REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

De Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale te poţi testa gratuit

De Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale te poţi testa gratuit

Replica API 17 mai 2017 | 00:00 360

Hipertensiunea arterială (HTA), una dintre cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare, reprezintă o importantă problemă de sănătate, cu o prevalență în continuă creștere. Importanța diagnosticării și tratării acestei patologii rezidă în prevenția complicațiilor severe ce derivă din această boală (accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, aritmii etc). Pentru că de cele mai multe ori HTA este diagnosticată tardiv, controlul periodic chiar și în absența simptomelor ar putea preveni aparitia complicatiilor.

Fiind o afecțiune silențioasă, pentru mult timp asimptomatică, Societatea Română de Hipertensiune Arterială lansează pe 17 mai (Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale), o campanie de informare și educare medicală pentru publicul general cu privire la hipertensiunea arterială și riscurile acestei boli.

Scopul campaniei este creșterea nivelului de conștientizare și informare cu privire la HTA în rândul populației generale, abordând metodele de diagnosticare și de prevenție. Obiectivele principale sunt creşterea numărului de persoane care îşi masoară tensiunea arterială regulat, a celor care adoptă un stil de viaţă care să prevină apariţia hipertensiunii arteriale, precum şi creşterea numărului de persoane cu hipertensiune arterială controlată.

În acest context, se vor face testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale și promovarea monitorizării corecte și constante ale acesteia și, mai mult decât atât, persoanele interesate își vor putea măsura colesterolul și glicemia. Testările gratuite vor avea loc pe 17 mai în trei orașe din România – București, Constanța și Focșani și au drept ținte identificarea pacientilor hipertensivi, necunoscuți anterior precum și a celor cunoscuți hipertensivi dar necontrolați.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aceleasi pomeni, dar efectiv de sanatatea oamenilor cand aveti de gand sa va ocupati, promisiuni din patru in patru ani. Rusine
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367