REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Deca: Dacă protestul continuă, nu vom mai putea evita reprogramarea examenelor

Deca: Dacă protestul continuă, nu vom mai putea evita reprogramarea examenelor

Victor ROTARU 2 iunie 2023 | 00:00 1948

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat că reprogramarea examenelor naţionale sau prelungirea anului şcolar nu vor putea fi evitate, dacă va continua protestul în educaţie.

Deca: Daca protestul continua, nu vom mai putea evita reprogramarea examenelor

"Ministerul Educaţiei a făcut tot posibilul astfel încât să se reuşească parcurgerea tuturor proceselor educaţionale sau recadrarea lor din punct de vedere al calendarului, fără modificarea calendarului examenelor naţionale - Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII a şi examenul de Bacalaureat - şi mai ales fără prelungirea duratei cursurilor în anul şcolar. În cazul în care, în ciuda tuturor angajamentelor luate de către Guvern, se continuă protestul, nu vom mai putea să evităm consecinţe de tipul reprogramare examene sau prelungirea an şcolar şi cred că nu ne dorim niciunul dintre noi astfel de consecinţe. Sunt convinsă că se va putea găsi înţelepciunea şi formula pentru ca toţi copiii să poată da examenele la timp şi pentru a putea să-şi urmeze mai departe parcursul educaţional", a spus Deca, întrebată ce se va întâmpla în cazul în care se va continua greva în educaţie.

Ea a adăugat că, după răspunsul cadrelor didactice, va fi analizată necesitatea recadrării calendarului proceselor educaţionale, în funcţie şi de resursa umană existentă în sistem.

Întrebată în legătură cu faptul că marţi, când urmează să fie primit răspunsul profesorilor referitor la grevă, încep înscrierile pentru Evaluarea Naţională, Deca a spus că, în funcţie de resursa umană, va decide dacă este nevoie de extinderea calendarului existent.

"Perioada de înscriere pentru Evaluarea Naţională are loc într-adevăr între 6 şi 9 iunie. În funcţie de resursă umană disponibilă în fiecare unitate de învăţământ la momentul 6 iunie, vom decide, similar cu perioada de înscriere pentru examenul de Bacalaureat, dacă este nevoie să extindem sau nu calendarul existent", a precizat Deca.

Aceasta a menţionat că a solicitat sindicatelor reîntoarcerea în clase.

"Chiar astăzi am solicitat să ne reîntoarcem în clase şi să putem susţine examenele naţionale. Răspunsul a fost că se vor întoarce cu textul ordonanţei, îl vor analiza şi vor reveni marţi cu un răspuns în funcţie de preferinţa cadrelor didactice din fiecare unitate de învăţământ", a declarat Ligia Deca, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lasati copiii in vacanta,si asa nu au ce invata de la voi, da cu meditatille la n***u cum ramane? se mai fac la vara , vai de steaua ei de ministra de costinesti..
3
0
Nea Ciuca trimite-o acasa,in vacanta de somaj sa faca si ea greva foamei!
9
0
Parlamentarii si guvernantii care au facut inflatia si-au indexat de mult veniturile si nu numai o data si acum ii cearta si sfideaza pe fraierii care au ramas fara indexare si au curajul sa o ceara si ei; culmea bataii de joc
15
1
Vor salarii mărite cu 60%, trai bun, la fel și guvernanții, doar că jigodiile care ne conduc s-au rezolvat din timp...netrebnici cu toții
11
1
Mai mergeți și pe la scoală copiii au examene trebuie încheiate mediile Ați intrat în bănci ați făcut datorii și numai aveți parale Va mărit cu o mie de lei acum vreți să vă dea bani fara numar La ce p***ați și ce educație au copiii azi se vede in autobuz Bătrânii in picioare elevi pe scaune cu telefoane Toți cu note mari in clase și mulți habar nau Scoala adevărată și educată a fost pe timpul comuniștilor
9
9
Actiuni de strada , profesori , sistem medical ,CFR isti etc toate sunt provocate de PSD !!! Dulapul de la Cotroceni s a prins si intoarce securea , cCiolacul nu va mai fi premier !!!!! PNL din nascare a fost c***a !!! de ceilalti nu se merita sa ii numesc , cel putin nu acum ! Raspuns la toate , ALEGERI ANTICIPATE SI STINGEM LUMINA , amin !
10
3
Polotica progresista din invatamant care urmareste distrugerea scolii romanesti. Deca e reprezentanta progresistilor. Are agenda stabilita de Bruxelles..
12
2
Deca, du-te draqu de sclava a lui campeanu si a lui plavanis!
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108