REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Degringoladă în statul paralel: Foștii șefi ai SRI, Coldea și Dumbravă, sub control judiciar, cu cauțiune

Degringoladă în statul paralel: Foștii șefi ai SRI, Coldea și Dumbravă, sub control judiciar, cu cauțiune

Andreea VLAICU 24 mai 2024 | 08:21 1922

Fostul șef al SRI, generalul în rezervă Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, și avocatul Doru Trăilă au fost puși sub control judiciar, după ce au fost audiați de procurorii DNA timp de 15 ore, audierile prelungindu-se până în noaptea de joi spre vineri. Anchetatorii au stabilit o cauţiune de 500.000 de lei. Florian Coldea este cercetat într-un dosar de trafic de influență și spălarea banilor, potrivit unor surse judiciare, afaceristul Cătălin Hildeg  acuzându-i că au încercat să îl șantajeze, ba chiar ar fi încercat să îl convingă să își vândă și afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini.

Degringolada in statul paralel: Fostii sefi ai SRI, Coldea si Dumbrava, sub control judiciar, cu cautiuneFlorian Coldea

UPDATE ORA 4:00: Avocatul Doru Trăilă a părăsit și el sediul DNA.
UPDATE ORA 3:00: Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, dar și omul de afaceri Dan Tocaci au părăsit sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procurorii au stabilit o cauţiune de 500.000 de lei, potrivit unor surse judiciare. Coldea a ieşit vineri din sediul DNA după mai bine de 15 ore de audieri, el refuzând să facă declaraţii jurnaliştilor. Tot sub control judiciar au fost plasaţi şi fostul general SRI Dumitru Dumbravă şi avocatul Doru Trăilă. În cazul lui Dumitru Dumbravă, procurorii au stabilit aceeași cauțiune de 500.000 de lei, potrivit digi24.ro.

Degringolada in statul paralel: Fostii sefi ai SRI, Coldea si Dumbrava, sub control judiciar, cu cautiuneFlorian Coldea

Afacerile murdare” ale lui Coldea au fost devoalate după ce în spațiul public au apărut interceptări spectaculoase, iar omul de afaceri Cătălin Hideg le-a dezvăluit procurorilor anticorupție că i s-ar fi cerut 600.000 euro pentru a fi „scăpat” de dosarul de la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Acuzațiile la adresa lui Florian Coldea sunt foarte grave și va avea de dat explicații consistente în fața procurorilor anticorupție. Ținând cont de aceste acuzații, nu este exclusă luarea unor măsuri preventive împotriva sa” au declarat surse judiciare.

Cine instrumentează dosarul deschis in rem

Denunțul a fost depus de afaceristul Cătălin Hideg, care a anexat înregistrări cu solicitări repetate de mită din partea generalilor SRI, de sute de mii de euro. E vorba și de o sumă de 600.000 euro, în legătură cu un dosar de care se ocupă DNA, în care s-a încercat un trafic de influență la un afacerist, dar mita, nefiind plătita, acesta a fost trimis în judecată. Dosarul este instrumentat de cunoscutul procuror Mihaela Iorga”, au declarat surse judiciare.

Degringolada in statul paralel: Fostii sefi ai SRI, Coldea si Dumbrava, sub control judiciar, cu cautiuneAvocatul Doru Trăilă

„Toni l-a rugat pe Coldea, Coldea i-a dat ok-ul lui Dumbravă”

Omul de afaceri Cătălin Hideg acuză gruparea lui Florian Coldea că i-a fabricat acuzații și dosare pentru a-i forța mâna să vândă afacerea pe care o deține în domeniul sanitar unor străini, respectiv unor cetățeni francezi.

Aceștia intenționau să facă din afacerea lui Hideg un fel de Hexipharma 2, afacere păguboasă ajunsă tot pe mâna francezilor. Afaceristul a fost abordat de Bogdan Neidoni, cel alături de care Coldea deține o casă pe Coasta de Azur.

– „HIDEG: Toni l-a rugat pe Coldea, Coldea i-a dat ok-ul lui Dumbravă (n.red. – generalul Dumitru Dumbravă), Dumbravă ne-a primit pentru că ne-a trimis Neidoni la Dumbravă, și Coldea, amândoi de fapt. Acum, sincer, la cât scandal e cu oamenii ăștia, poți să știi pe ce înregistrări or fi căzut Trăilă cu Dumbravă, Dumbravă cu ăla… Zice Dumbravă în înregistrare, zice Dumbravă că e supărat șefu’”.

„Nu i-am dat decât 100 de mii, că nu am mai avut pentru că îmi murea firma”

Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus drept probă o înregistrare care a fost prezentată în timpul unei emisiuni televizate.

– C. HIDEG: Dar ce cred că a vrut să facă Trăilă ăsta cu ei? A fost așa: bă, ăsta trebuie să ne dea 200 de mii la camera preliminară, până la fond. Ia, mă, banii. Nu i-am dat decât 100 de mii, că nu am mai avut pentru că îmi murea firma, am băgat banii în firmă cât am mai putut, ca să plătesc salariile la 66 de oameni. După care zic: nu mai am bani să vă plătesc! Din momentul acela, Coldea a înnebunit! A început să-l amenințe și pe Dumbravă, și pe ăsta să mă dea afară, să mă lase în pace pe stradă, că-și bagă aia în fața mea, că nu mai vrea să audă.

– Zice Tocaci încontinuu: Bă, s-a supărat TC-ul pe tine.

– Acum, sincer, la cât scandal este cu oamenii aceștia, poți să știi pe ce înregistrări au căzut Trăilă cu Dumbravă, Dumbravă cu ăla…

– S-a supărat ăla pe tine. Ce crezi că au făcut ei? Au forțat nota sperând că judecătorul acela o să-i asculte și o să intrăm în Curtea de Apel cu situația favorabilă pe care mi-au promis-o”, se precizează în respectiva înregistrare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si muhscina a cotizat sute de mii de euro la statul paralel pentru a scapa de parnaie !
3
0
Frecții and Mangle marca înregistrată în Ro.Nu mergea 30 de zile arest preventiv așa la derută !
6
0
Doua sisteme de justitie unul pentru ei si altul pentru noi.Vina e doar a noastra ca legitimizati asa ceva prin vot prin plata de taxe ca asa fac sclavii cu rate si “cap plecat” prin gratierea celor care v au bagat “bioweapon” in sange sau dansau in sync cu 3masti pe fata.Va meritati soarta de sclavi, nu invatati nimic din istorie,va place doar ce a patit Mihai Cacareazu sau altii fraieri care n au mirosit tradarea.G WASHINGTON trebuie studiat bine de tot ca nu a fost “pasarica” ba chiar in noaptea de Craciun cand inamicii dormeau…restul e prea frumos sa fie descris in cuvinte pe un ziar inamic
2
1
filme pentru p****i, vorbesc unii prostii si sunt considerate probe ! iar denuntatoru e puscarias condamnat pentru frauda de 3 milioane de euro ! vrea sa ii tina sub control inainte de alegeri, asta e scopu, le e frica sa nu dea din casa cu furaciunile psd si pnl ! restu e can can.
7
4
escrocii astia meritau cite un glont in frunte !
14
0
Ce ne facem insa cu statul perpendicular? Pe asta cine il demasca? Tot fugarul Ghita sau mai vine un alt guru proprietar de televiziune?
12
2
500.000 lei….frecție la picior de lemn
13
0
Mafia și Corupția a distrus r*mânia
17
0
unele posturi tv vorbesc de fapte extrem de grave, tradare, spionaj, etc. asa cum a fost abordat cazul, este doar inceputul. oricum se va duce buhul de serviciile romanesti de informatii, tradeaza. fugarul pacepa, gasca generalilor din decembrie '89, acum coldea.
14
0
Eheee....ușor, ușor li se infundă. Ochii pe ei că acun dipar din țară!
18
1
Asta e ciordeala la nivel inalt. Tradare nationala pe fata...
23
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436