REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Demolarea barăcilor din Mangalia a dus la o scădere a infracţionalităţii: locatarii zonei ‘rău famate’ au părăsit municipiul

Demolarea barăcilor din Mangalia a dus la o scădere a infracţionalităţii: locatarii zonei ‘rău famate’ au părăsit municipiul

Replica API 22 mai 2019 | 22:53 435

Interviu cu primarul Cristian Radu

Interviu cu primarul Cristian Radu

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a anunţat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica” de Constanţa, că un investitor plănuieşte ca în sudul litoralului să amenajeze un aquaparc, pentru a veni în întâmpinarea turiştilor care vin pe litoral nu doar pentru cazare, ci şi pentru recreere.

În ceea ce priveşte investiţiile pe care le derulează primăria, edilul a făcut referire la infrastructura celor 6 staţiuni de interes naţional care fac parte din municipiul Mangalia: „Ele au fost gândite în anii ’60 şi realizate în anii ’70, iar infrastructura datează din acei ani. (...) Am început cu staţiunea Saturn, iar în câteva zile vom semna contractul de execuţie lucrări”.

În momentul de faţă, a mai precizat edilul, din hotelurile preluate după anii ’90 şi abandonate, lăsate în paragină, cele mai multe au fost cumpărate şi se lucrează la reabilitarea lor. Doar 4 mai sunt încă fără speranţe de reabilitare, iar în contextul în care investitorii caută Mangalia şi cumpără active, este firesc ca Primăria Mangalia să vină în întâmpinarea lor cu modernizări şi asfaltări de străzi, mai puţin cu anumite alei care au fost, în anii trecuţi, „privatizate”.

De asemenea, primarul Mangaliei a anunţat că 17 străzi din oraş vor intra într-un proiect de asfaltare.

În ceea ce priveşte măsurile luate până în prezent, de când este primar, Cristian Radu a făcut referire la demolarea celebrelor barăci în care locuiau multe persoane fără domiciliu stabil în Mangalia. Ca urmare a demolării barăcilor – urmează încă o astfeld e demolare, în câteva zile – respectivii oameni au plecat de unde au venit, iar concluzia: „Am discutat cu comandantul Poliţiei Mangalia şi mi-a spus că a scăzut nivelul infracţionalităţii cu 50%”, a afirmat Radu. Ce se va întâmpla cu terenul de pe care vor dispărea barăcile? „În primă fază vom avea flori. Ulterior, avem în plan blocuri de locuinţe sociale, locuinţe pe care le vom atribui celor care chiar au nevoie”, a declarat primarul Mangaliei.

Referitor la alte demolări „de răsunet” în Mangalia – cele ale garajelor ilegale, Cristian Radu a spus că în curând vor fi amenajate parcări. „Oamenii trebuie să aibă răbdare şi nu, nu este adevărat că vom construi acolo blocuri. Vor fi făcute parcări”.

În încheiere, pentru că suntem în plină campanie pentru alegerile pentru Parlamentul European, Cristian Radu a transmis şi un îndemn către locuitorii Mangaliei – să voteze PNL!

Încă un detaliu: va candida şi în 2020 la Primăria Mangalia.

Interviu complet aici:

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
foarte asortata camasa cu pielea de pe picioare.in rest gargara ptr. fraieri. pe poporul roman il conduci tragand basini
0
0
Tze bini, H.C. devine neincapator, urgent un puz pentru extindere cu multe locuri de parcare pentru carute.
0
0
mai bine ca mai dat afara din baraca ca acum mam mutat la bunica la gara la bloc cu tot cu cei 7 copii ca toti suntem nascuti in mangalia scuze pt vecini daca fac galagie si cite treaba mare pe scara
1
0
Mistooo ... acum probabil isi fac CI de Constanta si primesc locuinta moca in Henry Coanda!
1
0
Ba primarul melcilor,cind demol;ezi garajele ilegale din spatele blocului A,Lidl,gara?Fac aia gratare si taie cu flexul de dimineata pina seara tirziu,nimeni nu poate dormi pina nu le da voi nesi aia,fosti pensionari armata,trintorii pamintului??? Pune ba copaci,ai distrus orasul,tu,iorgus,mazare,unde ati pomenit oaras fara parc?Ala betonat nu e parc,sa stai tu acolo cu famiglia ta!
4
1
In Mangalia, Bld. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
3
1
S-a procedat foarte bine ! Cei care produc infractiuni au plecat, dar unde ajung nu vor face la fel ?
1
0
Unu, tu-l faci pe Marius analfabet? Tare prostovan te-a facut ma-ta!
2
0
Daca facea cu firma mea trotuarele , acum il laudam de mama focului.
2
0
mariuse lasa pupatu in cur si mars la scoala analfabetule
4
0
Sigur ii gasiti aici
3
0
Trotuarele au destinatie precisa firma SC Viralex Complex 2005 a fratilor Balanii din Costinesti,Radu mana-n mana cu primarul din Costinesti ,pavelele si bordurile mananca banii publici si se poate fura fara sa se sesizeze nimeni prin masuratori fictive la pretul de ml. exorbitant.Se stie unde se poate fura !
3
0
Sunt lucrari haotice, pe b-dul Callatis se lucreaza la trotuare,e ok, dar de ce ati ramat trotuarele pe g-ral Vartejanu pe ambele parti si oamenii sunt nevoiti sa mearga pe mijlocul strazii pentru ca pe margine sunt masini parcate. Iar la trotuare nu se lucreaza inca.Aici putem spune:unde nu-i cap, vai de picioare!Asa ca primare, mai usor ca lauda de sine nu miroase-a bine.
11
0
Poate domnul primar gaseste o slujba pentru tatar ca sa nu mai manance rahat cu polonicul. Lipsa banilor ii ia mintile si dezinformeaza publicul.
9
2
Tu faci trotuare
12
1
continuati!!!!reabilitarea locurilor unde au fost garajele !!!! mai faceti ceva si pentru cetateni care au ancredere an voi
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920