REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Demolarea unui garaj din Constanța, SUSPENDATĂ în instanță!

Demolarea unui garaj din Constanța, SUSPENDATĂ în instanță!

Replica API 23 decembrie 2019 | 22:58 1381

De mai bine de un an, Primăria Constanța a demarat acțiunea de demolare a garajelor din municipiu, în locul acesta construindu-se locuri de parcare. Astfel, au fost dezafectate sute de garaje aflate pe domeniul public, garaje pentru care unii dintre proprietari plătisre taxe și impozite, numai că administraţia locală a spus "stop!, nu mai încasăm acei bani, demolăm şi facem locuri de parcare".

În timp ce unii s-au resemnat, alții au decis să-și caute dreptatea în instanță și iată că au câștigat o primă luptă. Acesta este cazul unui constănean care a reușit să sisteze operațiunea de demolare a garajului său, situat în zona gării. Constanțeanul a depus o ordonanță președințială la Judecătoria Constanța, solicitând suspendarea executării somației primită de la Poliția Locală pe 31 octombrie 2019 privind desființarea garajului construcție definitivă.

P.M. este proprietarul garajului, construcție amplasată în spatele blocurilor J9 și J10, din zona Gării Constanța, fiind achiziționat în 2010 de la fostul proprietar, achitând către Primăria Constanța taxele aferente acestui garaj. În octombrie, proprietarul s-a trezit cu somație de la Poliția Locală că trebuie să desființeze garajul în termen de 5 zile de la comunicare. Prin aceeași somație s-a adus la cunoștință și posibilitatea demolării construcției, chiar de autoritatea administrativă, însă pe cheltuiala proprietarului. Considerându-se nedreptățit, P.M. a sesizat Judecătoria Constanța cu acțiunea de fond, prin care a solicitat anularea somației, însă, în paralel, a mai depus o acțiune solicitând suspendarea efectelor soamției,a cțiunea fiind înregistrată pe 19 noiembrie. Instanța a reținut că o eventuală demolare a garajului ar genera o pagubă iminentă proprietarului, care nu s-ar putea repara, așa că a admis ordonanța președințială și a dispus suspendarea efectelor somației emisă de Polițai Loclă, privind demolarea garajului în termen de 5 zile de la comunicare. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa le sugi pula la militieni
0
3
La gara la poarta 4 au amantele de la primarie garaje, bagaboantele si fostii militieningaraje unde tin tuica ateliere si ce pulla ma mai au ei pe acolo !!! De ce nu demolati puscariile de la.poarta 4 bloc h8 si h9 de la intrare in port? Sunt 20 de garaje!!! Terminati cu panarama asta odata !
11
0
Autorizatia de Construire se emite si pt constructii provizorii, asa cum sunt garajele de pe domeniul public. Prin urmare ele pot fi demolate. Asa ca, pt toti postacii retardati, mai puneti mana si cititi. Asta daca si intelegeti ce cititi!
9
0
Ce vreti ma judecatorilor?,PENSII SPECIALE sau de Serviciu cand aici se pune intrebarea daca cel care a construit garajul avea toate autorizatiile sau nu si primaria a spus ca nu,voi o luati pe aratura cu pagube produse proprietarului?,dati ma si o amenda primariei pentru ca a incercat sa darame un garaj construit ilegal.
8
1
altii au primiti somatii ca in 15 zile sa dispara garajele si dupa aproximativ 2 luni ele tot in picioare sunt,se pare ca legea nu e pentru toti
7
2
alooo dar pe lirei poarta 6 spre parc un garaj pe spatiul verde nu il vede nimeni?
8
0
dar de ce nu-i intrebati pe cei care au dat autorizatie sa construiesca cutia aia daca le e rusine sau nu? ofticatilor! ca doar asa fac si cu blocurile din cta!
7
1
O mizerie de garaj, nu-ti e rusine bai betivule , asta e proprietate publica, ce tiganie... Lasa primaria sa faca orasul frumos mizerabilule, tii in garaj tuica si mizerii, gunoaie.
15
3
Intr-adevar , 5 zile este prea putin ca sa-l pui pe om in fata faptului implinit , dar .....cotetele astea trebuie sa dispara , sunt de toata jena !
10
2
Singura posibilitate - vandut cu max.5 milioane. Apoi luat de acolo.
5
1
Garajele de la Trocadero, Le 34,LE 37????
8
0
daca este vorba de gadajul din imagine cum de au fost de acord propritarii sa-si ridice cotetul acolo la intrarea in bloc fie ea chiar si de incendiu care trebuie sa fie functionala si libera
13
1
Suge-o Fagabou.
4
7
Cetateanul respectiv este inconstient de evolutia orasului Constanta. Are impresia ca va fi singurul care ramane cu un garaj in Constanta ?
22
3
Daramati si garajul lui jegosul de agi ali remzi din p 6
11
0
sa ne usuram pe garanul lui.
23
10
nu sustin garajele, dar imi place cand fatalau si locala pica de fraieri
28
19

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212