REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
10.3° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Decebal Făgădău: Contestația pentru reabilitarea Cazinoului a fost respinsă, știu că lumea a citit titlurile dar nu știu câți au citit decizia. VIDEO

Decebal Făgădău: Contestația pentru reabilitarea Cazinoului a fost respinsă, știu că lumea a citit titlurile dar nu știu câți au citit decizia. VIDEO

Replica API 15 octombrie 2019 | 01:38 451

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a vorbit în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o luni, 14 octombrie a.c., despre simbolul orașului, Cazinoul, a cărui soartă atârnă de ani buni în mâinile nimănui, mai exact de contestația ce a fost depusă în urma licitației pentru restaurarea și reabilitarea Cazinoului.

Reamintim că, în luna iulie a.c., Compania Naţională de Investiţii a deschis ofertele depuse pentru consolidarea şi restaurarea acestui obiectiv important pentru constănţeni şi pentru litoralul românesc.

Au participat următoarele firme:

1. Asociere SC Eldiclau SRL (lider de asociere) & Telekom România Mobile Communications SA& Research Consorzio Stabile Societa Consortile A SRL & Implex Romcatel Cercetare Proiectare SA şi subcontractanţii Hoiura Electro Construct SRL, Facility Instal SRL şi Helinick SRL;

2. Asociere Aedificia Carpaţi SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL& SC Tehnoinstal SRL şi subcontractantul - Schindler România SRL;

3. Asociere SC Construcţii Erbaşu SA (lider de asociere) & SC Concas SA & SC Euras SRL & SC Polarh Design SRL. Contractul a fost adjudecat de Asociere Aedificia Carpaţi SA, însă vineri, 13 septembrie, rezultatul a fost contestat de SC Eldiclau SRL.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația depusă de firma căreia i-a fost respinsă oferta la licitația pentru reabilitarea Cazinoului. Astfel, oferta societătii va fi reanalizată, însă, asta nu modifică rezultatul licitației.

Firma SC Eldiclau SRL a solicitat admiterea contestaţiei, anularea deciziei autorităţii contractante de a respinge oferta dar și anularea deciziei autorităţii contractante de stabilire a ofertei câştigătoare a asocierii din jurul SC Aedificia Carpaţi SA.

”Așa cum probabil ați aflat, vineri, 13, pe la ora 13:00, s-a depus contestația. Contestația a fost respinsă, știu că lumea a citit titlurile dar nu știu câți au citit decizia. În decizie se spune fără echivoc că această contestație a fost respinsă. Aștept să văd ce decizie ia, fie guvernul interimar, fie noul guvern. Sunt oricând disponibil pentru semnarea contractului. Legea permite semnarea contractului chiar dacă conterstatarul are la dispoziție cale de atac în instanță. Așa că fac apel la curaj, nu mă îndoiesc în ceea ce privește curajul domnului vicepremier interimar Suciu, de altfel sunt convins că dacă va avea răgaz își va asuma semnarea contractului cu Cazinoul. În situația în care se schimbă guvernul voi face același apel la noul ministru al Dezvoltării să vină și să semnăm contractul. Ne trebuie doar curaj, astăzi avem toate condițiile legale de partea noastră”, a spus primarul Decebal Făgădău.

„Anulează, în parte, procesul-verbal nr.3912L/22.08.2019, privind evaluarea propunerilor financiare, inclusiv verificarea conformităţii acestora cu propunerile tehnice, în referire la menţiunile legate de evaluarea propunerilor financiare depuse de către Asocierea condusă de SC Aedificia Carpaţi SA şi Asocierea condusă de SC Construcţii ERBAŞU SA, precum şi, în parte, a raportului procedurii nr.4128L/03.09.2019 şi a actelor subsecvente acestuia, respectiv a menţiunilor referitoare la evaluarea financiară a ofertelor depuse de către Asocierii condusă de SCAedificia Carpaţi SA şi Asocierii condusă de SC Construcţii Erbaşu SA ca, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la primirea prezentei, să procedeze la reluarea procedurii de atribuire, prin reanalizarea propunerilor financiare prezentate de Asocierea SC Aedificia Carpaţi SA - SC Remon Proiect SRL -SC Profesional Construct Proiectare SRL - SC Tehnoinstal SRL ŞI Asocierea SC Construcţii Erbaşu SA - SC Concas SA - SC Euras SRL - SC Polarh Design SRL, care au avut oferte conforme şi admisibile şi prin solicitarea de clarificări celor doi ofertanţi cu privire la preţurile ofertate, cu luarea în considerare a celor precizate în motivare.

Respinge, ca nefondat, capătul de cerere prin care SC Eldiclau SRL, în asociere, a solicitat anularea deciziei autorităţii contractante privind respingerea ofertei depusă de Asocierea SC Eldiclau SRL - SC Telekom Romania Mobile Communications SA – Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL - SC Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA.”

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici nu stii cat de mic incepi sa fii.Tic tac.Alegerile bat la use
0
0
Doamne ce trebuie ca sa aveti curaj sa semnati ptr o cladire de reparat ? ----parca plecati in cosmos !---
0
0
VOI GANDITI CU CAPUL SAU CU CURU ? !
0
0
Sa vedeti ce minune fac din Cazino. Il acoper cu stalpisori si leduri si pun taxa prin SMS pt vizitatorii constanteni. Din banii colectati cumpar remy si carti de joc pt prietenii mei din Henri Coanda. Sa se mai relaxeze si ei, ca se streseaza destul noaptea la furat.
3
1
cand mai faceti al 3 lea wc de 50.000 euro?
7
0
cine vrea cazinou sa.l ccumpere si repare pe banii lui,nu ai nostri!noi il reparam si ei il mulg de bani
0
5
du-te draq de prost. tu, merla, vanturache , babu si altii. duceti-va dracului cu totii, jeguri ordinare. Nu are cum va fi rusine sa treceti pe langa statuia lui Ovidiu vreodata - nu aveti minima calitate morala necesara. Gunoaielor!
10
0
Nici nu stii cat de putin a ramas..... pana la alegerile locale.
13
3
Si eu astept sa ni mai cheltuiesti banii constantenilor pe BORDURI SI PAVELE. NU TE MAI BATE CU PUMNUL IN PIEPT CUM FACEAI CAND ERAI ACOLITUL LUI MAZARE.
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389