REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Decebal Făgădău, între pușcărie și libertate. Vezi de ce!

Decebal Făgădău, între pușcărie și libertate. Vezi de ce!

Mirela PASCAL 4 mai 2023 | 00:00 6317

Mii de dosare în stare de judecată ori în anchetă la procurori au fost afectate de decizia Înaltei Curți cu privire la aplicarea retroactivă a prescripției penale. Nume controversate au scăpat de condamnări, grație acestei legi, sau ar putea scăpa... iar printre acestea se numără și Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, judecat, alături de fostul secretar al orașului, Marcela Enache, pentru abuz în serviciu. Pentru infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale de pedeapsă sunt între 2 și 7 ani, iar termenul general de prescripţie a răspunderii penale este de 8 ani. Până la aflarea sentinței, Făgădău tremură din toate încheieturile.

Decebal Fagadau, intre puscarie si libertate. Vezi de ce!Decebal Făgădău

Cum ar putea scăpa Făgădău

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, judecat pentru abuz în serviciu, tremură din toate încheieturile, în așteptarea verdictului final. De altfel, problemele penale, spun apropiații lui Făgădău, l-au schimbat destul de mult în ultima perioadă, devenind un om retras.

Pentru infracţiunea de abuz în serviciu, infracțiunea care îi este imputată lui Făgădău, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit prevăzută de art. 297 alin.1 Cod penal rap la art.13/2 din Legea nr 78/2000, limitele speciale de pedeapsă sunt între 2 și 7 ani, iar termenul general de prescripţie a răspunderii penale este de 8 ani.

Decizia Curții Constituționale, de anul trecut, cu privire la aplicarea prescripției penale a faptelor, în favoarea inculpaților, care se aplică pe dosarele care deja sunt în curs de soluționare, a scăpat pe mulți de condamnări. Inculpații uzează de această decizie pentru a scăpa de consecințe penale, pe motiv că a trecut prea mult timp de la comiterea faptelor. După decizia CCR, Guvernul a fost nevoit să recurgă la OUG, modificând astfel articolul ce reglementează prescrierea faptelor penale, care a dus la închiderea unor dosare vechi, în care procesele au trenat ani de zile. Altfel spus, procesul se închide din cauza că a trecut o perioadă mult prea mare de timp în interiorul căreia justiția nu a reușit să pronunțe o soluție. Practic nu va mai fi operabilă prescripția specială. Dacă procurorul nu obține o condamnare definitivă în interiorul termenului general de prescripție de 5, 8, 10 sau de 15 ani, procesele se închid prin prescripție.

Aşadar, abuzul în serviciu pentru care este încă judecat la Făgădău s-ar prescrie în 8 ani, respectiv în 2023, dacă fapta este calculată începând cu 2015, respectiv ultimul act al faptei continuate.

Decebal Fagadau, intre puscarie si libertate. Vezi de ce!Decebal Făgădău și Marcela Enache

Prejudiciu de 133.688 de euro

Reamintim că Decebal Făgădău este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Marcela Enache de complicitate la abuz în serviciu. Concret, este vorba despre trei terenuri vândute ilegal, în 2015, la prețuri derizorii, și fără licitație publică, pe vremea când era viceprimar cu atribuții de primar, către firma controlată de Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu, respectiv Astera Consulting. Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

Precizăm că următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 26 iunie a.c.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fagadau a luat de la strutzu 2 apartamente pe Lapusneanu la Rompetrol MOCA. Intrebati-l pe Emil, finul lui Fagadau. Pe numele lui le-a luat. Si acum face pe fantele.
4
14
El o fi nu o fi penal,nu știm încă,dar Anca buze reci este o poama ordinara.Pacat de el ca și a lăsat familia pt o usuratica
5
20
Ce urat sa ți lași nevasta și doi copii pt una care ți a c*rățat dinții! Mai te afișezi cu ea și in tot orașul! scârboși amândoi
6
19
Penalul Decebal si penala Anca botoxata spargatoare de case.Va meritati unul pe altul jegosilor
9
21
ORICINE sau ORICE forma de viata ar candida la primaria cacaconstanta va castig in fata amiralului de dunare facut pe o barca de carton presat! Mai tii tu minte nea chitzac cum luai cate 75 de ieuro de la nea slanimnoiu (peshte de spagi) de la tanase, mursel, asmi, pavlicu, cristu (si alte creaturi care au ajuns mecanicosi de vapor) ca sa ii treci in restante la mecanica fluidelor si teoria si constructia navelor din carton presat? Noi nu te-am uitat !
19
1
Sa se ducă după Raducu ca îl așteaptă la Jilava
8
21
Decebale dar cum e cu autorizatiile pe care le.ai emis pentru constructiile de pe plaje ? Vezi cu cine iti duci copiii la scoala .
3
27
Fagadaule nu te vom uita niciodata cu testarile tale idioate care le-ai dat funcionarilor care nu iti cantau in struna. Iti uram sa ai parte numai de testari in viata.
10
28
daca justitia este supraglomerata, intarzie ani de zile verdictele si asta se intampla de decenii cine este vinovat si cine ar trebui sa raspunda ? nu tot mafia politica care conduce tara ? si cine stabileste ca “perioada este prea mare” si ce inseamna exact o “perioada mare” ? toate guvernele si parlamentele astea de infractori cu mafia psd in frunte care isi scapa de pedepse clientela politica - caz unic in europa si lume; din cate am inteles ccr nu a facut decat sa ceara o mica modificare corecta la codul penal pe care parlamentarii si conducerile partidelor au refuzat sa o faca timp de vreun an sau mai mult exact pentru se ajunge in situatia asta cu prescriere la tot poporul
6
3
Daca a comis-o , Fagadau trebuie sa plateasca cu varf si indesat. Dar , tu f*****a ordinara, areplica plm, despre Chitac ca nu tine nesimtitul audiente, va nu raspunde la petitii, ca sedintele clm sunt, unic in RO, doar online- de teama ca nu cumva vreun constantean sa se pise pe gradele lui de contraCta, de apvist p***t si fudul, despre turnatorii Stroe si Dumitrache, nu ai tupeul sa mazgalesti ceva. Deh....mocangeala si slugarnicia e la " putere! Nu tutoo....?
20
3
Nu va face puscarie Decebal Fagadau fiindca a furat impreuna cu procurori judecatori .
7
22
Păi de ce să scape de pușcărie? Noi ni-l dorim din toată inima pe domnul fagadau la pușcărie. Cum de ce? Pentru că răul pe care l-a făcut, împreună cu Mazăre-Nicușor, acestui oraș este iremediabil. Ce oraș aerisit era Constanța și ce porcărie a ajuns.
27
30
cine a gresit trebuie sa si plateasca
15
8
E vorbita.Scapa toata lumea. Justitia a mancat de la fagadau.
15
21
traiasca justitia romana, salariile si pensiile mari! huo, sarantocilor!
19
7
ptr domnii stroe si dumitrache .... mai este putin .... stiti voi ce .... au plecat aia de la allezzi si in drum spre iesirea din port cica au ancorat pe o strada din municipiu care are si beci domnesc si cica au lasat ceva pe acolo... cica si cineva din navodari a facut acu vreo 3 zile un popas de o noapte la beciul domnesc cica a scris o scrisoare pe noapte foarte urata si mai auzim cica cineva de la APC nu prea va mai place ... TOT DECEBAL CASTIGA ...
40
9
Câinii latră , ursul merge, dacă , candidează, câștigă cu siguranță . Succes !
37
21
Fagadau, cel mai slab pe care l-a avut orasul. Nemernicul elibera AC cu ochii inchisi: case intre blocuri, blocuri intre case, blocuri pe spatii verzi, blocuri cu balcoane peste trotuare. In zona Veterani a eliberat AC pt blocuri de 4 etaje printre case. A venit Chitac si a anulat Puzul, si a permis maxim P +2 intre case. A slutit tot orasul Fagadau. Nu-i doresc puscarie, vreau doar sa nu mai ajunga primar, nici macar sa nu mai candideze.
33
31
Ai votul meu daca candidezi la Primarie
30
31
Nu mor caii cand vor cainii...Sus capul Decebal si mult,mult succes !
31
33
Hotul asata de Fagadau trebuia de mult sa fie la puscari.Cate spagi si a tras de la m*******i care au venit in Constanta si le au dat locuri de case.Ia vedeti voi Jurnalisti ca DNA ecu ei.
25
34
Mireloo, tu nu ai cum sa tremuri, ca doar ai osanza la greu. Ai pus botul la trocul lui stroie sa-l denigrezi pe Deci, doar doar sa nu-si depuna candidatura la primarie. Va asigur ca gastiga daca candideaza independent. Sa nu uitam, ca el a condus primaria si pe vremea lui mazare. Este un gospodar!
40
26
Un om cu foarte mult bun-simț. Dacă candidează, va câștiga.
42
33
Fata de actualul primar, Fagadau a fost un primar de top! Si daca candideaza, va castiga detasat! Sau credeti ca va castiga sefa voastra, madam feliciu? :)))
49
32
Ce tot il domnești pe hoțul asta comunist, voi astia, simpatizanții psd, ar trebui sa plătiți dauna daca tot il iubiți atat pe sluga asta a lui Mazare si Nicușor
31
40
"Tremură din toate incheieturile". Ce va mai place sa mîncați kkt replica da va place maxim.Succes domnule Decebal si si sa spumege bunevoitori"'.
52
33

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468