REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dentist reclamat că i-a scos unei paciente dinţii buni

Dentist reclamat că i-a scos unei paciente dinţii buni

Replica API 13 mai 2011 | 00:00 1810

I-a spus că are paradontoză

I-a spus că are paradontoză

Un diagnostic greşit a lăsat-o fără dinţi în gură pe o constănţeancă în vârstă de aproximativ 40 de ani. Femeia l-a reclamat pe dentist la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC), care, la rândul lor, au redirecţionat cazul spre Colegiul Medicilor Dentişti. Stomatologul a fost reclamat de pacientă, după ce i-a scos şase dinţi din faţă, spunându-i că are paradontoză şi că acei dinţi trebuie înlocuiţi. Bazându-se pe experienţa şi îndemânarea cadrului medical, femeia a acceptat să i se facă o lucrare de porţelan, achitându-i în schimb medicului suma de 2.000 de lei, fără să primească bon fiscal sau chitanţă pentru suma respectivă. "Când a ajuns la noi, ea a spus că s-a prezentat la medic ca să-i facă o carie, însă doctorul i-a spus că are paradontoză şi că trebuie scoşi mai mulţi dinţi. Stomatologul i-a luat banii şi culmea, când i-a termnat lucrarea, dinţii noi erau şi de altă culoare faţă de restul danturii", a declarat şeful CRPC, Dionisie Culeţu. Imediat a venit şi soluţia. Medicul a venit cu ideea să-i albească femeii ceilalţi dinţi din gură. Dezamăgită, aceasta s-a dus între timp la un alt medic care i-ar fi spus că dinţii erau buni şi că erau doar cariaţi. În momentul în care şi-a dat seama că a fost chinuită degeaba, femeia s-a adresat Protecţiei Consumatorului, în speranţa că vinovatul va fi pedepsit. "Comisia de Disciplină se întruneşte, de obicei, în termen de 30 de zile de la primirea reclamaţiei. După aceea, se discută cu medicul şi pacientul şi se ia o decizie", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, dr. Doru Florin Petrovici. El a mai spus că de la începutul anului şi până în prezent a avut o singură plângere de la un pacient nemulţumit de calitatea unei lucrări.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va plangeti ca niște spalatorese,hate-eri obositi ce sunteti ! Este foarte bun in ceea ce face, in mod normal trebuie mers la 6 luni la control, dar noi, romanii mergem in ultima faza de durere, daca iei problema din timp nu se ajunge atat de departe, la fel fac si eu, stati linistiti, nu imi fac controlul de 6 luni, merg in ultima faza, dar ma face bine ! Nu a fost dată sa nu iasa ceva bine ! Asa ca nu mai comentati aiurea, p***t si fara rost, doar ca sa va lasati amprenta aici ! Nu-ti convine cum trateaza ? Mergi la spital in urgenta sa vezi acolo meseriași :))) ! Iar despre doamna de 40 de ani, cred ca e o stire falsa ! Nu exista si nu cred asa ceva !
0
0
Un adevarat profesionist,Om de mare caracter,educat,cizelat,bland.
1
0
Petrovici Doru. Mi a provocat si mie multe probleme.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108