REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

De ce vinde Arhiepiscopia Tomisului insigne cu stema... Rusiei?! Video

De ce vinde Arhiepiscopia Tomisului insigne cu stema... Rusiei?! Video

Victor ROTARU 19 august 2023 | 00:00 9059

Războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei nu dă semne să se sfârșească prea curând. UE a impus sancțiuni masive și fără precedent împotriva Rusiei ca răspuns la războiul de agresiune împotriva Ucrainei, iar România a fost, și încă este, destul de solidară cu refugiații ucraineni. Dar și cu rușii, se pare. Arhiepiscopia Tomisului vinde în magazinul de lumânări și suveniruri insigne cu stema Rusiei. 

De ce vinde Arhiepiscopia Tomisului insigne cu stema... Rusiei?! VideoInsigna vândută la magazinul din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului

Rusia nu pare să se gândească prea repede la sfârșirea războiului, iar pentru a face și mai grea viața Ucrainei, la 18 iulie a.c., purtătorul de cuvânt al președinției ruse a transmis faptul că Rusia va ieși din acordurile pentru transportul cerealelor pe Marea Neagră, fapt ce a declanșat noi bombardamente ale porturilor ucrainene la Dunăre. Întrucât România este vecină cu Ucraina, bombardamentele au fost resimțite și de către cetățenii din județul Tulcea și Galați, atunci când au fost bombardate porturile Izmail și Reni. 

Ce legătură are stema Rusiei cu Biserica?

Cu toate că statul și populația României și-au arătat solidaritatea față de refugiații din Ucraina, care au fugit din calea obuzelor, iată că la Arhiepiscopia Tomisului, în cadrul magazinului de unde se pot achiziționa lumânări și diverse suveniruri, printre iconițele, brățări și alte obiecte bisericești se regăsește și o insignă cu stema Rusiei. Vânzătoarea de la magazinul de suveniruri a spus faptul că insigna simbolizează: „Vulturul bicefal. Este reprezentarea slavonă a faptului că puterea statului este în cadrul Bisericii. Este încadrat și Sfântu Gheorghe, în centru, și e mai solemn.”

De ce vinde Arhiepiscopia Tomisului insigne cu stema... Rusiei?! VideoStema Federației Ruse

O situație asemănătoare a avut loc și într-un orășel din Republica Moldova

Stema Federației Ruse gravată deasupra unei biserici din orășelul Sângera a devenit motiv de ceartă între parohul bisericii și enoriași. Unii dintre aceștia nici nu au mai călcat pragul bisericii de când au sesizat vulturul cu două capete și trei coroane care înfățișează „țara vrăjmașului”. Iar pomenirea patriarhului rus Kiril, al cărui sprijin vocal pentru invazia Moscovei în Ucraina a divizat Biserica Ortodoxă mondială, a divizat și localnicii din Sângera în două tabere. Preotul spune că regretă și a dat ordin ca stema Rusiei să fie scoasă de pe clădirea bisericii, dar afirmă că pe Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii „l-a pomenit, îl pomenește și îl va pomeni”. 

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acela este drapelul muntelui Athos. A fost si emblema Imperiului Bizantin. N-are nici-o legatura cu Rusia. S-a gasit un ziarist analfabet sa scire prostii.
2
0
Acela este simbolul ortodoxiei și apare pe drapelul muntelui Athos. Iar umblati cu diversiuni sataniste, tipice pentru voi....
4
2
La toate slugile si sclavii pro LGBTWQuristi , sugaci de rahaat jewmerloc sa va lingeti chilotii intre voi pina va ies viermii pe ochi caci mai p*****a rasa ca romanii sint doar stapinii vostrii jewmerlocii , slugi ca intotdeauna!!!!!
2
6
Publicati si mizeria de comunicat de presa dat de Arh.Tomisului..niciodata problema nu este la ei. Cica este magazinul este al Manastirii.. dar mănăstirea a cui este ?? A lui Chițac ?? Borfașilor in sutane !
6
3
BOR amia rpwla pe ei de pha rtari
2
4
Te faci de ras, trolule aplaudac al AUR-SOS! De ce aduci Ucraina in discutie? Este irelevant! Ucraina nu are conducere pro-rusa, nu e condusa nici de fosti KGBisti sovietici, nu mai e parte din URSS inca din 1991 si asa mai departe. Chiar nu realizezi cat esti de p******i, trolule? URSS s-a destramat in 1991, in urma RAZBOIULUI RECE. In rezent, asistam la un nou RAZBOI RECE si la o incercare de refacere a URSS prin piticul de doar 157 cm inaltime PUTIN (ADAMOV), dar el citeste de pe cartoane. Bunicul sau a fost bucatarul lui Stalin. Are simbolistica aparte pentru orcii Z din prezent. De-aia l-au ales. In 9 august 1999 a intrat Putin in politica. In 2001 a fost fondat"UNITED RUSSIA"de catre conservele sovietice. Nu piticania Putin conduce Rusia, ci conservele sovietice pe care le vezi la parada din 9 mai. Rusia din prezent nu mai e Rusia dintre 1991-1999, ci a fost (RE)CAPTURATA de conservele sovietice. E"acum sau niciodata"pt refacerea URSS, dar au esuat deja! S-au ales doar cu BELARUS
29
7
Mars ma diliule, urss era si ukraina asa ca nu mai manca c***t pe aici
4
11
Fara religii ar fi la fel precum fara politie... s-ar duce naibi omenirea, ar deveni un IAD plin de CRlMlNALl, atei, satanisti etc. Demonii s-ar dezlantui pe Pamant, daca nu ar mai exista religiile. Deci, au rolul lor si religiile! Problema e ca nenorocitii au capturat ortodoxia prin satanistii rusi (care in perioada interbelica au vrut ca planeta sa devina plina de atei, sau cel putin URSS, ori ambele continente EUROPA si ASIA. Sovieticii au ucis preotii ortodocsi si au distrus aproximativ 30.000 de biserici rusesti. Au mai ramas doar vreo 500 si alea"pagane"folosite in alte scopuri de KGB, ca in prezent). Ei bine, nu exista"salvare ortodoxa" de la rasarit. Rusia e SATANISTA in momentul de fata! A fost si sub Stalin si sub Ivan cel Groaznic si sub multi alti demoni din conducere! Dar voi v-ati "nascut ortodocsi" pentru ca asa v-au botezat parintii, iar pe ei, bunicii. Orcii rusi au IMPUS"ortodoxia rusa"cand au invadat Romania de 12 ori! IISUS NU ERA ORTODOX! DUMNEZEU TREBUIE CAUTAT!!!
29
8
INFORMATI-VA DIN SURSE SIGURE - FRATILOR ROMANI este cuibul de unde mama ta si a bagat in dos tot bor ul si a scos un idiot ca tine
1
11
S a activat descreieratui. Scrie mai jos hahahaha
1
11
Deci, imediat dupa arestarea lui Liviu Dragnea, a aparut de nicaieri partidul AUR. De ce? E simplu!!! Pentru ca USR avea potential sa dea jos in sfarsit pro-rusii din FNS-USL-PSD adica "conducerea marioneta" pe care au pus-o sovieticii in 1989 cand au capturat revolutia. FSN este FRONTUL SALVARII NATIONALE, adica PSD din prezent este fostul FSN al lui Iliescu. Liviu Dragnea este nepotul unui raposat general roman medaliat recent de Putin pentru "prietenie fata de URSS si Rusia". Deci, pe nepotisme, "conducerea marioneta a Moscovei" in Romania a trecut de la FSN la PSD(DRAGNEA). Dupa arestarea lui, "securistii" din BOR au creat AUR pentru a "resuscita" PSD-ul. Voi veti vota in 2024 PSD, de frica sa nu vina putinistii din AUR. AURistii vor urca pe 2 din cauza aplaudacilor care pun botul la propaganda populista si falsul patriotism"ortodox", deci BOR va "BETONA" PSD pe primul loc, cu ajutorul AUR. Asta e scopul aparitiei AUR! Vor impinge PNL pe 3 si USR pe 4. Vor dictatura prorusa PSD-AUR
27
1
V-am tot spus ca BOR (BISERICA ORTODOXA ROMANA) este de fapt adevaratul "cuib de spioni", adica e actuala "SECURITATE" a Romaniei. Cel mai informat roman este PATRIARHUL ROMANIEI, adica patriarhul Daniel, in momentul de fata. La fel e si la satanistii rusi, cel mai informat rus e orcul pseudo-patriarh antihristic KIRIL AL MOSCOVEI cu nume de spion/agent KGB "MIKHAILOV", iar el a fost prieten bun cu Putin in perioada sovieticilor, cand faceau pe spionii si aveau aceeasi profesoara de limba germana. "ADAMOV" (Putin) si "MIKHAILOV" Kiril patriarhul Moscovei din prezent sunt cei care for sa refaca URSS si au capturat toata Federatia Rusa din 1991 pana in prezent. La fel e si la noi! Securistii ceausisti au acceptat sa lucreze pentru FSN si Iliescu in '89, apoi au trecut prin USL pana la PSD(Dragnea), respectiv PSD(Ciolacu in prezent). Dar BOR e "KGB-ul" Romaniei. De la spovedania de la popa de la sat, ajunge la patriarh. BOR a creat AUR "partid conservator" si vrea ROEXIT cu 58% PSD+AUR
26
1
Si ce preferi sa fie pro sua? Pro stapanii Romaniei?
5
11
@ popescu - tu chiar nu ai urmarit declaratiile lui teodosie ? toate pro rusia Stiai ca a gazduit un gazetar de la russia gazeta ,care era persoana non grata in ue ? ori esti p***t ori si tu ai solda in ruble ( vezi ca rubla a ajuns praf la un cent )
6
5
seful trebuie pomenit dar se poate si la rubrica ,, raposati ,,
1
3
Oameni posedati, un crestin nu vorbeste asa!, astia cred doar in avere !
2
2
Banii sunt buni chiar si cand vin manjiti de sange.
1
3
Oare cat mai dureaza pana il zburda pe ips-ul arestat din fruntea bisericii Constantei? Alo, Patriarhul?!...
6
5
Sa vândă si lănțisoare cu svastica..la origini este o cruce stilizata...
14
2
Cerere si oferta. Sunt unii dispusi sa cumpere orice c***t,insa asta nu reprezinta majoritatea si nici nu exista un impact asupra masurilor impotriva statului criminal rus. Avem multe alte probleme grave,care nu sunt rezolvate sau macar propuse pentru a fi rezolvate. Ca unii isi pun tot felul de insigne sau umbla cu vibratoarele indesate in c*r ,chiar ca e insignifiant.
9
1
Popescule mergi sa iti citeasca Șpagoveanu moliftele Sf. Vasile dar sa ai grija cand faci plecăciune sa te uiți mai întai in spate . Si apropo Fiecare componentă a stemei are o semnificație specifică: scutul heraldic (același fundal roșu) vulturul bicefal este un simbol al puterii supreme și al politicii bilaterale a statului rus coroane - înaltă demnitate, suveranitate a statului, bogăție națională sceptrul și globul - simboluri ale puterii un călăreț pe un cal care ucide un șarpe - conform unei versiuni, acesta este Sfântul Gheorghe Învingător, conform altuia, țarul Ivan al III-lea. Cele mai importante două simboluri ale stemei Federației Ruse sunt vulturul bicefal aurit și Sfântul Gheorghe ucigând balaurul . stema actuală a fost adoptată prin decret în 1993 și prin legea corespunzătoare promulgată de președintele Vladimir Putin pe 20 decembrie 2000. Oiță incultă vezi sa nu te pierzi de turmă căci tare se va mânia al tău Păstor
9
7
Dar prea bine ca se pot face expoziții venerand pe satanel progresisti homalăi in orice loc din europa,dar nu se pot comercializa insemne creștine!!! Bv presă care presezi doar comenzi si reclame la cum au câștigat "enoriașii" la pacanele magnum. BV!
3
9
@ala care il trimite pe doru sa se consulte cu sf google,ba jmechere,aia n-are legatura cu rusia,are legatura cu ortodoxia,da' tu anal fabet cu barba,pantaoni pe picior si vedere la glezna,ce dracu' sa stii?!?doar ce ai vazut,auzit de la altii ca tine,si in loc sa gindesti,debitezi idiotenii pe aici!de unde stii ca e jigodie kgb-ista Teodosie?!?ai dovezi?ai auzit de calomnie?nu mai mincati c***t aiurea si nu va mai luati de oameni degeaba!ginditi inainte,nu mai inghititi toate timpeniile ca oile proaste!
7
17
Daca nu cunoști întreabă-l pe Sf.Google ! Este fix stema Federatiei Ruse ! Teodosie este o jigodie KGB-istă
16
11
Multa PUIE bor PUIE rusia
14
11
zici bor si tragi apa. hotie si homosexualitate
20
7
Pai ce va astetati de la bolsevicul asta puscarias sa vinda stema UE
22
12
Este stema ortodoxiei
18
16
astazi ma duc sa cumpar doua steme de al naibii hahhaha
27
22
Cu placere Replica
8
8
Bai Teodosie tu esti dobi.toc nu tie jena bai talharule ca ti-ai luat mercedes din cutia milei… Ai furat ca un gainar cu sarme din cutia milei
29
19

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108