REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Declaraţii şocante: maşina de serviciu a poliţiştilor decedaţi la Ialomiţa fusese dată la CASAT

Declaraţii şocante: maşina de serviciu a poliţiştilor decedaţi la Ialomiţa fusese dată la CASAT

Replica API 6 ianuarie 2015 | 00:12 197

Declaraţii şocante cu privire la moartea tragică a celor doi poliţişti implicaţi în teribilul accident din Ialomiţa! Dumitru Coarnă, vicepreşedintele sindicatului poliţiştilor, a declarat, pentru “Replica”, că maşina fusese dată la casat şi avea cauciucuri de iarnă numai pe faţă. Tot acesta susţine că toate cheltuielile de întreţinere a autoturismului erau susţinute de către Sorin Laurenţiu Rădulescu şi Gabriel Bălosu. Reprezentanţii IPJ Constanţa au menţionat că ancheta este în derulare şi se vor stabili toate aceste aspecte la finele ei, însă autoturismul era dotat cu anvelope de iarnă şi avea ITP-ul la zi.

“Există posibilitatea ca ITP-ul să fi fost la zi, dar ce ştiu eu este că nu avea cauciucuri de iarnă decât pe faţă şi că această maşină a fost casată la IPJ Constanţa în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, după care a fost repartizată lor. Iar toate reparaţiile şi, probabil, şi ITP-ul, erau suportate de băieţii care au murit. Credeţi că e prima? Nu sunt fonduri, an de an bugetul a fost diminuat. Practic, în momentul de faţă, sunt maşini la IPJ Constanţa şi la TN care au în dotare cauciucuri de vară, dar lucrurile acestea nu se vor spune!”, a declarat, pentru “Replica”, Dumitru Coarnă, vicepreşedintele SNPPC. Reprezentanţii IPJ Constanţa au menţionat că ancheta este în derulare, însă autoturismul era dotat cu anvelope de iarnă, iar inspecţia tehnică periodică era la zi. Reamintim că Sorin Laurenţiu Rădulescu avea 40 de ani, era şeful Poliţiei Transporturi Navale Hârşova şi locuia în Feteşti. Acesta avea un băiat şi activa în cadrul Poliţiei TN din anul 1993. Liviu Gabriel Bălosu, de 40 de ani, era adjunctul lui Rădulescu, locuia în Hârşova şi era tatăl unui băiat. Lucra în cadrul TN din anul 2005, înainte activând la Poliţia Municipiului Hârşova. Soarta a făcut în aşa fel încât să-i aducă împreună în ultima lor misiune, duminică, 4 ianuarie 2015. Tragedia s-a petrecut pe DN 3B din judeţul Ialomiţa, drumul care leagă localităţile Borduşani şi Cegani. Autoturismul în care se aflau cei doi, o Dacie 1310, a intrat pe contrasens, izbindu-se de un autocar. Potrivit primelor rezultate, s-ar părea că viteza nu a fost adaptată condiţiilor de drum, respectiv carosabil acoperit cu gheaţă. Dacă nici o persoană din autocar nu a păţit nimic, cei doi poliţişti au decedat în braţele cadrelor medicale. Imediat s-au născut suspiciunile că autoturismul ar fi avut probleme, lucru infirmat de anumite surse din anchetă, care au menţionat că starea autovehiculului era bună, cu inspecţia tehnică periodică la zi. Liviu Gabriel Bălosu va fi înmormântat la Hârşova.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102