REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Condamnat după ce l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine

Condamnat după ce l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine

Replica API 28 iunie 2022 | 21:38 1505

Viorel Ghinea a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Sentința a fost pe 22 iunie 2002, de Tribunalul Constanța și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că l-a înjunghiat pe fostul concubin al actualei iubite, în abdomen, după un conflict din cauza unei datorii.

Viorel Ghinea a avut o relație de concubinaj cu actuala iubită a victimei, în urma căreia au rezultat doi copii. Începând cu anul 2016, relația celor doi a încetat, iar femeia a început o relație de concubinaj cu persoana vătămată, cei doi locuind împreună. În ziua incidentului inculpatul a venit la fosta concubină să își vadă copii. La un moment dat, inculpatul a început să îi reproșeze fostei concubine, faptul că aceasta ar fi avut o datorie, de 600, din perioada în care conviețuiau, adresându-i cuvinte jignitoare. Victima a intervenit între cei doi și l-a condus pe inculpat în curtea locuinței, moment în care, acesta a încercat să îl lovească. Cei doi s-au îmbrâncit reciproc, inculpatul a părăsit pentru o scurtă perioadă de timp curtea imobilului, apoi s-a deplasat la vehiculul în care venise și care se afla parcat în stradă, după care a reintrat în curte. Între timp, din imobil a ieșit fratele victimei, care a încercat să aplaneze conflictul, însă inculpatul a scos din buzunar un cuțit cu care a lovit victima, în mod repetat, în zona abdominală. Persoana vătămată a declarat că la acel moment a simțit o senzație de căldură în zona amintită și a căzut în genunchi, fiind ulterior băgat în locuință de fratele său.

Tribunalul a considerat că deși inculpatul nu a urmărit suprimarea vieții vreunei persoane (ceea ce caracterizează forma de vinovăție a intenției directe), acesta a prevăzut și acceptat că un asemenea rezultat s-ar putea produce, astfel cum rezultă din coroborarea probelor, acționând astfel cu intenție indirectă. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Viorel Ghinea la șase ani de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108