REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Delfinariul Constanţa aduce şase lei de mare din China

Delfinariul Constanţa aduce şase lei de mare din China

Replica API 8 august 2011 | 00:00 106

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa îi pensionează pe John şi Lorry şi aduc în locul lor şase pui de leu de mare de talie mai mică decât cei pe care îi au acum. Schimbarea se va face până la sfârşitul anului în curs.

Oficialii Aquarium din Beijing s-au aflat timp de o săptămână la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa pentru a pune la punct ultimele detalii privind colaborarea celor două părţi pe viitor. Ultimele detalii au fost stabilite ieri. Ca urmare, a declarat Adrian Mînăstireanu, directorul Complexului Muzeal, până la finele anului Delfinariul va fi dotat cu şase lei de mare din Beijing. "Ei vor veni până la finele anului. Sunt o specie mai mică, născuţi în captivitate şi au în jur de 40 de kilograme, putând fi transportaţi foarte uşor în cuşti pentru câini", a declarat el. Decizia de înlocuire a celor două mamifere, John şi Lorry, s-a luat din cauza vârstei înaintate a celor doi. "Leii tineri din Beijing îi vor pensiona pe cei existenţi la Delfinariul din Constanţa pentru că sunt bătrâni şi reumatici. Leii de mare pe care vrem să-i aducem ştiu deja comenzile primare şi vin însoţiţi de antrenorul lor", a completat Mînăstireanu. El este convins că exemplarele pe care le vor importa vor face, cu siguranţă, anul viitor, deliciul turiştilor, dar şi al localnicilor. "Acest pas era necesar datorită faptului că cei doi lei de mare au deja 18 ani. pentru cât mai au de trăit, ne-am gândit să le amenajăm un spaţiu unde să stea liniştiţi restul vieţii", a mai spus directorul Delfinariului. El este fericit că de data aceasta nu mai este nevoie să închirieze un avion întreg ca să aducă mamiferele în complex. "Ei vor veni în nişte cuşti speciale. Mai mult decât atât, pot rezista câte 10-12 ore fără să stea-n apă, cunosc comenzile primare şi ştiu să vină la controlul medical, lucru foarte important pentru noi", a precizat el.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272