REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Declaraţii despre tonele de materiale pirotehnice CONFISCATE la Constanţa!

Declaraţii despre tonele de materiale pirotehnice CONFISCATE la Constanţa!

Replica API 30 decembrie 2017 | 00:00 323

Record înregistrat la Constanța! Este vorba despre aproape 4 tone de materiale pirotehnice depistate și indisponibilizate de către polițiștii constănțeni pe 21 decembrie. Și, la scurt timp, aceștia au întocmit alte dosare penale într-o cauză asemănătoare.

Polițiștii din Constanța împreună cu cei ai Direcției Operațiuni Speciale au confiscat, la data de 21 decembrie, peste 3.700 de kilograme de articole pirotehnice deținute ilegal. ”Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au desfășurat acțiuni punctuale în baza Planului de Acțiune Foc de artificii 2017, plan dispus de inspectorul general al Poliției Române, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, iar în urma acestor acțiuni, pe data de 21 decembrie anul curent, au fost identificați doi bărbați, ambii cu domiciliul pe raza județului nostru, care transportau, fără a îndeplini condițiile legale, o cantitate de 3.700 de kilograme de materiale pirotehnice din categoriile F1, F2, F3 și F4, cu precizarea că nu erau deținute avizele necesare nici pentru transportul acestor produse și nici documentele de proveniență, fapt pentru care, polițiștii constănțeni au ridicat, conform procedurilor legale, întreaga cantitate de materiale pirotehnice, urmând ca, la finalizarea anchetei, să fie dispuse măsurile legale în consecință”, a declarat, pentru ”Replica”, Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Totodată, oamenii legii au depistat un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Corbu, județul Constanța, care transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 780 kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2 și F3, fără a deține documente de proveniență și fără a îndeplini condițiile legale de transport. Totodată, polițiștii constănțeni au mai identificat un bărbat, de 40 de ani, care transporta, cu o autoutilitată, cantitatea de 85 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1 și F2, fără a deține documente de proveniență și fără a îndeplini condițiile legale de transport. În ambele cauze, polițiștii constănțeni au confiscat materialele pirotehnice, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,nerespectarea regimului materialelor explozive.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lancia vinde droguri, Sergiu e catelu lu Lancia
1
0
Sa il iaCoteanu ca si asa ia pus Ciusca fustita....si la facut fetita lui...
1
0
Dan Lancia vinde petarde in Eforie Nord
1
0
Pe la Siminoc cind faceti o razie?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108