REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Dum., 1 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6503
22.2° Constanța Duminică, 1 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6503

Decizie care generează un precedent interesant în SUA

Decizie care generează un precedent interesant în SUA

Victor ROTARU 21 ianuarie 2023 | 00:00 415

Un judecător federal american i-a amendat joi pe fostul preşedinte Donald Trump şi pe avocata sa cu aproape un milion de dolari pentru că au intentat un proces inutil, motivat politic, fostei contracandidate din alegerile prezidenţiale Hillary Clinton, pe care au acuzat-o de tentativă de fraudă în scrutinul desfăşurat în 2016, relatează AFP şi Reuters.

Decizie care genereaza un precedent interesant in SUA

Judecătorul John Middlebrooks a hotărât că miliardarul republican, care speră să revină la Casa Albă în 2024, a abuzat justiţia prin intentarea acestui proces prin care "a promovat în mod ilegal o naraţiune politică".

Plângerea, pe care judecătorul Middlebrooks a respins-o în septembrie anul trecut, susţinea că Hillary Clinton şi alte persoane au încercat să convingă publicul că în campanie Donald Trump a colaborat cu Rusia. Fostul preşedinte cerea daune de 70 de milioane de dolari de la fosta sa rivală, pe care a învins-o în cele din urmă în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016, informează News.ro.

Procesul "nu ar fi trebuit să fie intentat niciodată", a declarat judecătorul în hotărârea sa motivată în 45 de pagini.

"Demersul juridic a fost în mod evident inadecvat, de la început. Nici un avocat rezonabil nu ar fi depus o astfel de plângere. Având un scop politic, niciunul dintre argumentele din plângere nu prezintă o pretenţie legală identificabilă", a arătat judecătorul.
Donald Trump este un "procesoman prolific şi sofisticat care foloseşte în mod repetat instanţele pentru a se răzbuna pe adversarii săi politici", mai spune judecătorul Middlebrooks. "El este arhitectul unui abuz strategic asupra procedurilor judiciare şi nu poate fi considerat un om care ar urma orbeşte sfatul avocatului. Ştia foarte bine impactul acţiunilor sale", a adăugat el.În aceste condiţii, judecătorul i-a obligat pe Donald Trump şi pe avocata sa, Alina Habba, să plătească 937.989,39 de dolari pentru a acoperi cheltuielile de judecată ale celeilalte părţi.

Judecătorul John Middlebrooks a fost numit în magistratură de preşedintele Bill Clinton, în 1997, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516