REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
12.5° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Decizia luată de Benzema, după ce a fost acuzat că ar avea legături islamiste

Decizia luată de Benzema, după ce a fost acuzat că ar avea legături islamiste

Victor ROTARU 21 octombrie 2023 | 09:16 942

Karim Benzema intenţionează să depună plângere împotriva ministrului francez de Interne, Gerald Darmanin, care l-a acuzat pe fotbalist că ar avea legături islamiste, informează presa franceză.

Decizia luata de Benzema, dupa ce a fost acuzat ca ar avea legaturi islamiste

Anunţul a fost făcut de avocatul internaţionalului francez, Hugues Vigier, în urma reacţiilor apărute ca urmare a sprijinului public pe care Benzema l-a acordat civililor din Palestina, în plin război între Israel şi Hamas, precum şi atunci când s-au produs cele două atentate islamiste în Europa (vineri în Franţa şi marţi în Belgia).

"Nu putem accepta ca cei care guvernează să creadă că sunt autorizaţi să facă ceva din pur oportunism", a spus avocatul, care a dat asigurări că intenţionează să-l denunţe pe Darmanin pentru "defăimare, chiar insultă publică", având în vedere notorietatea lui Benzema, care joacă în prezent la Al-Ittihad din Arabia Saudită.

Atacantul francez, cu 97 de selecţii în naţionala Franţei, a decis deja să-o denunţe pentru defăimare pe eurodeputata Nadine Morano, membră a partidului Les Republicains, care a declarat că fotbalistul este "un element al propagandei Hamas".

O altă senatoare din acelaşi partid, Valérie Boyer, a cerut să i se retragă cetăţenia franceză lui Benzema, care s-a născut în Franţa, dar deţine un un paşaport algerian, din partea familiei sale.

"O astfel de măsură este imposibilă pentru că este nativ francez, cu unul dintre părinţii săi care este de asemenea francez. Asta aminteşte de ceea ce s-a întâmplat în Germania nazistă", a avertizat Vigier, care a depus o plângere şi împotriva Valeriei Boyer.

Poziţiile politice ale legendei madrilene au devenit subiectul zilei în Franţa, după ce Darmanin a susţinut luni ca atacantul are "legături" cu Frăţia Musulmană, fără a oferi dovezi în acest sens.

Surse din Ministerul de Interne au justificat acuzaţiile lansate de Darmanin făcând referire la situaţii controversate în care Benzema a fost implicat, precum refuzul sau de a cânta La Marseillaise înainta meciurilor selecţionatei Franţei sau "prozelitismul'' său pe reţelele de socializare "în favoarea religiei musulmane", conform presei din Hexagon.

Benzema, jignit în 5 limbi diferite după mesajul postat

În ultimele zile, mai mulți fotbaliști au postat pe rețelele sociale mesaje referitoare la războiul din Israel.

Printre ei s-a numărat și Karim Benzema (35 de ani), atacantul lui Al-Ittihad, care a scris că "rugăciunile sale se îndreaptă către locuitorii din Gaza".

David "Dudu" Aouate (45 de ani), fost portar al naționalei Israelului, care a evoluat în La Liga pentru Racing Santander, Deportivo de la Coruña și Mallorca, l-a insultat pe Karim Benzema în 5 limbi, într-un mesaj postat pe rețeaua X, fostă Twitter.

Dudu Aouate a repostat mesajul lui Karim Benzema pe platforma X, alături de un mesaj jignitor la adresa atacantului francez, scrie Marca.

Fostul goalkeeper israelian a publicat insultele în 5 limbi diferite: ebraică, franceză, engleză, arabă și spaniolă (FOTO jos).

Pe rețeaua socială a apărut imediat un mesaj în care este subliniat faptul că este posibil ca postarea să încalce regulile platformei și că ar putea fi încadrată la "abuz", potrivit digisport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma pish pe el
3
4
g u n o i jihadist. s a n t a j i s t ordinar al colegului de nationala, Valbuena.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515