REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

De unde are FĂGĂDĂU 12 TERENURI să ARUNCE cu ele în CAMPANIA ELECTORALĂ!

De unde are FĂGĂDĂU 12 TERENURI să ARUNCE cu ele în CAMPANIA ELECTORALĂ!

Replica API 16 septembrie 2020 | 00:00 4476

Cadou la final de mandat oferit de Decebal Făgădău mai multor persoane care au primit, în trecut, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa. Cu doar o săptămână înainte de a-şi încheia mandatul, edilul darnic a scos de la naftalină 12 terenuri, în zone bune din Constanţa. Vorbim despre personalităţi precum Horia Tecău, tenismen, Andrei Pavel, tenismen, sau foştii rectori de la Universitatea Ovidius, Adrian Bavaru şi Victor Ciupină. După ani de zile de la obţinerea titlului, Făgădău şi-a adus aminte că trebuie să-i recompenseze pe aceştia, dar şi alţii.

Înainte de alegerile locale, Decebal Făgădău şi-a propus să nu lase lucrurile neterminate, aşa că a iniţiat mai multe proiecte de hotărâri ce vizează acordarea, cu titlu gratuity, a unor terenuri. Beneficiarii sunt oameni de cultură, personalităţi din Constanţa.

CADOURI la final de mandat

Astfel, fosta şefă de la Direcţia de Cultură, Elena Frîncu, va primi un teren pe Prelungirea Bucovinei, în Faleză Nord, în suprafaţă de 500 mp. Şi multipla campioană europeană la tenis de masă, Elisabeta Samara, va primi 500 mp pe Aleea Voinicului. Pe listă se află şi fostul atlet Ilie Floroiu, care este şi consilierul lui Făgădău în materie de sport. Acesta va primi teren pe strada Salonic. Tenismenul Andrei Pavel va primi 441 mp pe strada Govora, devenit cetăţean de onoare în 2008, la fel şi Horia-Vlad Tecău, devenit cetăţean de onoare în 2015

Contraamiralul Niculae Ștefan primeşte şi el 400 mp, pe strada Amalia. El a fost numit cetăţean de onoare al Constanţei în 2015. Tot în această zonă mai primeşte teren şi omul de cultură Anaid Tavitian, devenit cetăţean de onoare în 2018. Tot aici va primi şi fosta gimnastă va primi şi Nicoleta Daniela Sofronie, dar şi actorul Alexandru Mereuță, strada Salonic, 280 mp, la fel şi Elena Ploscariu.

Foştii rectori Bavaru şi Ciupină primesc în Faleză Nord

Foştii rectori ai Universităţii Ovidius, Adrian Bavaru, şi Victor Ciupină, vor primi aproximativ 500 de mp pe Prelungirea Bucovinei.

Precizăm că, prin HCLM 323/1999, se completează art. 21 prin adăugarea literei „e“, astfel formulată: „Atribuirea în proprietate a unui teren din domeniul privat, situat în intravilanul municipiului, în suprafaţă de 500 de mp, în vederea edificării unei locuinţe sau a unui centru cultural sportiv, artistic, ştiinţific, în funcţie de doleanţele cetăţenilor de onoare“. Această prevedere se adăuga astfel celor din HCLM din 629/1995.

Consilierul Mihaela Andrei: Pentru domnul primar sunt unii cetăţeni mai de onoare decât alţii?

Proiectele privind acordarea terenurilor vor fi supuse la vot în şedinţa de consiliu din 21 septembrie, ultima din acest mandat. Contactată telefonic pentru un puunct de vedere, Mihaela Andrei a declarat:

"Deşi, de-a lungul timpului, s-a împăunat cu proiectele altor consilieri privind acordarea acestui titlu, fără ca aceşti cetăţeni de onoare ai Constanţei să beneficieze de NIMIC pe motiv, aşa cum a declarat de altfel, că nu mai există terenuri în Constanţa, brusc în utimele 2 săptamani de mandat găşeşte totuşi terenuri dar numai pentru o parte din cetăţenii de onoare. Mă întreb, pentru domnul primar, sunt unii cetăţeni mai de onoare decât alţii? Mă intreb de ce, de 5 ani de zile, încalcă acest Regulament în mod repetat ca acum, cu 2 săptămâni înainte de a-şi încheia cariera de primar al Constanţei, să-şi amintească de el?”

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci toti au terenuti in zona de faleza...Bucovina....3 papuci, langa plaja....hahaha...va fscut Fagabou
5
0
lui mitica draghici, cel caruia seful tau suprem mazare i-a dat concesiunea pe cimitir pt eternitate si nicio institutie a statului nu sesesizeaza nu ii dai un teren acolo sa aiba amintire? pe langa proprietatile nenumarate ex raedpp , cu care l-ai improprietarit in tot orasul hai, fa un efort, mitica cioclerica te iubeste!
6
0
Se pare ca zarurile au fost aruncate! Tu nu o sa mai iesi primar si stii de ce!
12
0
siiiii...ziceti ca votati tot cu fagadau ? sau cu fratele chitzoc ??
1
2
Terenurile ptr cei cu bani - de fapt sunt clasice metode pentru Panadarat - Beneficiar - acest Fagabou - avar , si pervers !
14
0
Cum e viata.....azi dimineata , actorul Alexandru Mereuta a murit. R I P
6
0
Baiiii, ratatilor, ati uitat ma ca alaturi de PSD acesti galbejiti au privatizat resursele Romaniei? Mai jigodiilor, tradatori nenorociti, muuu eee USR PSD si PNL si nu in special votantilor acestor gasti de hoti
4
5
Nu le ofera Fagadau, sunt supuse voturilor consiliului local. Nu mai dezinformati, si peste tot in lume cetatenii de onoare primesc beneficii
3
17
E un lucru standard peste tot pentru cetatenii de onoare. In alte tari primesc mult mai multe beneficii
2
14
Exista in oras cluburi ale pensionarilor. Acestea sunt spatii inchiriate, proprietarii incaseaza chiriile in schimb sunt deschise cateva luni pe an sau inainte de alegeri cu o luna. Pt. ce exista acestea? Oricum nu beneficiaza de spatiu cand functioneaza decat cateva persoane care vin frecvent acolo.
9
0
Muye fagabou muye psd. Neam de zdrente si secaturi. Huo ...cateva zile au mai ramas .
13
2
Buna treaba! Tot la aia cu conturi grase le da terenuri!? Daca era pe timpul lu' Ceasca le dadea o DIPLOMA! E bine! Traim in Romanica!
14
0
Exemplu elocvent de USR-ist, agramat, incult si vulgar. Ma tem ca USR-istii se vor dezice de tine bai tzoparlanule, la fel cum o vor face si PSD-istii. Cam asta e nivelul vostru! D-aia vreau sa-l VOTEZ PE PROFESORUL CHITAC, ca el macar este la zi cu scoala, ceea ce inseamna CIVILIZATIE, EDUCATIE, INTELIGENTA SI INTELEPCIUNE, tinand cont si de varsta!
10
4
Stati linistiti ca practica asta este pe la toate primariile,mai ales acum in campanie electorala!Cine pupa mai bine poala primarului ,ala primeste teren,de asemenea unii consilieri .Oare de unde se gasesc terenuri pt.unii ,iar pt.tineri nu se face nimic!
9
0
Amice Gica:ba Maimutoi Tolomac si blegoman mai taci din gura ca numai prosti spui din gura ta in primul rand Nu Sustin Ciuma Galbena de PNL-ista Vergil Chitac un Fost Puscarias care a avut Probleme cu Legea Politia in trecut si a fost Arestat! "de ce sa Sustin pe porcul asta Nenorocit de Ciuma Galbena de PNL-ista Vergil Chitac un Fost Puscarias criminal da-l dracului Nu il sustin 0 sanse are iar catre amicul Vali :bai Maimutoi Tolomac si blegoman Greseti enorm in locu sa zici 11 zile si scapam de Puscariasul asta Nenorocit de Ciuma Galbena de PNL-ista Vergil Chitac ca Nu il sustin! Fuck him
2
11
inca 11 zile si scapam de fagabou
30
4
Fagadau prostul satului pe tine cred ca nici ma-ta nu te mai alege.S-ar putea sa ai noroc sa te aleaga DNA-ul sa te duca langa Mazare sa te arda ala in bostan fraiere.
26
4
fagadau a facut blat cu chitac - iesiti la vot ca daca nu urmeaza inca 4 ani de praduiala
9
8
un scurt search pe google si se poate vedea cum persoana de pe lista care este si consilier local a primit teren in cea mai scumpa zona a orasului, elena francu, pesdista veche la fel, iar restul prin km 5 sau indel 2..... of of, politichie, politruchie..... fara rusine!!!
23
2
pai muierea aia elena francu imbatranita in uratenie si rautate trimitea toti sportivii veniti pe litoral la hotelul flora al umflatului si al mascariciului , iar in consiliul vota cu trei maini proiectele de slutire ale orasului Cta... cum plm sa fie cetatean de onoare doar pentru ca facea felatie celor doi golani...!?!
29
5
Deciu sa faca parcari nu gaseste pamant,a gasit pt fosilele astea.In Faleza in loc sa faca parcare ii da lu Elena Francu.
25
2
A inceput sa imparta si la morti,vezi regretatul contraamiral,crede ca mai pupa un mandat!!
18
4
Cata bataie de joc, pt tineri nu are terenuri, pt astia se gasesc ! Toti acestia au bani sa isi ia vile in ce loc al orasului vor ! Era de ajuns sa li se dea o diploma de excelenta si o placheta din partea primariei !
30
2
Ce escrocherie
25
1
mi-e sila !
28
4
mi bine le lua la cimitir lui ciupina si bavaru
20
6
Ce mecla netencuita are aceasta stropitoare.
20
5
Care sunt performantele celor 2 rectori de primesc terenuri? Stiu ca trebuie sa ai niste performante.ei ce au facut? Prin ce s-au evidentiat? Nu am auzit niciodata de ei ca au avut vreo performanta
46
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108