REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

De miercuri, purtarea măștilor este obligatorie în județul Constanța!

De miercuri, purtarea măștilor este obligatorie în județul Constanța!

Replica API 15 aprilie 2020 | 00:00 3759

Constanța devine cel de-al 10-lea județ în care cetățenii sunt obligați să își acopere nasul și gura atunci când ies în spațiile publice. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, ca urmare a unei solicitări venite din partea Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

"Pentru prevenirea răspândirii Covid-19, începând cu data de 15 aprilie, se instutie obligativitatea acoperirii nasului și gurii la ieșirea din casă în toate spațiile publice de pe teritoriul județului Constanța, pe întreaga perioadă a stării de urgență, cu măști simple sau chirurgicale, dar și eșarfe, fulare sau orice articole vestimentare.", se arată în articolul hotârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța.

"Vor fi niște săptămâni de foc"

Vor urma săptămâni în care sistemul medical va fi pus la grea încercare, sunt de părere cadrele medicale constănțene. Cetățenii au datoria de a face tot posibilul pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie ca purtatul măștilor să se transforme din opțiune în obligație.

"Săptămânile ce au rămas până la sfârșitul lunii, vor fi niște săptămâni de foc. Noi am transmis către prefectură o solicitare de recomandare ca toate persoanele care ies pe stradă să aibă nasul și gura acoperite. Nu trebuie neapărat cu mască, dar trebuie ca oamenii să se protejeze. Cu fulare, eșarfe, dar oamenii trebuie să se protejeze. Cu cât ne ferim mai mult, cu atât rezultatele vor fi mai bune.", au declarat, pentru Replica, surse din cadrul DSP Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Purtarea unei protectii, fie ea masca sau alt dispozitiv care impiedica impastierea secretiilor tale este pentru protejarea celorlalti. Mastile medicale specializate sunt pentru a proteja impotriva contactarii de la altii. Deci, daca port ceva ce poate impiedica transmiterea de la mine la altii este un semn de responsabilitate si maturitate. Si nu zice nimeni sa abandonezi celelalte masuri.
0
0
Ba cocosatilor care tot intrebati: masca de unde. DE LA FARMACIE MIZERABILILOR.
1
3
toti care vreti botnita . punti va si masca de sudura , sa va intre carcalacu 'n ochi...astia care zic DAA creca le purtati si 'n casa..prosti bah...rau de tot
3
3
Ne puteti spune cu ce ne ajuta o esarfa in jurul nasului in lupta cu virusul? Poate presedintele consiliului judetean ne va spune si cum sa ne spalam cu apa calda cand este optita de la robinet de furnizor
3
0
asta-i lege, un labagiu plutitor a fost pus prefect in c-ta precum a venit si spagoveanu,tigan lingurar episcop al pidosnicilor,ce putem cere de la un rahatmai mic pus in funtie de kkt cel mare
5
1
AZI AM IESIT SA-MI FAC CUMPARATURILE SI AM VAZUT CA SUNT FOARTE PUTINI CEI CARE RESPECTA ACEASTA MASURA. DE LA MAGAZINUL PROFI PANA LA MUZEUL MILITAR CEL PUTIN VREO 30 PERSOANE FARA MASCA,FULAR SAU CEVA PT PROTECTIE. FACETI MAI MULTE CONTROALE IN ACEST CARTIER UNDE NU SE RESPECTA NICI O LEGE.
2
5
Bah voi sunteti prosti??in romania nu este coronavirus prostilor.350 de.morti, si aia cu n comorbiditati.doctorii mint sau nu au voie sa deschida gura
10
2
La Catena e 5 lei. Cam 5 piini. Ce salarii au aia care au hotarit? Ar trenui distribuite gratuit.
8
0
Foarte bine!Asa trebuia de la bun inceput. Nu stii care este bolnav ori nu!
3
3
ADIO Vela umfla vela !!!
4
2
masca de sudura merge?ca alta nu am.
6
1
Si masca de unde nenorocitilor?
11
3
Dupa ridicarea starii de urgenta vom redresa economia prin programul "A sasea casa"
5
2
Cine are putina minte si gandeste o sa fie de acord cu mine!
6
4
Un comunist retardat care nu stie decat sa puna restrictii la populatie.De unde stie cretinu asta medicina mai mult ca OMS care zice ca masca fara alte masuri e inutila.La cat de retarzi sunt astia de la PNL Fagabou o sa castige iar relaxat.
10
2
Daca masca este purtata ca dna.Gaju care astupa doar gura adica nu ajuta la nimic ce faceti amendati oameni ?pt.ca nici primarita nu stia cum se poarta o masca si apoi de unde stiu cei care controleaza ca oameni au mereu cate o masca noua pentru ca doctori spun ca o masca dupa ce a fost purtata odata trebuie aruncata. Deci decizia este proasta.
6
2
daca se vrea purtarea mastilor, de ce nu ni se dau ?????
17
5
Zise prefectul care a adus cateva mii de frati diasporezi la Constanta. Acum sanki il doare de constanteni
15
3
la shopul din port au masti de firma
6
1
Duminica am vazut masti la China mall, nu glumesc, in pachete , cred ca 5 masti la pachet, 22 lei. Sper sa mai aiba, daca acum s-a considerat ca fiind obligatoriu. E o masura buna.
7
8
ma asteptam sa vad stirea asta la pagina intai, ati pus-o mica asa, intr-un colt
8
5
Foarte bine, dar de unde luam mastile ? In farmacii lipsesc.
12
5
fular, in loc de manusi,ciorapi iesi mai ...ieftin!
7
2
johannis ai adus diaspora acasa cu coronavirus!!
21
7
in caz contrar?
11
6
Intsi trebuiau sa plafoneze pretul la masti, apoi sa dea legea asta. Cati ati remarcat ieri ca au plafonat pretul la carburanti?!? Cand in toata lumea carburantii se ieftinesc, plavanis ingheata pretul. In europa va ajunge 60 eurocenti litrul , la noi l-au inghetat vela si plavanis.
32
1
Dc incurajati fabricarea mastilor acasa, pe motiv ca nu gasim la magazin, ca si alternativa acceptata, visati baliverne. E ca si cum v ati face implant cu silicon sanitar, fiindca se numeste tot silicon. Ce visati voi ca puteti face,accesand tutoriale, trateaza doar deochiul. Dar adevarul este ca suntem cam deochiati
20
4
Numai prostimea poarta masca pe moaca ...eu sunt seful nu port.
15
27
Pe un post de televiziune un realizator tocmai ne spunea ca mastile ,fulare,esarfe etc.pe care le purtam sunt apa de ploaie pentru covid 19. Pentru sars cov 2 nu este apa de ploaie? Nu trece prin esarfa ca prin branza? A mai spus ca nu este fulg de rata,gasca. Este un virus care nu se vede nici la microscop deci trece si prin 100 de esarfe.A spus ca ne tampiti.
22
13
Vad ca unii stiu doar de frica amenzilor,de unde rezulta educatie zero. E o masura de protectie si trebuie s-o respecti.Daca e rea vointa inseamna ca in primul rand nu-ti pasa de tine si familia ta, ce sa mai vorbim de restul oamenilor care intra in contact cu tine.In concluzie inseamna ca esti cretin.Cu unii ca astia nu se mai face bine tara asta niciodata.
24
20
Este f bine . Masca poate fi facuta de oricine, din orice tricou vechi din bumbac. Important este ca nasul si gura sa fie protejate. Astfel, nu mai putem flecma oriunde pe trotuar, cand tusim sau stranutam nu mai stropim cu saliva in jur iar nasul il suflam in batista. Cu alte cuvinte, nesimtitii care pana acum ne " bucurau" cu marlania lor, vor avea " lacat " la gura. F bine !
23
20
sa gasim de unde sa luam si pe urma sa ne oblige sa purtam
35
7
Mi se rupe. Nu a bagat si sanctiunile asa ca nu port
27
12

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272