REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

De mână cu Ghiorţu, din dosarul fraţilor Caratană, hoţii au furat şi şalupa lui Bosânceanu

De mână cu Ghiorţu, din dosarul fraţilor Caratană, hoţii au furat şi şalupa lui Bosânceanu

Replica API 29 iunie 2011 | 00:00 716

Patronul hotelului Histria îşi recuperează barca pe bucăţi

Patronul hotelului Histria îşi recuperează barca pe bucăţi

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au înaintat instanţei de judecată dosarul penal al hoţilor care au furat motoarele bărcilor omului de afaceri George Copos, plus multe alte bunrui de pe raza a 3 judeţe. Astfel, au fost trimişi în judecată 14 inculpaţi, dintre care 5 sunt arestaţi, unul este în executarea unei pedepse, iar alţii 8, cercetaţi în libertate.

Cristian Marian Gaşpar, Vasile Irimia, Cătălin Ştefan Dojană, Daniel Creiniceanu, Nicuşor Nicolae, Gabriel Dumitru Ciobanu, Bogdan Nica, Mihalache Vişan, Laurenţiu Răuş, Florin Călin, Claudiu Daniel Săulea, Eugen Nedelea, Mugurel Sorin Crişan şi Costel Munteanu, au fost trimişi în judecată pentru fapte cum ar fi asociere pentru svârşirea de infracţiuni, furt calificat în form agravat, tinuire şi favorizarea infractorului. În afară de inculpaţii enumeraţi, în acelaşi dosar mai figurează şi alte 6 persoane, faţă de care s-au efectuat acte de cercetare preliminară pentru aceleaşi infracţiuni. Aceştia sunt: Viorel Pârlea, Nicuşor Ispas, Adrian Vintilă, Vasile Costea, Clara Georgiana Neagu şi Liviu Ghiorţu. Cel din urmă, Ghiorţu, este nimeni altul decât prietenul şi mâna dreaptă a fraţilor Mihăiţă şi Mişu Caratană, de la Mihail Kogălniceanu, trimis în judecată, împreună cu aceştia, pentru lipsire de libertate, ultraj şi alte infracţiuni, comise în urmă cu un an şi jumătate. Cu alte cuvinte, Liviu Ghiorţu, care a fost pus în libertate de instanţă în urmă cu un an, apare, din nou, într-un alt dosar penal, pentru favorizarea infractorului. Numai că, faţă de acesta nu se impune trimiterea în judecată, ci sancţionarea cu o amendă administrativă. Concret, în urma interceptărilor telefonice, coroborat cu alte probe, s-a constatat că Ştefan Cătălin Dojană, zis "Pişat", a făcut schimb de maşini cu Liviu Ghiorţu. Dojană i-a dat lui Ghiorţu un Opel furat, primind în schimb un VW Passat. Ghiorţu a negat, iniţial, orice legătură cu infracţiunea menţionată, numai că, ulterior, s-a răzgândit, făcând precizări că Opelul era defect şi chiar a fost tractat cu Mercedesul lui "Pişat", asta după ce l-a favorizat pe acesta.

Rămas fără barcă, Bosânceanu cere despăgubiri

Unii dintre inculpaţii trimişi în judecată au participat, la începutul lunii ianuarie a.c., la furtul unei şalupe , în valoare de 38.000 de euro, din faţa Hotelului Histria, aparţinând afaceristului George Vergiliu Bosânceanu.

Pe parcurs au fost recuperate prţi din aceasta, în valoare de 8000 euro, pentru diferenţă, partea vătămată constituindu-se parte civilă. S-a stabilit că cei implicaţi în sustragerea bărcii sunt Gaşpar şi Dojană, care au beneficiat de ajutorul lui Vişan şi Eugen Drăgoi. Transportul şalupei de la hotelul Histria la domiciliul lui Drăgoi, a fost făcut cu un jeep, aparţinând lui Marian Şăicaru, trimis în judecată şi condamnat, în primă fază, pentru furt, la 8 ani închisoare, cu care s-a tractat peridocul pe care se afla barca.

Pe parcurs, au fost recuperate unele părţi din ambarcaţiune, în valoare de 8.000 de euro, iar George Bosânceanu, care şi-a recunoscut motorul bărcii, se constituie parte civilă, cu suma de 30.000 euro, prejudiciu rămas neacoperit.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272