REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Demersuri DISPERATE ale familiei! Un marinar român este DISPĂRUT de o lună

Demersuri DISPERATE ale familiei! Un marinar român este DISPĂRUT de o lună

Replica API 4 iunie 2018 | 13:55 392

S-a împlinit o lună de când marinarul român, stabilit în Italia, Antonio Voinea, de 30 de ani, şi co-echipierul său, skipper-ul italian Aldo Revello, 53 de ani, au dispărut în apele Oceanului Atlantic, de aproximativ 300 de mile de insulele Azore.

Familiile celor doi nu au renunţat la speranţa ca cei doi să fie descoperiţi în viaţă. Drept pentru care, până în prezent au strâns peste 75.000 de semnături, şi cu sprijinul paginilor de Facebook lansate, prin care cer autorităţilor acces la imaginile prin satelit, pentru a se vedea concret ce s-a întâmplat cu yachtul pe care se aflau cei doi, în ultimele zile înainte de dispariţie. De asemenea, familiile cer autorităţilor reluarea cercetărilor.

„Am scris tuturor celor implicaţi, am fost încredinţaţi de sprijinul tuturor instituţiilor şi oficialităţilor, dar tot ce s-a realizat au fost câteva zile de cercetări. Pe 2 mai, yachtul „Bright” a dispărut cu echipajul său. Cercetarea sistematică trebuie să fie reluată şi vizată şi zona exerciţiilor din apele internaţionale ale Marinei Militare, cu căutarea unei posibile epave. Este esenţial ca Ministerul Apărării să solicite accesul la imaginile prin satelit din ziua ultimului contact cu vasul „Bright” şi a din zilele următoare, să se stabilească ce s-a întâmplat şi care este situaţia actuală.

În ziua respectivă, condiţiile meteorologice au fost excelente. Trebuie să investigăm, trebuie să avem imaginile prin satelit, trebuie să avem o listă cu navele care trec pe la punctul de naugrafiu şi nu o putem face noi. Trebuie să ştim ce s-a întâmplat. Istoria navigaţiei ne învaţă că nu este prea târziu să sperăm să găsim echipajul „Bright” în stare bună de sănătate. Dincolo se protocoale, există soţii, fiice, surori, mame şi taţi, prieteni, care cer ca statul să reia cercetările. Vrem să ştim ce s-a întâmplat şi dacă sunt responsabili!”, este mesajul făcut public, sâmbătă, 2 iunie a.c., de familiile celor doi marinari dispăruţi.

Menţionăm că cei doi se aflau pe yachtul „Bright” şi se întorceau de pe insula Martinica, din estul Caraibelor, de unde plecaseră de pe 7 aprilie a.c., şi se pregăteau să intre în Marea Mediterană, destinaţia fiind La Spezia. Ultimul lor semnal a fost lansat miercuri, 2 mai și era o cerere de ajutor, un S.O.S trimis la ora 13.48 de pe GPS din mijlocul apelor Atlanticului, la 300 de mile de insulele Azore. De atunci nu se mai știe nimic despre cei doi.

Cei doi sunt, spun apropiaţii, marinari experimentați care navighează pe mare de ani de zile din pasiune și pentru muncă.

F.B.

https://www.facebook.com/TroviamoAldoeAntonio/photos/p.799474220242395/799474220242395/?type=1&theater

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aveti impresia ca globul este monitorizat video in orice moment ?
0
0
ce trist ... chiar sper sa ii gaseasca si sa aflam o poveste impresionanta de supravietuire, dupa refugiati si tigani, lumea mai are nevoie si de povesti frumoase .
5
3
ma chi se ne frega
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272