REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

DEFINITIV! Decanul Facultăţii de Teologie de la Universitatea Ovidius, ACHITAT!

DEFINITIV! Decanul Facultăţii de Teologie de la Universitatea Ovidius, ACHITAT!

Replica API 9 ianuarie 2020 | 00:20 587

Magistrații Curții de Apel Constanța, la data de 8 ianuarie anul curent, au dispus achitarea lui Bogdan Moise, decanul Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius, întrucât fapta nu a fost comisă cu forma de vinovăție cerută de lege. Decizia este definitivă. Menționăm că acesta a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Precizăm că preotul a fost achitat și de Tribunalul Constanța, Curtea menținând, astfel, decizia de fond, respingând apelul procurorilor.

Amintim că, la data de15 septembrie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Bogdan Moise, la data faptelor decan al Facultății de Teologie în cadrul Universității Ovidius Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma participației improprii și fals intelectual.

În același dosar a fost cercetat și Bogdan-Florin Chiriluță, însă el a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, fiind condamnat la 2 ani și 3 luni cu suspendare. În rechizitoriul și în acordul de recunoaștere a vinovăției întocmite în cauză, procurorii au precizat că, în perioada 2013 – 2015, inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin, în calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanța – Facultatea de Teologie, a întocmit în fals un număr de 6 declarații pe propria răspundere pe care le-a depus la dosarul personal în scopul menționat mai sus.

Ulterior, conducerea Universității Ovidius Constanța, acționând fără vinovăție, i-a acordat inculpatului titlurile de lector respectiv conferențiar universitar și l-a numit pe aceste posturi, concomitent cu efectuarea, în perioada februarie 2014 – iunie 2017, a unor plăți ilegale (salarii brute) în sumă totală de aproximativ 118.570 lei.

În același context, în cursul lunii aprilie 2017, inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin a prezentat Comisiei de verificare a activității științifice și de cercetare a candidaților înscriși la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de conferențiar și profesor în cadrul Universității Ovidius din Constanța, în fotocopie, o revistă, susținând că în cuprinsul ei ar fi publicat un articol de specialitate.

În realitate, inculpatul a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său, au spus procurorii, care continuă: "La data de 13 septembrie 2017, cu ocazia audierii, inculpatul a depus la dosarul cauzei, din proprie inițiativă, un exemplar al aceleiași reviste fotocopiate, în care și de această dată a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său.

În demersurile sale infracționale, în anul 2013, inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin ar fi beneficiat de ajutorul inculpatului Moise Bogdan, în calitate de decan al Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius Constanța. Concret, inculpatul Moise Bogdan având și calitatea de persoană însărcinată de către Senatul Universității Constanța cu verificarea criteriilor de promovare a candidaților, ar fi declarat pe proprie răspundere că inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin îndeplinește condițiile respective, ceea ce a condus la consecințele prezentate mai sus.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
L-a iertat domnul!
1
1
pe tine te cheama tanasescu si esti limbricul muist al diavolului spagoveanu. In curtea necuratului numai popi hoti, muisti si indaratnici care isi urca cacatul la deal unul la altul.
13
1
Si acum, procurorii care au facut aceste mizerii, vor beneficia de pensia aceea speciala?
11
10
Bai prostule cand o veni timpul sa mearga Radu.C.la doi metri sub pamant lucrurile lui ii raman copiilor si tot membri familiei daca merg cu 10.000 de euro la Spagoveanu vine ala personal si cu inca 5 popi dupa el sa il ingroape pe asta,caci ateul devine credincios in ochi popilor cand vad astia bani,si este atat de credicios proportional cu bani pe care ii da,in cazuri dastea vin popi cu placa aia "acest om a fost credincios cu fapta nu cu vorba".
7
0
Decanul de la farmacie 8 ani cu executare.Decanul de la teologie ,achitat.E bine sa ai pile la Dumnezeu.Dar pina la el te maninca sfintii...de parale!
11
1
normal ca nu era vinovat! spaga o lua spagoveanu
12
2
renunta la preot si cand te duci la doi metri, atunci e atunci, daca o s a fi in stare, s a pastrezi si lucrurile alea frumoase cu tine !
1
5
Boul asta barbos isi baga mana in cur si se scarpina, apoi face cu ea crucea in apa din butoaie? Vai de viata noastra! Eu am renuntat sa mai primesc preot in casa. Am facut eforturi deosebite sa-mi cumpar cateva lucruri frumoase in casa, la care tin mult. M-au costat bani, munca, stres. Si vine un bou de preot, intra incaltat peste tot pe covorasele mele deschise la culoare, apoi improasca cu apa pe toti peretii, de ma trezesc mai tarziu ca am pete pe tablouri, pe ferestre, pe ecranele televizoarelor.
14
5
Dar el stie ce a facut
8
0
deja o dam in telenovele, iam intrecut pe turci ..
5
1
Ce procurori de mucava , sa chinui un om si familia lui, sa urle ani de zile la el si la altii ca sant hoti, corupti, la unii sa le puna si catuse, apoi sa se spuna ca nu exista probe, nu exista fapta. Nici in perioada rosie nu se intampla golaneala asta.De aceea era f. buna functionarea SIIJ, si aia tb. trasi la raspundere pt. haituire.
8
13
Niste barbosi imbracati in fuste si plin de aur
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108