REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

NAVIGATORII ar putea să se încadreze în etapa a II-a de VACCINARE

NAVIGATORII ar putea să se încadreze în etapa a II-a de VACCINARE

Replica API 19 ianuarie 2021 | 16:06 4482

Navigatorii nu sunt înregistrați REVISAL și nu sunt angajați la societăți din România, nefigurând astfel în programul național de vaccinare Etapa a 2-a. Însă, Sindicatului Liber al Navigatorilor a demarat deja procedurile pentru ca navigatorii să fie cuprinși în Etapa a 2-a.

”La inițiativa Sindicatului Liber al Navigatorilor, a Asociației Naționale a Societăților de Crewing din România, a ANR și susținută de grupul de navigatori care doresc și ei vaccinarea voluntară pentru acțiunea de introducere a navigatorilor în Programul Național de Vaccinare - Etapa a 2-a , am găsit sprijinul Ministerului Transporturilor și al Sănătății pentru modificarea HG 1031/noiembrie 2020.

Modificările vizează introducerea a trei noi categorii de lucrători români în domenii esențiale: personal navigant maritim și fluvial, lucrători pe platformele marine si cei de pe unitățile mobile din domeniul petrolier.

Sperăm ca această modificare a HG 1031/2020 să fie publicată urgent în Monitorul Oficial al României iar lucrătorii STS care au în atribuțiuni funcționarea platformei de înscriere vaccinare Covid-19 să modifice corespunzător și rapid suportul electronic astfel încât programarea în etapa a 2-a să se poată face cât mai facil și cu noile modificări.

SLN propune o modalitate rapidă prin posibilitatea programării personale a celor care doresc să se vaccineze, în raza domiciliului lor prin platformă electronică sau prin Call Center. Varianta actuală ca societățile de crewing să îi programeze pe navigatorii din portofoliul lor lasă pe aceia care nu pleacă printr-o societate de crewing din România în afara programului de vaccinare.

În momentul în care vom avea date concrete și informații suplimentare referitor la vaccinare voluntară navigatori, vom comunica imediat”, a spus Adrian Mihălcioiu, liderul SLN.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru boii.de la sindicat, navigatorii n-au si ei medic de familie care ii poate programa daca sunt acasa sau cand vin din voiaj? Despre ce dracu vorbim?
0
0
trebuie facuta norma la vandut vaccinuri
1
0
De ar durea prostia ai urla surdule
2
5
Aceasta entitate face numai valuri, dar nu are niciun rezultat benefic navigatorilor. Firmele de crewing de ce nu le plateste contributiile sociale? Ca doar sunt inregistrate in Ro ! Aud?
5
1
sa ii vaccineze sunt cei mai buni cobai! sa le vaccineze si nevestele ca duc covizi la amanti si tot asa.
2
6
Pai da ,inainte sa pleci in voiaj faci vaccinul ca sa te intorci mort.Daca ai vreo reactie alergica cand esti la vapor o sa te mai ia zdrulea la spital sa vada problema.
4
3
Dar pe marinarii astia care lucreaza in port, cand ii vaccinati? Alooo, coremaru, se aude?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920