REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

De unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun

De unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun

Victor ROTARU 3 decembrie 2022 | 14:29 839

Ministrul agriculturii a dezvăluit de unde își va achiziționa porcul de Crăciun și motivele care stau la baza opțiunii sale. Petre Daea, care a declarat că în România este cea mai ieftină carne de porc, îi încurajează pe români să cumpere produse tradiționale românești pentru a sprijini agricultura autohtonă.


Ministrul este un susținător al producătorilor autohtoni, astfel că, invitat într-o emisiune televizată, Petre Daea a mărturisit că-și va procura porcul pentru masa de Crăciun de la un prieteni și nu se va tocmi la preț.

„Porcul îl cumpăr de la un prieten. Românii noștri știu să crească porci, știu să-i pregătească. Îl iau cu cât mi-l dă. Văd palmele bătătorite de muncă.

Să vă duceți în piețe și să luați produse de la românii noștri. (…) Vreau să vă spun că am fost în Spania și mi-a atras atenția un consilier economic de acolo: ‘Domnule ministru, haideți să vedeți ceva extraordinar de important!’.

Toate produsele pe care le au spaniolii și dacă sunt aceleași produse luate din alte țări… ale lor sunt la un preț mai mare și spaniolii se duc tot către produsele lor.

De ce? Să susțină producția internă. Este o atitudine pe care o au acolo, față de țară, față de producătorii lor”, a spus ministrul Petre Daea.

România, cel mai mic preț la carnea de porc

În luna octombrie, ministrul agriculturii spunea că prețul cărnii de porc la noi în țară este cel mai mic din Uniunea Europeană și îi asigura pe români că vor pune pe masa de Crăciun și carne de porc, deși prețurile au crescut.

”Mâncăm și porci de Crăciun, fiți liniștiți că mâncăm și porci de Crăciun! E adevărat că avem o problemă cu pesta porcină africană care ne-a afectat puternic în ultima perioadă, în mod deosebit în 2021, când a intrat în cele 42 de societăți comerciale unde, deși am avut norme de securitate bine așezate în condițiile sanitar-veterinare impuse de reguli și de legislația în domeniu. Totuși am avut aceste pierderi și sigur mai aducem și din import cum și noi dăm la alții”, declara atunci Petre Daea, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi cumpărați de Lidl,Kaufland carne porc cauciuc forte.Minunat!
2
1
Vezi sa nu-ti dea porc hranit cu greieri prinsi de cormorani.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218