REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

De la eoliene, la afacerile cu vin din strugurii cultivaţi la Peştera. ‘Domeniul Bogdan’ se mută la Medgidia

De la eoliene, la afacerile cu vin din strugurii cultivaţi la Peştera. ‘Domeniul Bogdan’ se mută la Medgidia

Replica API 17 august 2018 | 00:00 5821

Pe urmele lui Vrabie…

Pe urmele lui Vrabie…

Bogdan Mihalcea (Silviu-Bogdan Mihalcea-Călinescu) pare un personaj desprins din basme, un om de afeceri care bifează succes după succes, indiferent de domeniul de activitate în care decide să se implice. Descrierea acestuia pe cariereonline.ro e demnă de menţionat, prin urmare, iată: „A făcut bani din afaceri imobiliare și, după cum declară, a avut “mare noroc” că a reușit să iasă la timp, în 2007. A restaurat case vechi, superbe pe care le-a adus la forma originală.

A intrat ulterior în afaceri cu parcuri eoliene iar acum pariază pe viticultura biodinamică. Începuturile sunt promițătoare dacă te uiți la premiile internaționale câștigate până acum cu vinurile obținute de pe cele 154 de ha pe care le deține în Dobrogea”.

Textul, publicat în martie 2018, vine în antiteză cu articolele care sugerează legăturile acestuia cu fiul fostului preşedinte Emil Constantinescu, de unde şi o parte din succesul în afaceri. Oricare ar fi reţeta reuşitei, Bogdan Mihalcea pare determinat să-şi consolideze afacerea cu vinuri în Constanţa.

Dacă în perioada 1996-2000, investiţiile care s-au „învârtit” în jurul numelui Bogdan Mihalcea (şi al lui Dragoş Constantinescu, fiul lui Emil Constantinescu) aveau legătură cu eolienele „plantate” pe terenurile din comuna Peştera, în 2015 a survenit reorientarea în afaceri.

Astfel, în 2015 Bogdan Mihalcea pornea la drum cu un lanţ de vinificaţie, situat în extravilanul comunei Peştera, comună condusă la acea dată de Valentin Vrabie. Toate informaţiile legate de proiect au trecut prin verificarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, instituţie pe masa căreia a ajuns, anul acesta, noi informaţii legate de afacerea „Domeniul Bogdan”.

„Domeniul Bogdan”, afacerea bucureşteanului Bogdan Mihalcea, urmează să-şi depoziteze producţia de vinuri la Medgidia. Din memoriul depus la APM Constanţa rezultă că SC Domeniul Bogdan SA a intrat în posesia halelor lăsate de izbelişte în zona de nord a municipiului Medgidia, în incinta COMAT Medgidia. „Pezentul proiect face referire la lucrările de modernizare și reabilitare hală produse și depozitare, reabilitare branșamente edilitare și împrejmuire teren, avându-se în vedere următoarele obiective: modernizare, reabilitare hală producție și depozitare existentă (...); destinaţie: clădire cu funcțiuni mixte, proponderent producție și depozitare”, se arată în documentul depus la APM, în care se mai precizează că suprafaţa totală a terenului este de 10.263 metri pătraţi, iar accesul auto în incintă se va face din drumul național 22C.

„Implementarea proiectului de față are ca scop îmbunătățirea standardelor de calitate în vederea desfășurării activităților de producție și depozitare. Pentru a asigura un nivel înalt de calitate și pentru a crește valoare procesului de vinificație, întregul spațiu de producție trebuie să se ridice la standardele dorite.

Renovarea cramei presupune crearea unui mediu de lucru primitor, familiar, salubru, dar care în același timp nu face rabat de la oferirea unui spațiu intern organizat, bine delimitat și în care fluxurile de producție sunt optimizate. Calitatea vinului trebuie să se reflecte în calitatea cramei, raportată în acest context la dotările fizice ale imobilului.

De asemenea, se dorește crearea unor căi de acces spre și dinspre cramă care să faciliteze legăturile cu exteriorul; spre exemplu, asigurarea unei zone de descărcare și depozitare a strugurilor în perioadele de recoltare și construcția unei platforme de încărcare/descărcare a mărfurilor pentru vehicule de transport cu gabarit ridicat. Pentru îmbunătățirea randamentului producției și pentru fluentizarea procesului tehnologic, se impune extinderea capacității actuale și realizarea unor compartimente specializate de producție și depozitare”, se mai precizează în memoriul în care este prezentat proiectul.

În încheiere, remarcăm coincidenţa traseului Peştera – Medgidia, sau, cum ar comenta unii: capacitatea primarului Valentin Vrabie de a atrage investitori.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai combinatii si succesuri
1
0
Cine p m e AC de semneaza articolele !
0
1
Bogdean mihalcea este un roman adevarat, mai rar oameni ca dumnealui! In conditiile actuale nesigure generate de catre actuala guvernare, intreprinzatorii privati care aduc milioane de euro in tara si creaza si locuri de munca platite bine si la timp este un om de apreciat. CINSTE UNUI ASEMEANEA OM
9
0
Sa va fut in gura cu ziarul vostru de cacat...
5
7
Paznic la hala comat este eunucul de ruxanda iulian din satu nou
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102