REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DEFICIT BUGETAR! Directorul RAEDPP, certat de şefa Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa că cere bani

DEFICIT BUGETAR! Directorul RAEDPP, certat de şefa Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa că cere bani

Replica API 17 aprilie 2019 | 00:00 529

VEŞTI NEGRE în şedinţa Comisiei 5 din cadrul CLM

VEŞTI NEGRE în şedinţa Comisiei 5 din cadrul CLM

Municipiul Constanţa se îndreaptă spre faliment? Situaţia financiară, mai precis bugetul, a fost prezentat într-o notă extrem de sumbră, ieri, la Comisia nr. 5 a Consiliului Local Municipal. Marcela Frigioiu, directorul Direcţiei Financiare din cadrul Primăriei Constanţa, a afirmat în faţa aleşilor locali care fac parte din comisie că actualul buget este cel mai dificil de la Revoluţie încoace, că sunt mai multe cheltuieli faţă de anii anteriori şi că urmează, cel mai probabil, plata unor sume considerabile către Fin.Co.Ge.Ro şi Polaris. Amintim că primăria este în procese cu aceste societăţii, iar verdictul se anunţă a fi în defavoarea municipalităţii. Dar, se speră la eşalonări la plata datoriilor.

‘Efectul Orlando’ asupra bugetelor primăriilor

„Cheltuielile sunt mai mari pentru că au crescut salariile, conform legii. Iar tot conform actualelor reglementări, primăria a preluat în sarcina sa, de la nivel central, chletuielile cu plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Este ‘cadoul’ făcut de ministrul Orlando Teodorovici primăriilor:

‘Vreţi descentralizare? Luaţi de aici!’. Până anul acesta bugetul pe asistenţă socială era suportat în proporţie de 80-90% de bugetul de stat. Acum nu mai este aşa. În plus, să nu uităm că 40 de mii de oameni primesc tichete prin programul ‘Respect’ – o altă cheltuială foarte mare”, a declarat, pentru “Replica”, unul dintre aleşii locali prezenţi la şedinţa de comisie.

Deficit bugetar!

Întrunirea Comisiei 5 a avut loc pentru discutarea proiectelor de hotărâre care vor fi supuse la vot în şedinţa de Consiliu Local Municipal Constanţa ce va fi convocată la sfârşitul acestei luni. Tot ieri, în discuţie a intrat şi un proiect de hotărâre iniţiat ca urmare a unei solicitări a Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa, ce care în vedere reabilitarea a 16 clădiri situate în zona Peninsulară.

Suma necesară, solicitată de RAEDPP, este de 3,5 milioane de lei. „Există şi expertize, totul părea să intre în linie dreaptă, numai că doamna Marcela Frigioiu a comunicat că nu sunt bani, că avem un deficit bugetar de 131 milioane de lei, prin urmare Direcţia Financiară nu avizează pozitiv iniţiativa. Comisia a avizat pozitiv însă, pentru că este o investiţie bună. Ei pot face o clădire, apoi o închiriază, obţin venituri, apoi reabiliteatză a doua şi tot aşa”, a mai explicat alesul local.

Noul director al RAEDPP, pus la colţ! “Vorbeşte mult şi prost”

Discuţia pe tema solicitării RAEDPP a avut şi un moment delicat, în sensul că Marcela Frigiou l-ar fi dojenit pe noul director al regiei, Florin Gheorghe. „Doamna Frigioiu i-a spus lui Gheorghe că vorbeşte mult şi prost. El n-a ripostat. I-a mai spus că îi dă bugetul, să analizeze şi să zică el dacă vede de unde se mai pot aloca bani pentru respectivele clădiri, că bani nu sunt!”, a mai precizat acelaşi consilier local. În continuare însă, cu avizul pozitiv de la comisie, posibil ca proiectul să fie votat în şedinţa de Consiliu: „Să găsească primarul soluţii, să taie de undeva, să pună la investiţii”.

Alexandra CUCU

Detalii despre bugetul pe anul 2019, AICI:

https://www.replicaonline.ro/primaria-constanta-a-facut-public-proiectul-bugetului-local-pe-anul-2019-387075/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai mai ! Acest limbric libidinos umbla cu limba numai in gauri de cur. In rest ... toti stim ca a intors spatele fiecarei persoane care a "muncit" pentru el. O fi poponar !? ca prea intoarce spatele atunci cand trebuie sa deconteze serviciile factute de altii.
4
0
Au saptesutetzashpe mii de solutii daca vor sa faca RAEDPP rentabil. Fac privatii bani din nici a suta parte. Solutii sa faca bani au. CREIER n-au.
4
0
la primarie au salarii mic. VENITURILES MARI
4
1
O sa-mi dea bani cat vreau eu, ca sunt prieten cu Decebal. Ce plm !
3
2
Dc avem doar politicieni fara coa.. ca acest Florin Gheorghe. nu l am vazut pe baiatul asta la psd, nu apare. E si traseit politic, dar vrea bani. Mars acasa sau la PNL, ca acolo e pe baza de bani fara munca.
6
0
oare de ce s-au certat cu adevarat pe bani?
5
1
A fost un cadou otravit pentru primarii si apoi pentru populatie.Primariile vor majora in schimb taxele si impozitele locale pana la limita suportabilitatii populatiei sau mai mult.Ca dor nu vreti sa-si micsoreze salariile toate lipitorile astea din primarii in frunte cu Vagadau.Efectul PZD.
7
3
Justitie si atat vede psd, au distrus cam tot
5
3
Idioti de PSDisti le-au dat mana libera primarilor iar astia isi acopera magariile cu lozinca"voi ma-ti votat prostilor pana la viitoarele alegeri mucles",nu le-a iesit din prima dar daca reusesc si cu ordonantele astea PSDisti si-au facut datoria fata de votanti lor asa cum le place lor sa repete mereu.
7
0
Mare mare PAPAGAL
7
1
Salariile din primarii sunt la liber, nu sunt reglementate de legea salarizarii bugetarilor. Majoritatea primariilor au crescut f mult salariile si au taiat investitiile. In Deva s-au hotarat ca s-au intins prea mult cu salariile, mai ales la politia locala si au inceput sa le taie. Ei cred ca daca vand terenurile fac rost de bani. Asta anul asta, anul viitor ce vand?
10
1
salarii mari au medicii. Potoliti-va cu salariile mari de la stat. sunteti retardati. interesati-va inainte.
5
9
Se vorbeste mult si prost in zona administratiilor publice unde s-a ajuns la salarii enorme care sfideaza angajatii din privat. Stati sa vedeti cum intra in faliment Constanta cu ajutorul marului otravit primit prin retrocedarea terenurilor date de Mazare la oamenii lui care le-au vandut si cumparatorii de buna credinta vor banii inapoi cu dobanzi si penalitati care vor depasi cu mult valoarea terenurilor obtinute fara voia sa de primarie.
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218