REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

DECLARAT MORT, deşi e cât se poate de viu! Un bărbat din Valu, anunţat de primărie că a fost emis certificat de deces pe numele lui!

DECLARAT MORT, deşi e cât se poate de viu! Un bărbat din Valu, anunţat de primărie că a fost emis certificat de deces pe numele lui!

Replica API 27 octombrie 2018 | 14:27 1619

Situaţie nemaiîntâlnită în judeţul Constanţa! Un bărbat a fost declarat mort, deşi el este cât se poate de viu! Bărbatul va avea mult de furcă până să întoarcă decizia unei primării din alt judeţ al ţării: va trebui să meargă în faţa magistraţilor, să dovedească faptul că este viu, dar între timp el pierde dreptul la pensie, dar şi asigurările sociale, medicale.

Primăria comunei Valu lui Traian a fost înştiinţată, prin intermediul unei adrese, că cetăţeanul Ion Faraoanu este mort şi, prin urmare, să procedeze la scăderea acestuia din baza de date a Serviciului Public Comunitar. În adresa transmisă de Primăria Arad se menţiona şi faptul că ar fi fost făcută verificarea în privinţa cetăţeanului indicat, ba chiar era oferit şi CNP-ul bărbatului din Valu. Bomboana de pe colivă: a fost eliberat şi certificat de deces pe numele lui Faraoanu, mai ales că, au precizat reprezentanţii administraţiei locale de la Arad, se făcuse identificarea!

Şocul a fost cu atât mai mare cu cât un angajat al Primăriei Valu lui Traian, care îl ştia bine pe Faraoanu şi nu auzise în comună ca acesta să fi decedat, a pus mâna pe telefon şi... Şi a sunat direct la Faraoanu, care a răspuns şi a fost uimit să afle de... propriul deces, declarat tocmai la Arad. Evident, reprezentanţii Primăriei Valu lui Traian s-au deplasat la domiciliul bărbatului, l-au şi fotografiat şi au început corespondenţa cu Primăria Arad.

Mai departe însă, Faraoanu va trebui să se adreseze instanţei, pentru a anula certificatul de deces gata emis de autorităţile arădene, nu se ştie încă din ce eroare. De precizat că Faraoanu este cunoscut în Valu lui Traian, este pensionar şi are peste 60 de ani. În prezent, se ocupă cu apicultura şi deţine şi sere de legume.

Cazul aduce aminte de situaţia absurdă prin care a trecut şi un bărbat din Vaslui care s-a chinuit în instanţă să anuleze actul de deces. Bărbatul fusese declarat mort de soţie, după un număr de ani în care el fusese plecat în străinătate şi nu a mai ţinut legătura cu familia.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E mort de 4000 de ani Faraonu dar el traieste vesnic. Face si o piramida in Valu daca mai traieste. Eu zic sa vada daca mai are teren pe numele lui ca nu degeaba s a facut manevra, Si acum sa treaca la furat ca nu poate nimeni sa aresteze un mort. Sunt banci prin Valu
2
0
Daca este greu sa demonstreze ca e viu tot asa greu e sa fie condamnat daca-si trimite soacra-n pelerinaj in doua geamantane!
5
0
Sa ii fure terenu prin manevra voita de aceea s a eliberat acel certifucat intelegeti
3
1
daca-i mort,sa-i fie tarana usoara
2
2
Avea datorii la banci????
7
2
porecla o sa -i ramana mortu!
7
2
Plangere penala ptr abuz in serviciu. Coruptie clara. 7 ani ptr aia din Arad care l-au declarat fara suflare.
8
2
A votat pe listele psd din Arad si acum se descotorosesc de el. Din pacate e mai greu sa invii decat sa mori! In acte !
22
4
Inca un alegator USR.
8
18

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218