REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

De vorbă cu două refugiate din Ucraina: Tatăl meu este militar și s-a întors la război! Video

De vorbă cu două refugiate din Ucraina: Tatăl meu este militar și s-a întors la război! Video

Replica API 11 aprilie 2022 | 17:31 2140

Două tinere din Ucraina, refugiate în județul Constanța, au povestit reporterilor Replica despre viața lor din ultima vreme. Speră ca războiul să se termine și să se întoarcă în țara lor. Una dintre tinere, deși la începutul dialogului era reținută și timidă, ulterior a vorbit în română despre ce a lăsat în urma plecării ei din Ucraina.

Din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, foarte mulți ucraineni s-au răspândit în România. Întrucât situația în Ucraina a degenerat destul de repede, părinții și-au trimis copiii în afara țării.

Reporterii Replica de Constanța au întâlnit, în zona Dobrogei, două fete din Ucraina ce așteaptă cu sufletul la gură ca războiul să înceteze să-și poată întâlni părinții. Acestea au declarat că au ajuns în România cu ajutorul prietenilor români ce i-au susținut în toată această perioadă dificilă.

Suntem din Odesa. Am venit prin Rulovca și acum stăm la prieteni. Am venit cu bacul și voluntarii de la graniță ne-au ajutat să ne găsim prietenii. Cu ajutorul prietenilor am ajuns aici. În fiecare zi trag cu rachete pe lângă Odesa și în fiecare zi se aud alarme. De obicei ne ascundeam în adăposturi. Este foarte greu când vezi ce se întâmplă în alte orașe, viața e grea. Eu am terminat universitatea și Sasha a terminat colegiul. Suntem destul de mari și avem familii și avem și prieteni care au nevoie de ajutorul nostru. Niciodată nu ești pregătit să fugi din țara ta unde ai trăit toată viața”, a declarat pentru reporterii Replica una dintre fetele ucrainence refugiate în România.

Aceasta a mai precizat că ”acum așteptăm, am găsit loc bun unde am primit tot ce ne trebuie. Sperăm ca războiul să se termine și să ne întoarcem înapoi. Dacă nu, o să găsim aici de muncă și o să ajutăm țara noastră și armata noastră cu tot ce putem. Noi ținem legătura cu părinții, tatăl meu este militar și s-a întors înapoi în țara noastră la război. Mama mea are grijă de bunica, dar mai avem mulți prieteni care sunt în oraș și nu vor sau nu pot să părăsească Ucraina.”

Video:

Deși la începutul interviului fetele erau timide, precizând că este pentru prima dată când își expun povestea, ulterior s-au deschis în fața echipei Replica, surprinzând reporterii cu faptul că, una dintre fete, pe lângă faptul că înțelege limba Română, aceasta o și vorbește.

Tânăra le-a povestit reporterilor Replica de Constanța că a învățat limba română de la bunica sa, și dorea să ajungă în România, dar nu în aceste condiții.

Video:

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SLAVA UKRAINE !!! MOARTE putin !!!
0
0
Le gasesti in Mamaia N cu masini de lux .
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614