Demolarea stadionului Gheorghe Hagi se va face pentru 8 milioane de lei
Demolarea stadionului Gheorghe Hagi se va face pentru 8 milioane de lei
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUnul dintre cei mai mari constructori români, Apolodor Com Impex, controlat de milionarul Radu Octavian Ouatu, a prins un mega contract la Constanța. Demolează construcțiile existente pe amplasamentul „Complexului Stadion Gheorghe Hagi”, pentru 8,2 milioane de lei. Interesant este faptul că societatea se află în reorganizare judiciară, iar în 2021 a avut profit…0
Deși Arena Farului se află într-o stare de degradare totală, pe stadion se antrenează juniori de la clubul din Constanța, care practică fotbalul doar din pasiune, la nivel de amatori. În viitorul apropiat, sperăm până în anul 2025, noua arenă anunțată de municipalitate să fie gata. Pentru început, Primăria Constanța a finalizat achiziția proiectării și execuției de desființare a construcțiilor existente pe amplasamentul „Complexului Stadion Gheorghe Hagi”.
Apolodor Com, compania care a realizat pasajul de la Piața Presei Libere, a împușcat peste 8 milioane de lei de la Primăria Constanța pentru demolarea construcțiilor aflate pe stadionul Gheorghe Hagi. Contractul de 8,2 milioane de lei cu municipalitatea pare să fie ca o gură de oxigen pentru compania aflată în reorganizară judiciară, în contextul în care în anul 2021 profitul a fost pe 0.
Stadionul "Gheorghe Hagi" ar trebui finalizat în 2025
Lucrările pentru arena „Gheorghe Hagi” se întind pe 21 de luni, potrivit autorităților. Adică stadionul ar urma să fie inaugurat în 2025. Noul stadion va avea 18.190 de locuri în tribune și 64.000 de metri pătrați, suprafață desfășurată. Proiect presupune și construirea unor arene de tenis, dar și a unui centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente. Stadionul din Constanța va fi construit conform reglementărilor UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Investiția include zonele de parcare pentru jucători şi oficiali, precum şi pentru VIP, un spaţiu de parcare pentru cele 2 autocare ale echipelor şi 10 autoturisme ale oficialilor, precum și un spaţiu de parcare de minim 150 de locuri pentru VIP-uri. Stadionul din Constanţa a găzduit meciurile echipei locale, ale echipei naţionale, turnee cu echipe importante din campionatele străine, campionate de atletism, festivaluri, concerte de muzică. Naţionala de fotbal a României a disputat mai multe meciuri amicale şi oficiale pe stadionul “Farul”.
Stadion de peste 80 de milioane de euro pentru Farul
În octombrie 2022, Guvernul României a alocat fondurile necesare, aproximativ 100 de milioane de euro, pentru construirea arenei din Constanța. Aproape tot costul construcției stadionului este suportat de CNI. Beneficiarul investiției, adică Municipiul Constanța, o să contribuie cu doar 6 milioane lei. Valoarea totală a achiziției este de 330.989.232.47 de lei, fără TVA, adică 393.877.186,64 lei, cu TVA (80.379.265,84 euro).
Stadionul, din 2018 în administrarea Primăriei Constanţa
Amintim că Primăria Municipiului Constanța a preluat Complexul Sportiv “Gheorghe Hagi”, prin protocol de la Ministerul Tineretului și Sportului, la sfârșitul anul 2018. În cadrul Complexului Sportiv, Primăria Municipiului Constanța a investit în lucrările de reamenajare a terenului sintetic aproximativ 200 de mii de euro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News