REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

De marți, 3 străzi din Constanța devin cu sens unic

De marți, 3 străzi din Constanța devin cu sens unic

Replica API 31 martie 2021 | 22:55 11877

Primăria Municipiului Constanța implementează un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului care are ca scop decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile.

Începând de marți, 6 aprilie, 3 străzi din Constanța vor deveni artere rutiere cu sens unic. Traficul rutier va fi resistematizat astfel:

- strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia;

- strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis;

- strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Aplicarea acestor măsuri va asigura fluidizarea traficului rutier din zonele intens circulate și implicit, reducerea poluării. Se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția străzii Poporului cu bulevardul Tomis, prin interzicerea virajului la stânga. De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.

Prin instituirea regimului de sens unic, oprirea autovehiculelor va fi interzisă pe toate cele 3 străzi, însă Primăria Constanța lucrează la un proiect care presupune crearea de noi spații de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de străzile Ion Rațiu, Soveja, Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia. Conform proiectului, se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poporului intre tomis si mihai v d cand?
0
2
Ce spuneti de amanarea termenelor tuturor autorizatiilor de constructie? Nimeni nu stie nimic si nu poti sa intrebi pe nimeni. Directia Urbanism nu raspunde la telefon. Deci cei care sunt la Primarie pt a gospodari acest oras, de ceva timp nu mai fac nimic si nici nu dau explicatie nimanui.
3
1
Eu propun ca toate strazile si bilevardele sa fie sens unic.
3
1
cum va ajunge ambulanta de pe bdTomis la spital
8
0
Bataie de joc la adresa constantenilor!
8
0
Voi inafara de sens unic si sens guratoriu, nu mai stiti nimic. Sensul vietii care este pentru voi ordinarilor
10
0
DUPA CE CA ERA FULL IN TOMIS 1 DE MASINI, MAI INTERZICETI SI PARCAREA PE NICOLAE IORGA! VRETI SA FACETI CURU MARE LA PARCAREA SUPRA ETAJATA? LA CETATENI NU VA MAI GANDITI? PLEA VA MAI VOTEAZA! VA DESFINTATI SINGURI! MAI BINE, POATE ASA SE TREZESTE SI POPORUL!
10
1
Pana sa faceti sens unic si sa ne goniti sa plecam cu masinile din strada cred ca era normal sa va ganditi unde sa le parcam. Tomis 1 este deja plin de masini. Unde mai incap si ale noastre ? Sigur vor aparea discutii intre rezidenti. Nu credeam ca sunteti atat de prosti si siguri pe voi. Probabil ca sunteti si mandrii de ce faceti caci prostia si mandria fac casa comuna. Oricum ati depasit orice limita a bunului simt. Sper sa plecati cat mai repede din administratia locala si sa nu mai auzim de voi.
12
0
Minunat! Mai dati-ne!
8
0
in acest oras se petrec lucruri numai in tara asta,in exterior pe arterele principale exista numai linie continuua ,la noi orice strada apare linia continua apare intrerupta,exemple b-dul lapusneanu de la trocadero pana i mamaia.
7
0
Oprim idiotul pana nu ne face viata un calvar. scufundamamiralul.ro.
10
3
guvern de retarzi mintal
17
2
Mai si ganditi, idiotilor? O sa lavitam sa putem ajunge dintr-un punct in altul in mizeria asta de oras? Era tot ce a mai ramas de facut! Restul functioneaza struna!
12
2
Lumineaza ne cine e idiotu care a facut poporului sens unic
17
2
Le-ati umplut de sange,lasati-le dreak cum sunt!
9
1
Sa ajungi dintr-o zona in alta zona ce strada curului este paralela cu Ion Ratiu,Poporului? Voi sunteti cu mintea scindata.O sa fie mai mare poluarea.Prostavani retardati.Voi vreti toata Constanta sens unic.Atat judecati, atat faceti.Nu ganditi,nu aveti cu ce.Fu.i benzina si ocolesti zeci de km zilnic, zi de zi tot orasul ca asa li s-a sculat celor din primaria curului.O mana de prosti care nu gandesc nu intreaba cetatenii, fac ce vor se cred pe mosia ma-sii.Nu gandesc, nu au cap au o p..a in loc de cap.Asta demonstreaza cat de prosti sunt. Va injura tot orasul.
24
2
S-au intors in primarie babu cu fagadau?!?!
23
5
Pana si pentru pietoni este o prostie asa zisa "organizare". De multe ori din cartierele marginite va trebui sa faci un drum mai lung pana ajungi la primul drum principal deci care reducere a poluarii? Probabil aceiasi "creatori" ai lui fagadau au ramas in functii cu tot cu ideile lor gresite. Idei care au dus la caderea lui fagadau. Trebuie deja sa ne gandim la cineva care sa fie mai capabil decat fagadau, chitac, useristul Stelica, si unii care acum se cred destepti.
21
1
primaraia Constanta-plina de CRETINI
25
1
sens unic str.Ion Ratiu -dinspre Mamaia spre bd. Tomis Doamne fereste ! Pai cum se mai acceseaza strazile perpendiculare pe Ion Ratiu care sunt sens unic dispre Ion Ratiu spre Nicolae Iorga ne invartim pe stradute? si daca un locuitor de pe strada Ion Ratiu lucreaza la Emag - bd Tomis, ocoloste orasul sa ajunga acasa Suntem tampiti nu alta
29
0
Cum sa faci ditamai tomisul cu sens unic...un bulevard imens Ati paralizat tot orasul!!!
23
2
Cea mai proasta decizie. Cica sa reduca poluarea. Pai cum reduci poluarea, daca parcurgi o distanta mai mare cu masina?! Sa vezi ce o sa fie la intersectia Iorga cu Mamaia, ca nu mai e sens acolo. Jale!
25
2
Si se desfiinteaza giratoriul de la N. Iorga cu A.Lapusneanu. Ca nu-si mai are rosrul..
14
6
Si fara sa schimbe ceva borduri ?
13
2
nu se gandesc la cetatenii care locuiesc in zona. suntem fortati sa ocolim un cartier intreg adica cel putin 3-5 km ca sa ajungem acasa sau sa mergem pe interzis
28
8
Pentru a ajunge acasa o sa ne cumpere primaria elicoptere!
27
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272