REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Decizie definitivă în dosarul fotbalistului desfigurat de Dani Mocanu

Decizie definitivă în dosarul fotbalistului desfigurat de Dani Mocanu

Replica API 11 septembrie 2022 | 00:00 4639

În timp ce Dani Mocanu a fost lăsat să comită și alte infracțiuni, fiindcă anchetatorii n-au fost capabili să termine cercetările în dosarul din 2019, una dintre victimele manelistului a fost condamnată și a și executat pedeapsa.

În timp ce dosarul în care este victimă, după ce Dani Mocanu l-a mutilat în bătaie și l-a amenițat cu un cuțit zace la sertar de trei ani, sportivul Alex Richard Podar Petho a fost condamnat, pentru că a condus mașina în stare de ebrietate și a și executat pedeapsa, datorită acelorași anchetatori, care s-au mișcat extrem de rapid. „Admite sesizarea Serviciului de probaţiune Mureş. Dispune încetarea executării obligației de a presta muncă neremunerată în folosul comunităii pe o perioadă de 40 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Mureş sau al Companiei Aquaserv S.A. Târgu-Mureş, obligație impusă persoanei supravegheate PODAR PETHO ALEX RICHARD prin Sentința penală nr. 325 din data de 10.12.2021 pronunțată de Judecătoria Gheorgheni în dosarul nr. 940/234/2021, definitivă prin neapelare la data de 29.12.2021”, a decis instanța, recent.

Conform portalului instanțelor de judecată, fostul fotbalist a primit o pedeapsă de opt luni, cu amânarea pedepsei. „Stabileşte inculpatului PODAR PETHO ALEX RICHARD pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Amână aplicarea pedepsei de 8 (opt) luni închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Impune inculpatului obligaţia ca pe durata termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Mureş sau al Companiei Aquaserv S.A. Târgu-Mureş, pe o perioadă de 40 de zile”, a fost decizia magistraților.

Pe de altă parte, Alex Richard Podar Petho (foto sus) așteaptă de trei ani decizia procurorilor, în dosarul în care este parte vătămată, după ce a fost mutilat în bătaie de Dani Mocanu. Ancheta a început în 2019 și, dacă Petho n-ar fi cerut urgentarea cercetărilor, probabil că faptele s-ar fi prescris până când anchetatorii ar fi luat o decizie. Într-un proces deschis de victimă, care i-a acuzat pe anchetatori de tergiversarea cercetărilor, instanța a decis ca ancheta să fie finalizată până la data de 16 septembrie: „Admite contestaţia privind durata procesului penal, formulată de contestatorul P.P.A.R., privind dosarul nr. 3633/P/2019, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș. Stabileşte un termen de 6 luni de la data prezentei hotărâri, respectiv până la 16 septembrie 2022, de soluţionare de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș a dosarului nr. 3633/P/2019, privind pe contestator, termen în care nu va putea fi formulată o nouă contestaţie”.

Contactat de reporterii SPYNEWS, Alex Richard Podar Petho, sportivul bătut a dezvăluit că scandalul sângeros a izbucnit de la un incident minor în trafic. „Eram cu mașina, în zona unui club din oraș. Din sens opus a venit altă mașină. I-am făcut semn să intre puțin în parcare, ca să pot să ies de pe strada îngustă. Ar fi trebuit să dau eu înapoi 300 de metri ca să treacă el, așa că l-am rugat pe șofer să îmi facă puțin loc. Atunci a coborât de pe locul din dreapta Dani Mocanu. Nici măcar nu știam cine este, la momentul respectiv. A dat în mașina mea, i-a îndoit tabla. Apoi a scos un cuțit și a dat de câteva ori spre mine, amenințând că mă taie, însă fără să mă atingă. Vărul meu, care era în mașină, mi-a zis să fugim, fiindcă din mașina lui Dani Mocanu coborâseră mai mulți indivizi dubioși. Într-un moment de neatenție, Dani Mocanu mi-a tras un pumn, de mi-a rupt maxilarul. A intervenit patronul clubului, care mă cunoștea. Altfel, probabil ar fi dat și cu respectivul cuțit”, a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, Alex Richard Podar Petho.

„Grație” anchetatorilor care sunt de trei ani cu dosarul „în lucru”, Dani Mocanu a mai comis o faptă similară. Mocanu este acuzat că ar fi amenințat un alt fotbalist cu un cuțit, în club, apoi ar fi postat filmul cu agresiunea pe site-urile de socializare. Fiindcă imaginile au ajuns în spațiul public, anchetatorii au fost nevoiți să muncească și să îi întocmească dosar penal, solicitând emiterea unor mandate de arestare. Nu ca în dosarul lui Petho, în care n-au făcut nimic, deși existau martori, înregistrări video și un certificat medico-legal care atesta faptul că victima a mâncat cu paiul două luni, după ce Dani Mocanu i-a spart fața, la propriu, potrivit spynews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Moarte Ciorilor din Cernavoda din cartierul Columbia
0
0
La cate "ciori" avem in Romania nu mai importam sapun!
0
0
Pluralul este "ipochimeni". Daca tot te dai erudit, fa-o in cunostinta de cauza. Sau, cum ai zice tu, in "cunostiinta" de cauza.
1
0
Borate, legati si tarati prin pietele publice si oe judrcatorii care accepta compromisul, daca era un copil de magistrat sa vezi atunci
1
0
nu-s fan antonescu, dar unele masuri luate de el sint valabile in cazul ipochimenelor de genul asta.
0
0
Cine mai sponsorizeaza sistemul?
1
0
Procurorii,judecatorii : c-rvele tiganilor
0
0
Treci cu masina peste m**e asta
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212