REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Defrişare în masă pe bulevardul Regina Elisabeta, la Cazino

Defrişare în masă pe bulevardul Regina Elisabeta, la Cazino

Replica API 25 iulie 2013 | 00:00 112

Constănţenii sunt de-a dreptul scandalizaţi. Aceştia au început să-şi strige nemulţumirile inclusiv pe un site de socializare, totul plecând de la copacii tăiaţi de pe bulevardul Regina Elisabeta, din zona Cazino. Se declară îngroziţi de acest "holocaust al copacilor", atitudine luând şi deputatul Colegiului 9 din Constanţa, Remus Cernea, care a transmis o scrisoare reprezentanţilor Primăriei Constanţa.

Zona veche a oraşului Constanţa a intrat în reabilitare, la fel şi zona Cazino. Se reface totul de la zero, se pavează, se schimbă balustradele, sistemul de canalizare, sistemul electric, se asfaltează, ce mai!, zona va deveni o "bomboană", după cum a afirmat edilul de la malul mării, Radu Mazăre, la demararea lucrărilor. Lucrările sunt în toi, muncitorii roiesc, tot cartierul arătând ca un şantier, lucru bun până la urmă, ceea ce va ridica, cu siguranţă, şi valoarea zonei, obligându-i astfel pe proprietarii clădirilor în paragină să închirieze, să vândă, sau să pună mâna să renoveze. Ca atare, lucrurile se mişcă şi se vede acest lucru. Poate mai mult decât ar fi trebuit. Marţi, 22 iulie, bulevardul Regina Elisabeta arăta ca după război, când zgomotul se mai aude încetişor, pierzându-se în zare, peisajele sunt triste şi se face bilanţul soldaţilor căzuţi la datorie. Şi chiar aşa a fost. Străjerii bulevardului din zona Cazino, cei ce l-au păzit ani de-a rândul, care au trecut prin vând şi ploi şi apoi prin soare şi râsete de turişti, zac acum căzuţi la pământ. Un "holocaust" al copacilor a avut loc în respectiva zonă, cei ce se ocupă cu lucrările spunând că asta trebuie să facă, să cureţe bulevardul. Cum situaţia este una critică, nu au întârziat să apară şi reacţiile. Pe lângă nemulţumirea constănţenilor din zonă, a apărut şi o scrisoare adresată Primăriei Constanţa, de către deputatul Remus Cernea. Acesta a ţinut să strige şi pe site-ul de socializare Facebook: "Apel către Primăria Constanţa pentru o intervenţie de urgenţă! Urmare a sesizărilor venite din partea unor cetăţeni din Constanţa, adresez Primăriei un apel pentru a interveni de urgenţă în vederea stopării unei acţiuni brutale realizate de către o firmă care taie în mod iresponsabil crengile copacilor de pe strada Elisabeta, din zona Casino-ului...", spune acesta. Reacţiile de pe site-ul de socializare sunt cele aşteptate: "Este oribil, este grotesc ce se întâmplă", sau "Se taie tot, s-a revenit asupra coroanelor şi până la prânz cred că vor termina. Am întrebat ce firmă este şi muncitorii au spus ca sunt de la Primărie", îşi exprimă constănţenii indignarea. De asemenea, un alt comentator a sunat chiar şi la Garda de Mediu: "Am sunat la Garda de Mediu din nou şi mi s-a spus pe un ton care să mă liniştească, că m-am alertat degeaba, că este toaletare...".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272