REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Deputatul Constantin Chirilă: "Legea Camerelor Agricole zace la Guvern"

Deputatul Constantin Chirilă: "Legea Camerelor Agricole zace la Guvern"

Replica API 20 februarie 2012 | 00:00 111

Alegerile pentru conducerile Camerelor Agricole Zonale, care ar fi trebuit să aibă loc încă de prin februarie 2011, au rămas undeva în aer. Potrivit deputatului PDL Constantin Chirilă, legea Camerelor Agricole este foarte necesară, dar şi destul de dificil de realizat.

"Legea încă zace la Guvern. Actualul ministru promite că va fi o prioritate, să vedem acum. Şi fostul ministru spunea că-i prioritate şi tot a amânat până am ajuns aici. Eu sunt unul din susţinătorii acestei legi şi mă zbat pentru a rezolva ceva. Luni şi marţi voi avea în discuţiile din comisie un ton ceva mai aspru cu privire la aceste alegeri. S-a muncit la lege, oamenii ştiu, au constituit la nivel de judeţe şi regiuni comitetele de iniţiativă, încercând să se treacă la aplicarea legii şi să se regăsească în această strucutură funcţională, dar a rămas aşa cum se întâmplă în România. Câteodată sunt legi bune, dar mai greu de pus în aplicare. Sper ca domnul Stelian Fuia de la Agricultură va reuşi să-i explice domnului premier Răzvan Ungureanu importanţa acestei legi, mai ales de impactul ei asupra mediului rural", a declarat, pentru "Replica", deputatul PDL Constantin Chirilă. Conform acestuia, la nivelul judeţului ar fi trebuit înfiinţate aproximativ 7 Camere Agricole, iar localităţile vizate erau: Cogealac, Constanţa, Băneasa Negru Vodă, Hârşova, Medgidia şi Mangalia. Până la venirea unor vremuri mai bune în ceea ce priveşte legea în cauză, întâlnirile cu fermierii au loc în mod frecvent, având ca scop informarea şi rezolvarea anumitor probleme. "Avem întâlniri cu fermierii pentru a le aduce la cunoştinţă noutăţile, de a analiza plăţile făcute şi de a ne împărtăşi problemele pe care le-au întâmpinat. Realizăm aceste întâlniri la nivelul comunelor, stabilim un loc comun, cum ar fi căminele culturale", a declarat Stere Pufleni, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură(APIA) Constanţa. Până în prezent au avut loc 6 astfel de întâlniri, în localităţile Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Castelu, Cobadin, Băneasa şi Hârşova. Până pe 26 februarie, vor fi luate la rând toate localităţile, conform planului stabilit. De menţionat este faptul că la momentul actual sunt înregistraţi cu acte în regulă 9.670 de fermieri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272