REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Demolări pentru cei care au construit fără autorizaţie de construcţie sau nu au respectat-o, la Constanţa

Demolări pentru cei care au construit fără autorizaţie de construcţie sau nu au respectat-o, la Constanţa

Replica API 30 mai 2018 | 00:00 414

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, le recomandă investitorilor și proprietarilor care au primit decizii definitive de la instanțele judecătorești pentru a demola ce au construit în plus față de autorizația de construcție existentă (dacă există) pentru a nu se ajunge la demolarea forțată, cum cere legea.

Ne amintim cazul spălătoriei de pe strada Primăverii, unde municipalitatea s-a bătut prin instanțe pentru a o demola, fiind construită fără autorizație de construcție. Desigur, aceasta a fost demolată în cele din urmă, pe banii publici, costurile fiind de 100.000 de lei. Acum, primăria se luptă în instanță să recupereze banii de la firma respectivă.

Edilul Constanței a transmis un mesaj clar celor care sunt în astfel de situații cu administrația locală, recomandându-le să respecte deciziile instanțelor, pentru a nu se ajunge la situația în care primăria să vină cu buldozerul, scutind comunitatea de o cheltuială în plus, care doar legislativ ar putea fi recuperată.

„Cred că primul interesat să respecte hotărârea de instanță este proprietarul sau investitorul. În situația în care nu se întâmplă acest lucru, iar instanța ne împuternicește să facem noi acest lucru, îl vom face, cu toată că ar fi de preferat ca proprietarii, respectiv investitorii, să înțeleagă că întotdeauna voi prefera să ducă singuri la îndeplinire hotărârea de instanță, nu să cheltuim banii comunității pentru a face ce le-a dispus dumnealor instanța. Evident, urmează să recuperăm sumele, așa cum s-a întâmplat și la spălătoria de pe strada Primăverii, unde suntem în proces de recuperare.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce ma ma dracului, s-a pus psdul si alde pe demolat in tara asta. o sa fiti campioni ca de construitn-ati construit nimic. Ati fatat doar javre din cauza carora ne pleaca copii din tara. Dragi romani din strainatate i-a nu mai trimiteti voi vreo doi ani lovele in romanica sa vedem nenorocitii astia pe unde mai scot camasa.
1
0
Pe bune??? As vrea sa vad cotetele daramate!!!!!
3
0
Daca s-a ajuns ca reprezentantul principal al Primariei Ct sa se roage de cei care incalca legea pentru a respecta o hotarare judecatoreasca e clar ce autoritate are Statul in fata infractorilor. Auzi, primarul Fagadau prefera ca investitorii care nu respecta legea sa se sanctioneze singuri si sa si darame constructiile, altfel urmad ca primaria sa actioneze, ulterior sau niciodata, pentru aducerea la indeplinire a hotararii instantei. Cat despre banii contribuabililor constanteni, cheltuiti pentru demolari, se vor recupera ... candva in viitorul indepartat, daca se vor recupera vreodata!
4
0
Aceste constructii nu ar trebui sa apara. Pentru asta este politia locala, nu sa gonesca scormonitorii si batranele din piata
11
0
baieti , care nu stiti unde sa impingeti spaga , nu va mai bagati sa construiti aiurea ca o luati in freza
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212