REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

De la spălare de bani, la evaziune fiscală: consilierul local din Agigea, tot parte civilă

De la spălare de bani, la evaziune fiscală: consilierul local din Agigea, tot parte civilă

Replica API 28 octombrie 2014 | 00:49 312

Un nou dosar penal a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, inculpat fiind Vasile Bratu. Acesta este acuzat de evaziune fiscală, primul termen fiind stabilit pentru data de 24 noiembrie anul curent. Ca şi parte civilă apare consilierul local din Agigea, Emil Gheordunescu, prin societatea Agigea Expres Srl. Tot ca părţi civile sunt şi societăţile: SC Arvi Agro SRL Iaşi, SC Optimfleet SRL iaşi (fostă romil trans SRL) şi DRGFP - prin AJFP Constanţa. Însă, Bratu Vasile mai apare într-un dosar penal, alături de Robert Iulian Feodor, rădăcinile extinzându-se.

Încă o trimitere în judecată pentru Vasile Bratu, de data aceasta pentru evaziune fiscală, prima înfăţişare fiind stabilită pentru 24 noiembrie. Însă, acesta mai apare într-un dosar penal, pentru spălare de bani, alături de Robert Iulian Feodor şi Virgil Lungu, iar parte civilă tot Emil Gheordunescu, prin SC Agigea Expres SRL. În plus, printre cei ce au participat la anchetă este chiar poliţiştul Dan Frumuşelu, iar de aici s-a născut un alt dosar penal. Cât despre spălarea de bani, menţionăm că este vorba de activitatea infracţională a lui Feodor, din septembrie 2010, când, în calitate de administrator al societăţii Yobo Construct Invest SRL, din Mangalia, a indus în eroare reprezentanţii societăţii Agigea Expres SRL din Agigea, reprezentantă de Emil Gheordunescu, printr-un contract de vânzare-cumpărare a 3.500 tone de uree, în valoare de 548.614 lei. Numai că respectiva societate era declarată în stare de inactivitate încă din 2009, iar certificatul de plătitor de TVA îi fusese anulat. În august 2010, acelaşi Feodor a închiriat patru autocamioane marca Iveco în valoare de 347.200 euro, pe care le-a folosit în vederea transportării ureei, iar când şi-a terminat treaba cu ele, le-a vândut. Astfel, atât el cât şi complicii săi au fost trimişi în judecată. Însă, “treburile” s-au complicat. Potrivit procurorilor, Frumuşelu şi Gheordunescu, după ce au luat ţeapă de la Feodor, în perioada 14 februarie 2011 - 14 iunie l-au constrâns pe acesta, inculpat deja în dosar penal descris mai sus, instrumentat de agentul-şef de poliţie, să îi remită lui Gheordunescu trei terenuri agricole intravilane situate în Comuna 23 August, judeţul Constanţa, şi un apartament situat în comuna Agigea, bunuri în valoare totală de 75.000 de euro, prin ameninţarea că, în caz contrar, Frumuşelu va conduce tendenţios cercetările în respectiva cauză penală în aşa fel încât denunţătorului să îi fie agravată răspunderea penală, cu consecinţa condamnării sale la pedeapsa cu închisoare în regim de detenţie. Şi ei au fost, ulterior, trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie, respectiv luare de mită, fiind şi condamnaţi. Da decizia nu a fost definitivă şi a fost atacată cu apel. Acum, iată că unul dintre complicii lui Feodor a mai fost trimis în judecată, dar pentru evaziune fiscală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212