REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Declarațiile șefului CFR Călători, după tragedia din Galați

Declarațiile șefului CFR Călători, după tragedia din Galați

Ana Maria LIPAN 26 martie 2023 | 13:32 1796

Directorul General al CFR Călători, Traian Preoteasa, a precizat, după accidentul feroviar de la GalaÅ£i în care trei persoane au fost rănite ÅŸi una ÅŸi-a pierdut viaÅ£a, că îÅŸi va asuma acÅ£iunea sau inacÅ£iunea oricărui angajat al CFR Călători, constatată de către organele de cercetare, însă nu îÅŸi poate asuma „subfinanÅ£area cronică a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani”.

Declaratiile sefului CFR Calatori, dupa tragedia din Galati

„Îmi voi asuma acÅ£iunea sau inacÅ£iunea oricărui angajat al CFR Călători, constatată de către organele de cercetare ÅŸi care ar fi putut duce la evitarea acestei drame ce a cauzat decesul colegei noastre. Nu îmi pot asuma însă, subfinanÅ£area cronică a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani! Profund îndurerat, transmit ÅŸi pe această cale condoleanÅ£e familiei îndoliate ÅŸi întregul sprijin necesar în aceste momente de grea cumpănă!”, a afirmat Traian Preoteasa, potrivit comunicatului de presă al companiei.

PoliÅ£iÅŸtii din GalaÅ£i au întocmit, în cazul accidentului de tren produse sâmbătă seară în gara din localitate, când locomotiva unui tren a lovit un vagon de călători, accident care s-a soldat cu moartea unei femei ÅŸi cu rănirea a trei bărbaÅ£i,, dosar penal pentru infracÅ£iunile de „distrugere sau semnalizare falsă”, „ucidere din culpă” ÅŸi „vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurilor în care s-a produs acest tragic eveniment feroviar. Din declaraÅ£ia mecanicului, reiese că locomotiva s-a accelerat brusc ÅŸi că a încercat să acÅ£ioneze sistemul de frânare dar acesta nu a mai frânat, ceasul vitezometrului locomotivei rămânând blocat la poziÅ£ia 75 km/h.

În urma coliziunii extrem de puternice, vagonul a fost deformat în partea de impact ÅŸi s-a deplasat aproximativ 80 metri. În momentul producerii evenimentului, în vagonul de călători se afla partida trenului, formată din ÅŸeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum ÅŸi un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, judeÅ£ul GalaÅ£i.

Doi bărbaÅ£i mai sunt internaÅ£i în urma accidentului feroviar de sâmbătă seara, de la GalaÅ£i, iar medicii afirmă că ei sunt stabilizaÅ£i, iar o altă victimă a fost externată. De asemenea, femeia care a murit suferise o plagă penetrantă la nivelul gâtului.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102