REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat o aplicaţie care ne ajută să facem faţă dezastrelor

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat o aplicaţie care ne ajută să facem faţă dezastrelor

Replica API 27 aprilie 2016 | 00:38 215

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat marţi, 26 aprilie o aplicaţie numită DSU, care ar putea ajuta persoanele aflate la ananghie şii vor să alerteze autorităţile cu privire la situaţiile de urgenţă pe care le întâmpină în viaţa lor cotidiană. „Instalează aplicaţia DSU şi fii la curent cu tot ce se întâmplă în România în domeniul sistemului de urgenţă, primeşte alerte despre situaţiile de urgenţă, trimite imagini sau clipuri video dacă eşti martorul unei situaţii de urgenţă, pentru a ajuta echipele de intervenţie şi învaţă cum să faci faţă dezastrelor”, transmit reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Mulţi dintre noi ne-am confruntat la un moment dat în viaţa noastră cu o situaţie de urgenţă pe care poate nu am ştiut să o gestionăm aşa cum ar trebui, motiv pentru care în astfel de cazuri este necesară intervenţia autorităţilor competente ca pompierii, poliţiştii, medicii etc. Iată că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a gândit să vină în sprijinul românilor, aşa că au creat o aplicaţie care le permite să semnaleze cazurile de urgenţă din orice colţ al ţării s-ar afla. Aceasta „are rolul de a pregăti populaţia să facă faţă situaţiilor de urgenţă prin accesul la informaţie, alerte şi educaţie”, spun reprezentanţii DSU. Cu ajutorul acestei aplicaţii oamenii vor putea afla noutăţi despre activitatea autorităţilor din cadrul DSU şi trimite notificări utilizatorilor. Aceştia pot trimite fotografii şi videoclipuri în cazul în care sunt martorii unui incident nefericit care necesită intervenţia autorităţilor.

De asemenea, menționăm că utilizatorii vor găsi peste 40 de lecții despre cum pot face față celor mai frecvente situații de urgență și vor fi evaluați prin niște teste ulterioare acestor lecții. Nici bine nu s-a lansat această aplicație, că cetățenii au și început să ofere feedback-uri pozitive: ”eu deja am descărcat-o de dimineață” sau ”aplicație utilă! Merge bine, se loghează cu facebook. E bine că așa poți da o mână de ajutor autorităților în timp real în caz de calamitate sau altă situație de urgență. Ca glumă, aplicația e bună și pentru cei care fac poze/selfie-uri la orice incendiu pe care-l văd și postează pe facebook. Acum puteți să o urcați și pe aplicație, poate cineva va fi salvat datorită informațiilor date de voi”, au fost câteva din recenziile cetățenilor care deja și-au instalat aplicația pe telefonul mobil.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272