REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

De Ziua Poliției Române, copiii din Constanța au fost, pentru o zi, polițiști. Video

De Ziua Poliției Române, copiii din Constanța au fost, pentru o zi, polițiști. Video

Replica API 26 martie 2022 | 21:33 3191

Oamenii legii din Constanţa au luat cu asalt Portul Tomis, vineri, 25 martie a.c.. Nu a fost vorba despre vreun eveniment nefericit, ci despre sărbătorirea Zilei Naționale a Poliției Române.

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române au fost derulate mai multe activităţi în zonă. Constănţenii, cu mic, cu mare, s-au strâns la faţa locului pentru a vedea armele din dotarea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Judeţului Constanţa.

Cei mici au avut avea posibilitatea de a vorbi cu polițiștii, de a vedea autospecialele instituției și de a participa la activități interactive.

Video:

Aceștia s-au arătat încântați de inițiativa cadrelor IPJ Constanța și au ascultat cu atenție toate informațiile pe care polițiștii le-au comunicat.

Am învățat despre animale, cum se găsesc, iar cel mai mult îmi place acest roboțel, pe care l-am mai văzut în filme, pentru dezamorsarea bombelor și mi se pare foarte tare”, a declarat un copil venit vineri, 25 a.c., în Portul Turistic Tomis din Constanța.

Un alt copil s-a arătat la fel de încântat de ceea ce le-au explicat polițiștii.

Mi-a plăcut foarte mult acest roboțel, mi se pare super tare, și cum se găsesc animalele pierdute, asta a fost cel mai tare. Am mai aflat că microcipurile sunt implantate pe ceafă de obicei și că fiecare veterinar are un scaner.”

Eu am venit aici azi pentru că sunt pasionat de poliție și când voi fi mare vreau să ajung ca ei. Am învățat cum se citesc microcipurile.”

Micuții au fost captivați de instrumentele polițiștilor.

Am venit cu școala, cu doamna dirigintă și cu toți colegii mei. Este foarte interesant pentru că poți afla mai multe chestii despre poliție și cum funcționează. Poți să testezi unele chestii, vezi unelte și arme noi pe care le folosesc. Este foarte interesant, îmi place.”

Printre participanții sosiți vineri, 25 martie, în Portul Tomis, la Ziua Poliției, se numără și o tânără constănțeancă ce dorește să urmeze o carieră în domeniul MAI.

Sunt aici pentru că îmi place meseria de polițist. Am venit să aflu mai multe despre Departamentul de Criminalistică pentru Serviciul de Acțiuni Speciale, un domeniu în care aș vrea să profesez, și pentru că este foarte interesant să aflii cât mai multe de la persoanele care profesează.”

Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de atestare documentară a Poliției Române, polițiștii au ales să fie în mijlocul comunității.

Ziua de astăzi este una de importanță deosebită pentru noi, este Ziua Poliției Române, ziua în care se împlinesc 200 de ani de atestare documentară a Poliției Române și pe lângă faptul că este un moment istoric, este și un moment foarte special pentru noi polițiștii și cum putem să ne bucurăm mai bine, decât să fim în mijlocul comunității și alături de copii. Astăzi am încercat să le facem o surpriză celor mici, după doi ani de zile, din nefericire, regulile impuse de pandemie și legislația în vigoare nu ne-au permis să desfășurăm aceste activități, astăzi putem să le realizăm și suntem foarte fericiți că îi putem bucura pe copii. După cum vedeți sunt foarte mulți copii aici, s-au strâns într-un număr mare, pentru că și ei își doreau să fie alături de noi. Ne dorim să fim alături de cei mici pentru că, de multe ori părinții le spun copiilor că dacă nu sunt cuminți îi vor da pe mâna poliției, iar unii copii cresc cu o reticență față de polițiști, au impresia că trebuie să le fie teamă de polițiști, ceea ce nu este adevărat. Copii trebuie să știe că noi suntem mereu alături de ei și le putem oferi orice sprijin în momentul în care ei au nevoie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

A.V., M.O.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu au educatie si se poarta cu aroganta,dar bani vor cit mai multi.
0
0
Ziua unor neputinciosi aroganti.Ieri erau paziti de jandarmi,singuri nu erau capabili sa aiba grija de ei.Halal politisti.Am un vecin politist si-mi spune cu mandrie ca nu face NIMIC de ani de zile ,dar ca e nemultumit de salariul de 5500 lei .Nici jena,nici creier.
0
0
Poze de la bairamul facut la restaurantul Dorna din Mamaia cint le postati?
0
0
... angajata la apelul bocancilor ILIESCU ANDREA ! botic
1
0
Jegurillllorrrrr
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212