REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

De la 1 iulie, SCHIMBĂRI pentru OBŢINEREA PERMISULUI de CONDUCERE

De la 1 iulie, SCHIMBĂRI pentru OBŢINEREA PERMISULUI de CONDUCERE

Replica API 11 iunie 2020 | 00:00 1496

Începând cu 1 iulie, cei care dau examen pentru obţinerea permisului de conducere trebuie să aibă cel puţin 10 clase terminate. În trecut, era suficient ca aceştia să fie la vârsta majoratului. De asemenea, pentru reînnoirea permisului de conducere, persoanele mai în vârstă vor fi nevoite să facă mai des controlul medical.

Toți cetățenii care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să fi terminat cel puțin 10 clase

De la 1 iulie, toți cetățenii care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să fi terminat cel puțin 10 clase. Astfel, Codul Rutier 2020 schimbă regulile pentru viitorii candidați ce se înscriu la cursurile unei școli de șoferi. Luna iulie aduce obligativitatea de a fi absolvit cele 10 clase din cadrul învățământului deja obligatoriu. Totodată, ei trebuie să facă dovada terminării studiilor. Prin această nouă regulă impusă prin Codul Rutier se dorește evitarea analfabeților. Aceștia sunt tot mai des întâlniți de polițiști în trafic.

Vârstnicii, obligaţi să se prezinte mai des la controalele medicale

Reglementările care intră în vigoare de la 1 iulie 2020 îi vizează și pe cei care dețin deja permis de conducere, în special pe cei mai în vârstă. Astfel, cei trecuți de prima tinerețe sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale. Pe de altă parte, este cunoscut faptul că aceștia prezintă un risc crescut de a provoca accidente rutiere din pricina unor probleme de sănătate. Așadar, medicul este cel care urmează să consulte și să hotărască dacă șoferul are capacitatea de a conduce pe drumurile publice.

Poliția Rutieră va putea să dea amendă pentru anvelopele uzate

Tot de la 1 iulie, Poliția Rutieră va putea să dea amendă pentru anvelopele uzate, iar aceasta ajunge până la 725 de lei, așa că este posibil să ieșiți mai ieftin dacă le schimbați decât să plătiți amenda. Producătorii de anvelope au prevăzut anvelopele cu martori de uzură. Aceştia sunt poziționaţi între blocurile profilului de pe anvelopă, au o înălțime de 1,6 mm și sunt minim șase astfel de indicatori. Limita maximă de uzură este de 1,6 mm, iar limita pentru minima siguranţă este de 2 mm.

O altă prevedere din codul rutier pe care șoferii trebuie să o aibă în vedere este trusa medicală. În primul rând aceasta, dacă a fost cumpărată în urmă cu ceva vreme, ar putea fi expirată, iar în al doilea rând, ar putea fi neconformă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am permis de conducere adus de Nicolae Emilian fost comandant de politie la Cernavoda eliberat de SPR contra a sumei de 100.000 de euro raman cu el ca nu stiu sa scriu si sa citesc?.Cu diploma de 10 clase ma pot descurca mai usor, cum si au luat totii politistii din romania diplome de facultati si doctorate pot sa mi fac si eu rost de o diploma de 10 clase.Aveti ce comenta dragi militieni?.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108