REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
11.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

De la "am auzit că..." la realitatea despre KRUK

De la "am auzit că..." la realitatea despre KRUK

Replica API 25 iunie 2021 | 11:26 1581

Auzim de nenumărate ori "orice, dar să n-ajung pe mâna firmelor de recuperare"; sigur, nimeni nu-şi doreşte să rămână în urmă cu plata creditelor sau a facturilor şi să ajungă în imposibilitatea de a scăpa de datorii. Dar dacă, din anumite motive, ne trezim în această situaţie, este bine să ţinem cont de o serie de lucruri concrete şi să ne informăm, fără să ne lăsăm influenţaţi de zvonurile care circulă pe seama firmelor de gestionare a datoriilor.

Aşadar, iată ce trebuie să ştie cei care ajung în situaţia de a nu-şi mai putea achita obligaţiile de plată, iar banca, IFN-ul, firma de utilităţi, compania de leasing etc. cesionează această datorie.

Etapele procesului de depăşire a dificultăţilor financiare

În primul rând, KRUK România doreşte să-i ajute pe cei cu datorii să-şi rezolve problema şi de aceea oferă soluţii personalizate, în funcţie de specificul fiecărui caz în parte. Este un demers pro-client, care se desfăşoară în câteva etape:

• analizarea situaţiei financiare a persoanei ale cărei datorii au fost transferate: venituri, cheltuieli, grad de îndatorare etc.

• prezentarea unei oferte: clientul primeşte o notificare prin care este încurajat să contacteze firma KRUK pentru a primi o ofertă de achitare a datoriei, ţinând cont de posibilităţile sale. Totul se decide prin dialog, fără presiuni sau abuzuri, cu condiţia ca, din partea clientului, să existe cooperare şi bunăvoinţa pentru rezolvarea situaţiei sale financiare.

• încheierea unui angajament de plată la Kruk România; acesta poate include posibilitatea achitării eşalonate, deci în rate, a datoriei restante. Sumele şi calendarul rambursării se stabilesc de comun acord, ţinând cont de veniturile clientului, de alte cheltuieli legate de asigurarea strictului necesar. Clienţilor li se prezintă un grafic de rambursare căruia îi pot face faţă.

Nu credeţi informaţii neverificate

De notat că, pentru colectarea debitelor, clientul cu dosar la KRUK nu va fi împovărat cu comisioane sau dobânzi suplimentare faţă de cele deja aplicate de creditorul iniţial pentru întârzierea plăţilor, . Dacă apar diferenţe mari între suma împrumutată şi cea restantă, acestea provin de la modul în care banca, IFN-ul sau respectivul creditor iniţial a calculat dobânzile, penalităţile etc, potrivit contractului semnat.

Riscuri în cazul în care clientul refuză oferta sau nu respectă angajamentul de plată

Există ideea preconcepută că, odată ajunsă la o firmă care colectează datorii, o persoană are imediat poprire pe salariu, i se blochează conturile etc. Fake news! Un astfel de scenariu se poate întâmpla numai în situaţiile mai puţin plăcute, în care clientul respinge oferta de achitare a datoriei, inclusiv eşalonat, sau încheie o înţelegere iniţială, pe care apoi nu o respectă. Fără să fie considerat un abuz, KRUK are dreptul, conform legislaţiei în vigoare privind recuperarea creanţelor, să acţioneze pentru stingerea datoriei.

Dacă în urma încercărilor repetate, clientul refuză dialogul şi nici nu plăteşte datoria, dosarul poate fi înaintat către executorul judecătoresc. Este un demers firesc, exact acelaşi pe care l-ar fi făcut şi banca sau creditorul iniţial, dacă nu ar fi cesionat datoria. Astfel, se poate ajunge, absolut legal, la poprire pe salariu, în limitele stabilite de lege. Este un pas pe care nu şi-l doreşte nimeni şi care poate fi evitat extrem de uşor, prin discutarea situaţiei în mod lucid şi prin înţelegeri amiabile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407