REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

De la dulciuri gătite în condiţii mizere, la acuzaţii grave la adresa unei directoare care gestionează două grădiniţe!

De la dulciuri gătite în condiţii mizere, la acuzaţii grave la adresa unei directoare care gestionează două grădiniţe!

Replica API 9 iunie 2018 | 00:00 2056

Cine este patronul patiseriei care ar fi primit “contracte cu dedicaţie”!

Cine este patronul patiseriei care ar fi primit “contracte cu dedicaţie”!

Produse preparate la temperaturi nepotrivite, ustensile învechite şi mizerie - cam aşa arată imaginile dintr-o patiserie/simigerie care - foarte interesant! - are contract de aprovizionare cu două grădiniţe din municipiul Constanţa! Este vorba despre grădiniţa nr.13 "Norocel" şi grădiniţa nr.14 "Turtă dulce". Comisarii pentru Protecţia Consumatorului Constanţa au fost vineri în control la patiseria Gix, iar conform şefului CJPC, Horia Constantinescu, s-a dispus oprirea temporară de la prestări servicii, iar patronul a fost invitat luni la sediul comisariatului, pentru mai multe clarificări.

Însă, de la patiseria care livrează dulciuri pentru grădiniţele mai sus menţionate, comisarii CJPC au continuat verificările. Au mers şi “acasă” la beneficiarii preparatelor, adică în cele două instituţii de învăţământ preşcolar, unde a fost verificat meniul celor mici, condiţiile de depozitare a alimentelor, dar nu numai. De precizat că directoarea grădiniţelor – în ambele cazuri Nicoleta Radu – nu a fost prezentă de la bun început în nici una dintre incinte pentru a discuta cu reprezentanţii comisariatului. Cotidianul “Replica” de Constanţa a încercat, de asemenea, să o contacteze pe Nicoleta Radu, însă aceasta nu a răspuns la telefon.

Revenind la verificările CJPC, din imagini reiese că zona bucătăriei nu este tocmai “de vis”, însă nu arată la fel de dezastruos ca cea a patiseriei Gix. Ce atrage atenţia în mode special este caietul în care sunt notate meniurile pentru copii – meniuri compuse parcă “după ureche”, fără să existe gramaj menţionat, prin urmare nu se poate şti dacă cei mici sunt hrăniţi corespunzător vârstei.

Vizita comisarilor CJPC a surprins şi o altă problemă! Pătuţurile copiilor au saltele mai mici decât ar fi trebuit; în plus, la întrebarea „de câte ori se schimbă/spală lenjeria de pat?”, răspunsurile au fost halucinante: „La două săptămâni”; „Cred că o dată pe săptămână”.

Revenind la patiseria care asigură celor două grădiniţe dulciuri, dar şi alte produse alimentare, de precizat că există persoane care susţin că toată „povestea” este mult mai complexă! „Patiseria a fost aleasă cu dedicaţie”, susţin surse care au dorit să rămână anonime. Acestea au adăugat că la mijloc ar fi „un comision”. Repetăm, directoarea grădiniţelor nu a putut fi contactată, la fel, nici patronul patiseriei Gix, un anume Gheorghe Cartali care deţine şi o unitate hotelieră în Eforie.

A.C.

Video:

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/de-aici-primesc-mancare-copiii-de-la-doua-gradinite-din-constanta-cum-vi-se-pare-357898/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nevasta-e asistenta la gradinita 42 si au un hotel in Eforie Nord,Ibiza
2
1
nu pot sa cred pana unde duce inconstienta,doar gandul la profit .Va dati seama ca contractele sunt atribuite cu dedicatie ca sa-si primeasca paraindaratul .Amendati sa-i usture la buzunar si reziliat contractul cu inconstientii.
2
1
Va asteptam si la Galeriile Ciote,incaseaza zeci de mii de euro pe luna si factureaza cateva sute de lei de la chiriasi.Css prieteni stiu de ce !
3
0
Romanul cu igiena nexam
4
0
Normal ar fi sa se faca o licitatie pt furnizori,nu?directoarea ar manca oare de acolo? Presupun ca da,din moment ce are copilul la gradinita asta.
3
2
Daca sa ajuns aici lucru care era previzibil be cand a aparut acest mache furnizor la toate alimente din Gradinita facet o comparati a preturilor cu care sau facut achizitiile pana sa vina acest furnizor comform facturilor fiscale din contabilitate si atunci sa vedeti cati bani sau furat de acest furnizor cu complicitatea directoarei .Tate directoarele astea de gradinite vor sa se imbogateasca diminuind calitatea meselor si conditiilor de cazare a coopiilor.Daca era privata mai cumpara cu preturile alea
9
0
opc...pe la patiseria right star de la dacia pe cand? doamna de acolo ea le face ea le vinde...imbracata in aceleasi haine de ani de zile...produse de calitate indoielnica si mai si tipa la tine cand intri in cocioaba ei
7
2
Trebuia sa va uitati si sub cearceafuri . Ati fi vazut ce saltele "curate" sunt! Si ce miros au!!!!! Si... inca ceva! Trebuia sa intrebati parintii cum li se pare faptul ca doamna directoare le cere bani pt a cumpara locuri de joaca in curte!
9
1
Gigi ufa este un turnator nenorocit
8
2
Faca sta pentru ca nu respecta statul! Ii doare-n pula pe cimpanezi astia care cu complicitatea romanilor care primesc spaga au dus tara asta de rapa! Astia nu stiu decat sa arda si apoi daca sunt depistati cauta pe cineva care stie pe cineva sa dea o spaga si sa scape cu mai putin. O natie jegoasa care nu stie decat sa adune! Bine ca sunt makidoancele arzoaice !
5
6
cipaniada gastronomica
8
7
am ajuns in pragul disperarii cu atatea cazuri de inconstienta ,doar gandindu-se la profit si castiguri cat mai mari.Noroc cu OPC ca le mai descopera si ni le face cunoscute ,dar este foarte dureros cea ce se intampla in industria alimentara.
12
5
din pacate scoala a ajuns si ea o afacere tot ceea ce vine ca si propunere din partea profesorului -carti,actiuni,serbari,etc.-nu trec decat zeciuite sau facute de membrii familiei,este ca o luare de ostateci,trebuie sa platim sa nu afecteze copilul
7
1
Nevasta lu Cartali, este asistenta medicala de gradinita! Dar nu stiu sigur daca la astea doua mentionate in articol. Desi inclin sa cred ca asa este!! Oricum un interes exista de ambele parti. Niste jeguri de oamenii machidonii astia, Cartali! Acum inteleg de ce in dupa-amiaza controlului, nu mai erau produse la raft, dar patiseria deschisa!!! Totusi, imi plac saleurile lor :D
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108