REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.2° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

De la ce dată vor fi mărite pensiile

De la ce dată vor fi mărite pensiile

Replica API 30 mai 2022 | 21:18 4613

Pensiile se vor majora, a dat asigurări duminică președintele PSD, Marcel Ciolacu. Creșterea ar urma să se întâmple din prima zi a anului viitor.

Liderul social democraților a admis totuși că „mai e mult ” până când creşterea economică înregistrată de România va fi resimţită şi la nivelul populaţiei.

Ce se întâmplă cu pensiile

Preşedintele PSD, a mai spus că pensiile se vor majora „cel puţin” cu rata inflaţiei.

„Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puţin cu indicele de inflaţie, categoric că vor fi modificate”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima Tv când a fost întrebat dacă de la 1 ianuarie 2023 vor creşte pensiile.

Șeful PSD a mai precizat că deciziile luate de Guvern în privinţa pachetelor sociale „au fost unele corecte” şi se văd în creşterea economică.

„Mai e mult de făcut ca această creştere să se vadă şi în buzunarele românilor. Va fi o bătălie continuă nu an de an, lună de lună, pentru a face faţă acestor crize.

Sunt foarte preocupat ce se întâmplă în zona euro. Cel mai important partener al României este Germania, dacă în Germania se porneşte o recesiune, atunci şi noi vom intra în efectul recesiunii din Germania”, a afirmat Marcel Ciolacu.

La începutul acestei luni, ministrul muncii, Marius Budăi, a afirmat că guvernul va face toate eforturile pentru majorarea pensiilor anul acesta.

”Nu ştiu care va fi procentul, dar nu excludem nicio variantă”, declara la acel moment ministrul muncii, precizând că se va face anunţul atunci când vor avea în coaliţia politică o decizie luată.

”Vom face toate eforturile”, a mai spus Budăi, întrebat dacă este clar că anul acesta va exista o majorare a pensiilor.

”Eu m-am săturat de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face”, a mai spus ministrul muncii, afirmând că a avut o discuţie despre procentul din PNRR pentru pensii şi cu comisarul european pe Muncă, scrie fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mariti pensiile bine daca vreti sa va mai aleaga lumea, cu cel putin rata inflatiei
1
0
va roaga un pensionar,care a muncit pe ntru aceasta tara timp de 47 ani,care este diferenta intre cei care au muncit la...GREU..si cei care n-au avut curajul sa ridice un pai de jos,si au stat cu KURUL pe banca in fata portii..acestia primesc la GREU.. pomeni electorale...vaucere..pensii marite ...tichete de orice fel...de ce dle CIOLACU....DE CE??? aveti nevoie de votanti...se apropie alegerile..veti fi votati de acei POMANAGII..DE PUTORILE SOCIETATII ei sunt baza dezvoltarii acestei tari .***a va mandriti cu ei..
1
0
Lingurare mariti pensiile cu 5% ca la milogi si inflatia e 15%. Peste 6 luni cat va fi inflatia ?
1
0
au crescut bani in copaci si pesedistii ii dau pomana trintorilor.ba ciolacu,banii aia se duc in inflatie,,bouare!
0
0
nu maresc salariul min pe economie,pe care il au peste 1 mil de oameni?Cum poate cineva trai cu 17 mil de lei pe luna cret__lor?
1
0
Sa-ti fie rusine, sa va fie rusine! Va ocupati numai de pachete sociale, de pomeni. Adunati voturi, a**a stiti sa faceti pesedeilor, incompetentilor. In rest minciuni, promisiuni.. ..."o sa facem", "o sa vedem..... Ce faceti cu cei care au muncit 35 - 40 de ani ?! Ce incurajati voi ? Cat o mai lalaiti ?!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212