrat un număr foarte mare de solicitări, până vineri, când ne-am apropiat de 400 de solicitări în 24 de ore. Nu am evenimente deosebite legate de activitatea de pe plajă, semn că situația este sub control. Echipajele SMURD sunt distribuite strategic în punctele de pe litoral”. Acesta a mai precizat că cele mai multe solicitări vin din partea de sud a litoralului, respectiv Costinești și Vama Veche.

Dr. Ionuț Cealera

Iar cel mai mult timp se pierde cu resuscitarea înecaților, fiind disponibile 40 echipaje în tot județul.

A sunat spunând că i-a dat cineva să bea, dar... nu băuse

”Înregistrăm foarte multe solicitări legate de activitatea de pe litoral. În partea de sud a județului, mai ales în zilele de weekend, respectiv Costinești, Vama Veche, unde sunt nenumărate apeluri, unele întemeiate, altele nu. Am avut o tânără de 18 ani, care a solicitat Ambulanța pe motiv că i-ar fi dat cineva să bea ceva. Ea nu băuse nimic. Am trimis un echipaj al Ambulanței, nu avea absolut nimic, a refuzat și consultul când s-a ajuns acolo. Însă, noi răspundem la toate solicitările pentru că nu știm niciodată ce este acolo”, a mai declarat medicul Ionuț Cealera, directorul SAJ.

Dr. Claudia Diana Tatarici

Un alt apel a fost efectuat de o persoană care a solicitat intervenția Ambulanței pentru o resuscitare. Ajungând la fața locului, cadrele medicale au constatat că este vorba despre un câine.

Video:

Precizăm că Serviciul de urgență 112 a fost apelat abuziv de peste 231.000 de ori, în prima jumătate a acestui an. Cele mai multe astfel de apeluri s-au înregistrat în Olt, Gorj, Harghita, Ialomița și Constanța.

Citește și: CONSTĂNȚENII, în TOPUL celor care SUNĂ AIUREA la 112!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272