REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Joi, 22 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6647
6.4° Constanța Joi, 22 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6647
 

Deca: Evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor

Deca: Evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor

Victor ROTARU 3 februarie 2024 | 11:49 679

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor, precizând că singura diferenţă este că lucrarea va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor.

Deca: Evaluarea digitalizata nu influenteaza nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilorLigia Deca

"Evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor - sunt cele cu care ei sunt deja familiarizaţi. Singura diferenţă, pentru elevi, este că lucrarea nu va mai fi secretizată de ei sau de profesorii asistenţi prin lipirea etichetelor, pentru că va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor", a scris Deca sâmbătă.

Ea a amintit că a anunţat vara trecută că evaluarea digitalizată va fi generalizată.

"Ştiu că schimbarea poate fi privită cu reticenţă, însă pilotarea evaluării digitalizate doi ani consecutivi, apoi extinderea ei la bacalaureatul din toamna anului trecut pentru toţi candidaţii ne-au arătat că această schimbare înseamnă, în mod evident, un progres - unul de care avem nevoie", a precizat ministrul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a publicat pe pagina de Facebook cele mai importante beneficii ale acestui proces, precum şi cele mai frecvente întrebări şi răspunsurile lor.

Elevii de clasa a VIII-a vor susţine, luni, proba la Limba română din cadrul simulării Evaluării naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Marţi, aceştia vor susţine proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa, miercuri, la proba de Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie. Lucrările vor fi evaluate digitalizat, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
promovarile pe asa functii se fac dupa urmatoarele criterii: "te ajuta fizicul", ce nu e cazul lui Deca sau esti un "hot destept", unde iarasi nu e cazul ei. Atunci de ce a fost pusa ministru??? Sa fure altii, pt ca ea nu pricepe.
2
0
cel mai necalificat ministru fara o minima educatie scolara proptita ministru pe linia makkedonilor de la Cotroceci de inutilul de Joianis. Deca nici nu stie nici nu poate. Toata treaba cu evaluarea digitalizata este doar un monstruos pretext de o mare furaciune la achizitia de echipamente si scanare plus platforma care cuprinde toate astea plus service si asitenta.Toate la o firma makkedoneasca. Este o afacere de coruptie acoperita de idealuri marete. Insasi declaratia aici citata indica o acoperire a adevaratului scop.Coruptia este aici.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039