REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

De ce sunt anunțate ordonanțele militare aproape de miezul nopții? Ce explicații au autoritățile

De ce sunt anunțate ordonanțele militare aproape de miezul nopții? Ce explicații au autoritățile

Replica API 11 aprilie 2020 | 00:00 3213

Încă de la instituirea stării de urgență, Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, s-a obișnuit să anunțe conținutul ordonanțelor militare la ora 23:00. Astfel, nu puțini au fost cei care au aflat abia a doua zi că sunt nevoiți să respecte reguli noi sau că anumite măsuri au fost relaxate.

La fel s-a întâmplat și joi, 9 aprilie, când a fost anunțată Ordonanța Militară nr. 8. Am încercat să aflăm direct de la sursă ce stă în spatele acestei decizii și de ce aproape toate ordonanțele au fost adoptate târziu în noapte.

Situații ce nu suportă amânare

Ordonanțele militare se fac în baza propunerilor venite din partea mai multor instituții. Odată ce proiectele sunt finalizate, ele ajung pe masa premierului României.

"Joi, 10 aprilie, a fost ședința de Guvern, după-amiază spre seară. Discuția despre Ordonanța Militară s-a purtat după ședința de Guvern. A fost situația de pe aeroportul din Cluj și s-a avut în vedere că și alte curse erau programate pentru zilele ce urmau. Ordonanța Militară nr. 8 a fost anunțată târziu pentru că s-a impus obligația ca toate aceste zboruri să fie aprobate de Minsiterul Transporturilor, pentru a se cunoaște din timp și a se lua măsurile care se impun.", ne-au precizat surse oficiale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

"Dacă s-ar fi dat ordonanța vineri, eram în aceeași situație"

Aceleași surse mai spun că au existat discuții contradictorii în urma ședinței de Guvern și abia după ajungerea la un consens a fost finalizată Ordonanța Militară, în jurul orei 22:00.

"Situația este de așa natură încât nu permite amânarea pentru o zi ulterioară. S-a avut în vedere acest lucru pentru a nu se mai repeta situația de joi, 9 aprilie, de pe același aeroport. Dacă s-ar fi dat ordonanța vineri, 10 aprilie, eram în aceeași situație. În acest mod, autoritățile din Cluj au putut lua măsuri și nu a mai fost aglomerație.", spun aceleași surse din cadrul MAI.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
multa muie cu mult cacat pesedeilor si mai ales postacilor muisti !!!
1
1
Pentru ca EI merg pe principiul magic si pe zicala : Cand copiii dorm,adica voi,noi, parintii stau de vorba!
1
1
Va dati seama, ca aceasta scursura, ne tine in case, ca pe puacariasi, ne amendeaza, ne falimenteaza firmele romanesti. Porcul asta, arafat si iohanis o sa ne distruga tara. Vor sa o vanda pe 3lei!
2
2
Vela a fost turnator la secu pe vremea impuscatului. A ramas cu apucaturi de securist imputit.
5
2
Sa va dam la.muiao
7
2
Nu avem nici servicii romanesti. Sunt la comanda hotilor straini care fura padurile, oile si bogatiile tarii. De guvernanti, ce, sa spunem... Cu chilotii in vine.
9
2
un ministru prost ca noaptea nu poate da ordonante...ziua , e simplu..
13
3
ordonantele voastre.zdrente penelisteniste handicapati motati
10
3
Pentru ca parsivenia tipic romaneasca!!!
12
2
Se screm cite o zi intreaga ptr 2 rinduri
8
1
Muie multa pedelistilor transformati in penelisti in frunte cu KWI, Organ si Vela, somitatile pulii, un hot de case, un betiv si un lautar.
15
2
Traiasca diaspora care voteaza soarta romanilor...
10
3
idiotul asta a terminat cu chiu cu vai o facultate de subingineri de sudura , a fost ales primar in Caransebes si ca alti multi prosti a facut chipurile o facultate de drept la distanta , numita Dragan... cum poate un asemenea specimen sa fie intr-o functie asa importanta cand sunt oameni in Ro cu studii la harvard , Oxford , Sorbona...!?!
18
0
noapteacahotii!!!!
15
2
Atunci de ce mai anunta ca peste 2-3 zile se va da noua ordonanta, nu au timp s-o conceapa decit in ultima clipa?
10
0
pai cum de ce,odata ,noaptea ca hotii,a doua atunci termina velea de silabisit otdonanta,avem noroc ca citeste malai mare,ala daca termina in zorii zilei
11
2
Ce naiba se tot lamenteaza romanasii? Ar tregbui sa fie toti fericiti,ca doar au in frunte doar genii si patrioti,oameni care sunt iubiti si admirati de intreaga Europa. Asteptam niste masuri de indepartare a tuturor partidelor si a celor care critica guvernul iubit actual,masuri prin care sa intre la puscarie orice roman care nu e de acord cu regimul de aur actual. Traiasca marele Iohannis,fie numele Lui Laudat ! Traiasca toti cei ce conduc tara cu maini de fier,caci mintea o folosesc numai societatile retrograde !
10
2
au masini de lux..de unde???din munca lor cu...fetite...toata noaptea alearga masinile spre locurile numai de ei stiute..pana cand acesti ...balauri, vor face legea in acest oras...plin cu pesti...
12
1
Daca mai vreti voturi nu mai aprobati in Parlament prelungirea starii de urgenta. Aceasta e doar un pretext care acopera ilegalitati fara numar, taieri de venituri si amenzi acordate fara numar pt a aduce bani la buget in vederea organizarii alegerilor locale si parlamentare. Se comit abuzuri inimaginabile sub umbrela starii de urgenta care e afacerea secolului pentru acesti nenorociti de PNL-isti. Nu-i intereseaza sanatatea noastra.S-ar bucura daca am crapa cat mai multi si nu ar mai avea cui plati pensii si salarii.Opritii acum pana nu se alege praful de tot.Altfel va fi vai de capul nostru.
17
1
e pandemia adevarata si de lunga durata! virusii se multiplica an de an se pregatesc , prostesc oamenii, distrug familii,cultura , sanatate orice!
16
1
Noaptea ca hoti!!
19
3
ceea ce ne-am ales!... vela e unul din ei, de 30 de ani incoace.....
26
1
oamenii cu adevarat competenti atrag invidia,multi au parasit tara de mult,..Romania e condusa de toate gunoiele pseuso intelectuale..romanii au ceea ce merita,politicienii romani sunt imaginea majoritatii cetatenilor din Romania,...cum explicati ca o familie modesta cu un copil cam greu de cap,da spaga,doreste ca acesta sa termine studii universitare,stiind ca nu e capabil,...copilul acum este posesorul unei diplome universitare,..
20
2
Ai incercat cu benzina?
17
2
ADUCETI TRUPELE DIAS SA STEA CIORILE DIN COLUMBIA IN CASA
22
2
Explicatia este simpla. Sa dea senzatia la prostime ca muncesc 24 din 24. Capital politic strans prin manipularea prostilor. Si cum tara asta este formata majoritar din vite proaste....merge!
35
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212