REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Demolarea stadionului Gheorghe Hagi se va face pentru 8 milioane de lei

Demolarea stadionului Gheorghe Hagi se va face pentru 8 milioane de lei

Mirela PASCAL 22 martie 2023 | 00:00 8167

Unul dintre cei mai mari constructori români, Apolodor Com Impex, controlat de milionarul Radu Octavian Ouatu, a prins un mega contract la Constanța. Demolează construcțiile existente pe amplasamentul „Complexului Stadion Gheorghe Hagi”, pentru 8,2 milioane de lei. Interesant este faptul că societatea se află în reorganizare judiciară, iar în 2021 a avut profit…0

Demolarea stadionului Gheorghe Hagi se va face pentru 8 milioane de lei

Deși Arena Farului se află într-o stare de degradare totală, pe stadion se antrenează juniori de la clubul din Constanța, care practică fotbalul doar din pasiune, la nivel de amatori. În viitorul apropiat, sperăm până în anul 2025, noua arenă anunțată de municipalitate să fie gata. Pentru început, Primăria Constanța a finalizat achiziția proiectării și execuției de desființare a construcțiilor existente pe amplasamentul „Complexului Stadion Gheorghe Hagi”.

Apolodor Com, compania care a realizat pasajul de la Piața Presei Libere, a împușcat peste 8 milioane de lei de la Primăria Constanța pentru demolarea construcțiilor aflate pe stadionul Gheorghe Hagi. Contractul de 8,2 milioane de lei cu municipalitatea pare să fie ca o gură de oxigen pentru compania aflată în reorganizară judiciară, în contextul în care în anul 2021 profitul a fost pe 0.

 

Demolarea stadionului Gheorghe Hagi se va face pentru 8 milioane de leiRadu Ouatu, cu Sorin Oprescu

Stadionul "Gheorghe Hagi" ar trebui finalizat în 2025

Lucrările pentru arena „Gheorghe Hagi” se întind pe 21 de luni, potrivit autorităților. Adică stadionul ar urma să fie inaugurat în 2025. Noul stadion va avea 18.190 de locuri în tribune și 64.000 de metri pătrați, suprafață desfășurată. Proiect presupune și construirea unor arene de tenis, dar și a unui centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente. Stadionul din Constanța va fi construit conform reglementărilor UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Investiția include zonele de parcare pentru jucători şi oficiali, precum şi pentru VIP, un spaţiu de parcare pentru cele 2 autocare ale echipelor şi 10 autoturisme ale oficialilor, precum și un spaţiu de parcare de minim 150 de locuri pentru VIP-uri. Stadionul din Constanţa a găzduit meciurile echipei locale, ale echipei naţionale, turnee cu echipe importante din campionatele străine, campionate de atletism, festivaluri, concerte de muzică. Naţionala de fotbal a României a disputat mai multe meciuri amicale şi oficiale pe stadionul “Farul”.

Demolarea stadionului Gheorghe Hagi se va face pentru 8 milioane de leiașa va arăta noul stadion

Stadion de peste 80 de milioane de euro pentru Farul

În octombrie 2022, Guvernul României a alocat fondurile necesare, aproximativ 100 de milioane de euro, pentru construirea arenei din Constanța. Aproape tot costul construcției stadionului este suportat de CNI. Beneficiarul investiției, adică Municipiul Constanța, o să contribuie cu doar 6 milioane lei. Valoarea totală a achiziției este de 330.989.232.47 de lei, fără TVA, adică 393.877.186,64 lei, cu TVA (80.379.265,84 euro).

Demolarea stadionului Gheorghe Hagi se va face pentru 8 milioane de leiîn prezent

Stadionul, din 2018 în administrarea Primăriei Constanţa

Amintim că Primăria Municipiului Constanța a preluat Complexul Sportiv “Gheorghe Hagi”, prin protocol de la Ministerul Tineretului și Sportului, la sfârșitul anul 2018. În cadrul Complexului Sportiv, Primăria Municipiului Constanța a investit în lucrările de reamenajare a terenului sintetic aproximativ 200 de mii de euro.

Demolarea stadionului Gheorghe Hagi se va face pentru 8 milioane de lei

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intreb pentru un prieten ...vin americanii? Via Baneasa invest? Tot mai bine la Romanica ca in Anglia ca om de afaceri...prin interpusi de genul Apolodor.Doina ce zice? E bineeee e cu bani de la Primarie si CNI .Cand e gata sa vedem ca sunt cam puțini bani...de la 100 milioane discutam
1
0
Mai aveți răbdare puțin ! Poate îl facem tot cu deținuți, ăștia de se antrenează acu, nea Colacu zis și squirt, nea budai maro zis și brostu clasei și alți păduchi lati și lacomi din sectele de cwrvesilepre pesedeusipeneleu
4
0
e marioneta jmekerilor el semneaza ca primarul jmekerii iau banul si el va merge pus-carie.
3
1
Gagiu mare amfitrion si dirijor o sa iasa stadionu boboc! Ca el asa 1msi oflegma :)
3
1
primarii nostri au acelasi mare talent : de a invia mortii . problema este in toata tara , firme cu zero angajati si zero profit castiga licitatii fabuloae de la stat . o fi ceva magie .....
10
0
Apolodor este o firmă destul de mare, oamenii sunt numai pe partea de demolări specializați, măcar la asta ne pricepem și noi. Sunt în asociație cu Popp și Asociații, cam cea mai serioasă firmă de proiectare din r*mânia. Sincer mi se pare cumva trist că un stadion cum era Farul, construit de deținuții politici ai regimului ajunge pur și simplu demolat. Este chiar interesant cum pentru stadioane se găsesc fonduri, dar pentru spitale nu. Și mai interesant este pista de atletism, care va dispărea. Până să se facă licitație pentru noua pista de atletism și restul de obiective care sunt pe lângă stadion, vom sta mult și bine.
8
3
banii astia de construia unul nou...
4
0
da parca aceasta firma a construit si podul nou de pe canal de la agigea,unul dintre pilono este stamb
10
0
pe langa stadion. Si daca baragladina bronzata de mama natura ouatu face afaceri cu iinfractorul oprescu e clar. Multa mwie primariei si mai ales primarului. Cu kkt !!!
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108