REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

De UNDE pot CUMPĂRA constănțenii MIEI pentru Sărbătorile Pascale

De UNDE pot CUMPĂRA constănțenii MIEI pentru Sărbătorile Pascale

Replica API 18 aprilie 2021 | 00:00 3447

Sărbătorile pascale se apropie cu repeziciune şi orice constănţean şi-ar dori să aibă pe masă bucatele tradiţionale din care nu poate lipsi carnea de miel. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța vine în întâmpinarea consumatorilor care doresc să își achiziționeze carne de miel pentru prepararea bucatelor tradiționale și informează despre măsurile luate pentru a pune la dispoziție mai multe surse de unde se poate achiziționa carne de miel controlată sanitar veterinar, sigură pentru consum.

Spațiu temporar de sacrificare la nivelul fermelor

“Pentru perioada 21 aprilie-1 mai 2021, este permisă sacrificarea mieilor şi în spaţii amenajate și autorizate temporar. Aceste spații, în care sunt respectate condiţiile prevăzute de legislaţie, se pot organiza de către autoritățile locale, asociațiile de fermieri etc. Sacrificarea mieilor în spațiile amenajate temporar se face la solicitarea consumatorului, iar carnea obținută, expertizată sanitar veterinar, marcată cu marca de sănătate rotundă este destinată strict consumatorului final și nu poate fi comercializată în unități precum piețe, magazine etc.” au transmis reprezentanţii DSVSA Constanţa.

Mieii pot fi sacrificaţi în aceste spaţii până la 1 mai 2021

Derogarea privind sacrificarea mieilor în spațiile/locurile amenajate temporar la nivelul exploatatiei, se acordă în contextul stării de alertă impusă de pandemia Covid-19 și doar în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, respectiv până la data de 01.05.2021 (inclusiv).

Miei de vânzare pe internet

Cu toate aceste precizări, mieii sunt în continuare la mare căutare pe internet, cu toate că această metodă de cumpărare nu este recomandată de reprezentanţii DSVSA. Preţul variază între 25 şi 30 de lei pe kilogram.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au cam disparut cainii maidanezi de pe strada . Tb sa controleze drastic politia sanitar veterinara comerciantii sa nu se trezeasca unii pe masa de craciun in loc de behe he cu hamham.
5
0
buaaa mei adevarati am doar eu astia va dau catei hhuuuuaaaahhhaaahhhaaa
2
2
Traditionalul miel cu pwula -n gura,bon apetit!
1
2
Miei ....... pwla
3
2
Ai idee cat munceste un crescator de oi? Principala sursa de venit a lor sunt miei . In conditiile in care totul s-a scumpit e normal ! Imi pare rau ca la pretul asta nu poti sa mai faci indigestie!
9
6
Mieii sunt 30 de lei kg daca vrei sa cumperi un miel intreg.Daca nu ai bani si vrei sa cumperi mai putin indivizii il vand cu 35 de lei. In ce tara traim? O sa mancam sobolani gratis.Mieii ii vor manca cei cu bani.Saracii manca stevie si pui daca vor avea bani si pentru pui.Vor ramane cu mieii nevanduti.Oamneii sunt saraci nu au de unde plati 35 de lei kg de miel.
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614