REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

De luni, petrolul rusesc are prețul plafonat la 60 de dolari pe baril

De luni, petrolul rusesc are prețul plafonat la 60 de dolari pe baril

Andreea VREJOIU 6 decembrie 2022 | 00:00 490

De luni, petrolul rusesc care vine pe cale maritimă are prețul plafonat la 60 de dolari pe baril. Măsura luată de Uniunea Europeană ar putea avea ca efect încetarea exporturilor rusești. Analiștii nu se așteaptă, într-o primă fază, la creșterea prețurilor carburanților, deoarece rafinăriile și-au făcut stocuri. În plus, pe piața internațională, cotațiile petrolului sunt în scădere. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a atras din nou atenția că ucrainenii vor avea o iarnă grea, însă a adăugat că aceasta trebuie privită ca un interval de timp care îi aduce mai aproape de victorie.

Preşedintele Volodimir Zelenski a făcut apel la perseverenţa şi rezistenţa poporului ucrainean pentru a face faţă sezonului rece, informează dpa.

"Inamicul speră foarte mult să folosească iarna împotriva noastră: (urmăresc ca) frigul iernii şi greutăţile să facă parte din teroarea sa", a declarat şeful statului ucrainean în mesajul său video zilnic.

"Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a supravieţui în această iarnă, oricât de dură ar fi". A îndura iarna aceasta, a spus el, înseamnă a îndura totul.

Rusia are un avantaj prin rachete şi artilerie, a mai spus preşedintele Zelenski. "Dar noi avem ceva ce ocupantul nu are şi nu va avea: ne protejăm casa şi asta ne oferă cea mai mare motivaţie posibilă", a subliniat el.

Poporul ucrainean luptă pentru libertate şi apără adevărul, a adăugat preşedintele Zelenski."

Dar totuşi, merită privită această iarnă nu ca un test, ci ca timp - timp care ne aduce mai aproape de ce este important - de victorie. Fiecare dintre aceste 90 de zile de iarnă. Pentru a supravieţui iernii, trebuie să fim mai rezistenţi şi mai uniţi ca niciodată", a subliniat Volodimir Zelenski.

Ucraina a intrat în iarnă cu aproape 40% din structura energetică distrusă de bombardamente

În aceste condiții, întreruperile în furnizarea de curent electric variază între 4 și 12 ore. Iar oamenii primesc sfaturi, ca să nu provoace noi pene, atunci când au din nou curent. Ar trebui întâi să aprindă lumina. După câteva minte să folosească fierbătorul pentru ceai și abia după o jumătate de oră să dea drumul și mașinii de spălat. Pe front, operațiunile par să fi înghețat și ele odată cu venirea iernii, cu excepția notabilă a incidentelor care demonstrează cât de importantă e apărarea antiaeriană în acest război.

În regiunea Dnipro, din estul Ucrainei, trupele Kievului au doborât ieri un elicopter rusesc. De la începutul invaziei, acum aproape 10 luni, armata ucraineană ar fi eliminat 263 de astfel de aparate și 281 de avioane.

În sud, luptele par să fi pierdut din intensitate, dar rușii bombardează intens Herson, orașul din care s-au retras, în timp ce localnicii se luptă cu frigul..

Și Kievul se confruntă cu o iarnă grea și întunecată, după ce Rusia a lovit infrastructura energetică. Primarul Vitali Kliciko le-a transmis oamenilor să-și facă provizii în cazul unei noi întreruperi masive de curent. În ciuda lipsei de electricitate, apă și căldură, locuitorii capitalei ucrainene încearcă să ducă o viață cât mai normală: merg la muncă, ies la cafenea și chiar dansează la metrou, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102