REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Decizie finală în Parlament: s-au eliminat pensiile speciale pentru 11 categorii de bugetari

Decizie finală în Parlament: s-au eliminat pensiile speciale pentru 11 categorii de bugetari

Replica API 28 ianuarie 2020 | 16:08 482

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, în calitate de for decizional, cu 247 de voturi 'pentru' si 21 de abtineri, proiectul de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari. Legea mai trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial ca să înceapă să producă efecte. Un deputat a prezentat o statistica din care reiese ca 96% din pensiile speciale nu dispar.

S-au eliminat astfel pensiile speciale pentru: parlamentari (indemnizație limită vârstă), judecătorii, procurorii (pensie de serviciu), foștii președinți ai României, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene (indemnizație pentru limită de vârstă), judecătorii CCR (pensie de serviciu), membrii Curții de Conturi, avocatul Poporului,funcționarii publici parlamentari, corpul diplomatic și consular, personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă scrie stiripesurse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
taiati si indemnizatiile revolutionarilor, dati la cei raniti, la familiile celor ucisi, in rest au primit destul.
0
0
In timp ce eu stau in frig ca un milog si fac taxi pirat, Flori o suge lui Nelutu pe ceva lei!
2
0
ies la pensie si lucrez sofer la danautocond
1
0
manipulari ,,nu se tae nici o pensie,,cade la curte.
3
0
ce au facut de au pensii de juma de miliard iau intr-o luna salariul cat ia cineva salariu pt un an si cateva luni de munca dc au fost tolerati atatia ani ei ies si demonstreaza sant putini daca am iesii noi muritorii impotriva lor santem multi mai multi sa demonstram ca nu santem deacord cu pensiile lor
3
0
suge pulicica.
1
0
Ce eu am inventat mersul pe jos eu am tramvaiul comunitar Duster ala de la primarie vine ma aduce ma duce sa frec menta pe bani ,din cand in cand imi mai sterg botu de cas si urdori oare Negoita nu stie de statiune de la pol comunitara ?
5
1
Ce usor pune lumea botu la vrajeala mediatica. Mai jos sunt cativa fraierica geamantan sau infractori, mai pe scurt, care o dau in balarii cu politistii si militarii de orice categorie, inclusiv serviciile secrete, nestiind ca aceste structuri au propriile case de pensii.Celelalte categorii carora carora urmeaza sa le fie retrase aceste pensii speciale, capuseaza de fapt Casa de pensii. Ce a facut acel judecator de are pensie de 75000 lei??? Ce cotizatie a avut? Sau pilotul care incaseza 58000 lei? Un pilot militar nu ajunge la pensia asta. Nu mai amestecati politia si militarii in acestea.
9
2
Sa-mi sugi pula si mie si la comunitari
3
8
nici nu ar fi trebuit sa exidte asa ceva parlamentarii vor pensii speciale ca au dormit ati ani, cand sau zbatut sa ajunga parlamentari nu s au gandit ca nu au contract de munca acum ca ei nu au vechime sa introduca in lege ca si ei trebuie sa cotizeze ca la un cim
6
0
daca in romanica sa modificat constitutia iar noi fraierii nu am aflat sa ne explice ccr-ul ce si cum
0
3
Sa sugeti pula voi si familiile voastre celor care l-i s-au taiat pensiile ca sa compensati.
2
13
care are 1 an cu suspendare definitiv.termen de incercare 3 ani.la o luna dupa ce s-a pronuntat instanta de fond,el mai comite 3 infr. din codul penal.dupa 3 ani, faptele l-au ajuns din urma iar la viitorul proces,judecatorul va dispune''instanta revoca mandatul nr...aplicat prin hotararea nr...pronuntata de....contopeste pedepsele...urmand ca inculpatul...sa execute pedeapsa cea mai mare,in regim privativ''.judecatorul da cu suspendare doar o data,apoi chiar daca vrea,nu mai poate.la multi ani cu executare,caci cele 3 infr. au fost savarsite in perioada de incercare,mai capshuna
1
0
Nici nu trebuia sa existe asa ceva, toata lumea cat a cotizat, daca au cotizat si cu asta basta.
10
2
Asta-i labareala pentru prosti,intentionat a fost compusa asa sa aibe motive de neconstitutionalitate si sa poata fi atacata la CCR.Iar acesta are un precedent judecat ca la magistrati nu se pune!
8
1
Si restul de ce au ramas, cu plm sunt mai speciali decat celelalte categorii de pensionari? Nimeni nu este mai special in tara asta!
11
6
O sa cada la Ccr sau nu o promulga Mutu
8
5
Bravo dati alocati sau alceva cu bani . Judecatori cu bani multi se duc la femei in fiecare seara chltuie bani pe femei oameni nu pot judeca oameni judecatori cand vad bani soagi devin turbsti
3
3
nu va fie frica legea pica
7
2
Escu, te-ai sters la gura? Trantore...
9
12
Toti pensionari cu vechime completa ar trebui sa aiba aceleasi drepturi,grupa 1 de munca sa aiba doar mineri din subteran si inca cativa muncitori dar nu politisti sau militari.Ce ma militarilor va laudati ca ati fost in teatre de lupta?,da ma ati fost dar voluntar cu mult mai multe drepturi decat aveau mercenari din trecut,nici macar un singur militar roman nu a fost trimis in teatrele astea de lupta inpotriva vointei lui ci toti v-ati dus pentru parale in primul rand si nu vorbesc din auzite ci pentru ca am si eu prieteni camarazi de-ai vostri.
23
9
Ar trebui ca dupa 35 de ani de cotizatie, sa poti iesi la pensie. Ce 65, 70....plm. Astia vor sa cotizam si sa le platim pensiile pana la moarte. Din cauza asta nu au tinerii loc de munca. Nu mai au loc de fosile care vor sa ia si pensie si salariu, de parca poti sa te mai imbogatesti dupa 60 de ani. Dupa ce au iesit, astia vor tot directori, doctori...toate functiile de conducere sunt ocupate de pensionari cu pensii speciale. Hai sictir!
21
6
Praf in ochi. Nu sa va reduce nimic, vom vedea.
14
1
Sa ne suga pula tot m.a.i sponsoroziati de interlopii si proxenetii acestei tari condusa de un fraier coclit.O gasca de trantori si stropitori numit m.a.i
16
7
Toata lumea sa se pensioneze la 65 ani, de ce politistii se pensioneaza la 45? Mananca 20 de ani pensie in plus fata de noi. Toti trebuie sa avem aceeasi varsta de pensionare. Adica eu platesc inca 20 de ani taxe la stat in plus? Asta e o mizerie.
36
9
Nu va agitati, ca vor declara fosilele de la CCR neconstitutionala
42
0
Foarte bine!!!!!!!Este in inceput promitator.Erau diferentele prea mari.
39
3
Suge o te rog frumos...
14
20
Deci panaramele de politisti raman cu pensii speciale ? Pt ca sunt persoane cu nevoi speciale infractorii astia betivi...
28
30

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218