REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Delegarea serviciului de salubrizare al municipiului Medgidia, în dezbatere publică

Delegarea serviciului de salubrizare al municipiului Medgidia, în dezbatere publică

Andreea VREJOIU 21 octombrie 2022 | 00:00 698

Joi, 20 octombrie 2022 la Primăria Municipiului Medgidia a avut loc dezbaterea publică cu tema ,,Delegarea serviciului de salubrizare al municipiului Medgidia’’.


Niculae Păun, viceprimarul municipiului Medgidia și Luminița Iliescu, șeful Serviciului Monitorizare Servicii Publice au prezentat principalele motive pentru care este necesară existența Serviciului de salubrizare.

În prezent activităţile serviciului public de salubrizare în Municipiul Medgidia se desfășoară în baza unui Contract de delegare a gestiunii nr. 353/30.12.2021 încheiat pe o perioadă de un an cu un operator economic licenţiat ANRSC.
În continuare se va opta pentru delegarea gestiunii prin care se atribuie unui operator responsabilitatea de prestare a serviciului de salubrizare, pe baza unui contract încheiat între Municipiul Medgidia și operator. Forma și durata pentru care se propune încheierea Contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în Municipiul  Medgidia  este Acord Cadru pe o perioadă de patru ani prin încheierea anuală a unor contracte subsecvente, în baza următoarelor documente: studiul de oportunitate, caiet de sarcini și regulament.

După semnarea contractului, operatorul va presta activitatea de salubrizare, respectiv activităţile:
- Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor menajere și al deșeurilor similare provenind din activități comerciale, din industrie și instituții, inclusiv fracții colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori;
 - Colectarea și transportul deșeurilor provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară a acestora;
- Măturatul, răzuitul și întreținerea căilor publice
      -Curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț  
     - Colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora către unitățile de ecarisaj sau către instalaţii de neutralizare

De asemenea, s-a subliniat importanța contribuției tuturor, atât a administrației publice locale cât și a cetățenilor în vederea menținerii curățeniei orașului prin colectarea selectivă a deșeurilor în scopul îmbunătățirii calității vieții.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212