REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

De la un acţionar de 94 de ani li se trage! Constănţenii Dragomir şi Caracostea nu vor mai fi administratori la Oil Terminal

De la un acţionar de 94 de ani li se trage! Constănţenii Dragomir şi Caracostea nu vor mai fi administratori la Oil Terminal

Replica API 26 octombrie 2017 | 01:39 357

O nouă listă de candidaturi

O nouă listă de candidaturi

Cristinel Dragomir

Cristinel Dragomir şi Cătălin Caracostea, constănţenii care urmau să fie numiţi administratori la Oil Terminal SA pe baza relaţiilor de partid, nu vor mai face parte din board-ul de conducere al companiei de stat de la malul mării. Cei doi s-au aflat la un pas de instalare în funcţii, dacă n-ar fi intervenit misteriosul acţionar de 94 de ani, Sebastian Valentin Dumitrescu. Bărbatul care deţine peste 13% din Oil Terminal a atacat în instanţă numirea celor doi, a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) şi a propus deja un nume care să-l reprezinte în Consiliul de Administraţie (CA) al Oil Terminal.

AGA convocată pentru 24/25.11.2017 va trebui să numească noii administratori ai Oil Terminal, în condiţiile în care acţionarul Sebastian Valentin Dumitrescu, care va împlini în curând 95 de ani, şi-a exercitat dreptul de a cere să fie reprezentat în CA-ul companiei de stat constănţene. Din cele opt propuneri pentru viitorul CA, şapte aparţin actualilor membri: Cristian Florin Gheorghe, Toma Bogdan Costreie, Ovidiu Aurelian Andrei, Nicolae Cîmpeanu, Paul Cononov, Ionuţ Barbu, Hermina Bectemir. Noul venit este avocatul bucureştean Andrei Ionuţ Onofrei, în vârstă de doar 31 de ani, fără doar şi poate propunerea venită din partea acţionarului nonagenar Sebastian Valentin Dumitrescu.

Cine este Dumitrescu

Dumitrescu deţine 13,05% din Oil Terminal SA, fiind al doilea cel mai mare acţionar la această companie strategică alături de Ministerul Energiei, care are 59,62% din acţiuni. Bărbatul este una din senzaţiile absolute ale Bursei de Valori Bucureşti, probabil cel mai spectaculos caz din istoria acestei instituţii. În doar câteva luni, Dumitrescu a dus o campanie furibundă de tranzacţionări cu acţiuni Oil Terminal, profitând de retragerea foştilor acţionari Fondul Proprietatea şi Broadhurst Investements Limited. În doar câteva luni, după câteva zeci de cumpărări şi vânzări de acţiuni, a reuşit să ajungă co-proprietarul uneia din cele mai importante companii petroliere de stat.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Piticania obisnuita sa muste de cur si-a luat un nou sut in partile moi. Era mai simpatic in postura de jucator de table si supozitor pentru Nicusor.
9
2
si de ce sa nu fie numit dragomir? are argumente profesionale dar asa este detii actiuni decizi pacat cred ca era interesanta pozitionarea lui dragomir
2
6
E mai bine fara ca doi cacati sa incaseze bani degeaba de la stat, pentru Tutuianu si Babinciuc.
8
2
Bravo lui, are cu ce!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272