REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

DECLARAȚIA unui HOȚ care a FURAT zeci de tuburi cu pastă de dinți: 'NU este adevărat, le-am găsit într-un coș'

DECLARAȚIA unui HOȚ care a FURAT zeci de tuburi cu pastă de dinți: 'NU este adevărat, le-am găsit într-un coș'

Replica API 8 octombrie 2019 | 00:00 468

S.I. a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Astfel, instanța de fond l-a condamnat la 1 an de închisoare, însă, cum e cunoscut cu antecedente penale, i s-a adăugat și pedeapsa din trecut, care era cu suspendare, astfel rezultând pedeapsa de 3 ani de închisoare, în regim de detenție.

În actul de sesizare a instanței s-a reținut că inculpatul a sustras 28 de tuburi cu pastă de dinți marca Sensodyne, în scopul însușirii pe nedrept, din interiorul unui magazin, prejudiciul fiind în cuantum de 517,40 de lei. Astfel, organele de poliție au fost îndrumate să se deplaseze la magazinul cu pricina, întrucât agenții de pază au surprins o persoană de sex masculin care a sustras produse nealimentare din incinta magazinului. Cu ocazia audierii, martorul a declarat că în ziua de 11.10.2015 se afla în serviciul de pază la acel spațiu comercial, iar în jurul orei 15.50 a observat un bărbat în incinta magazinului, care nu avea cu el coș de cumpărături sau cărucior, dar își aranja ținuta, aspect care i-a atras atenția, motiv pentru care a procedat la supravegherea acestuia. Inculpatul a ieșit din magazin pe lângă biroul de informații, deplasându-se către ieșire, ocazie cu care a procedat la oprirea acestuia, l-a condus într-un birou și i-a solicitat să îi predea bunurile sustrase, pe care le avea asupra sa. Martorul a mai declarat că persoana respectivă a scos din geaca pe care o avea strânsă în jurul taliei un număr de 28 de tuburi cu pastă de dinți marca Sensodyne. Cu ocazia audierii, inculpatul nu a recunoscut săvârșirea faptei, declarând că în ziua respectivă s-a deplasat acolo pentru a face mai multe cumpărături. Într-un coș de cumpărături, pe hol, a văzut mai multe paste de dinți Sensodyne și a crezut că sunt ale colegului său cu care a intrat în magazin și că sunt plătite de acesta, motiv pentru care le-a luat asupra sa și a încercat să iasă din magazin. Însă, apărarea inculpatului nu a putut fi reținută de către instanță, întrucât, în situația în care ar fi avut credința că acele bunuri ar fi fost achitate de către o altă persoană, nu le-ar fi ascuns în geacă, ci ar fi declarat angajaților magazinului care își desfășurau activitatea la casele de marcat sau la biroul de informații că bunurile sunt deja achitate. În dosar urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va dati seama ce ii putea aluia gura de a furat atata pasta de dinti? Dupa aia a mai si mancat cacat ca le-a gasit intr-un cos
2
0
Nu mai stiu hotii ce sa fure ! Cred ca sunt cam derutati !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212